דילוג לתוכן הראשי

עוגת קוקוס

יש עוגות שאיכשהו תמיד מביאות איתן חיוך, יש כמה מרכיבים בחיים שגורמים לי תמיד לרצות לאפות, במיוחד שקדים, לימונים וקוקוס. 
אולי כי במקור הוא מגיע בתוך אגוז קשיח ומחוספס, כזה שלא מגלה מה הוא מחביא בפנים ואיזה הפתעות אפשר למצוא בתוכו.
תמיד כשקונים אגוז קוקוס לוקחים הימור, כי לא באמת יודעים אם הוא יפתיע לטובה, או לרעה.
אגוזים קשים לפיצוח תמיד מאתגרים ותמיד מחביאים בתוכם משהו אהוב.
קצת כמו בחיים, יש דברים ששווה להתעקש עליהם ממש כמו אגוז קוקוס שמחביא בתוכו נוזל מתוק ופרי לבן בוהק .
אז נכון, לא תמיד קל לפצח אותו אבל ממש כמו אנשים שקשים לפיצוח, לפעמים זה פשוט שווה את המאמץ.

"האהבה לא מפריעה לאיש להמשיך בדרך אל יעודו. ואם זה קורה, זה מפני שאין זאת אהבה אמיתית".
קואלו פאולו- האלכימאי.

עוגת קוקוס עסיסית השבוע בתיק האוכל שלנו, עוגה שמלאה בהפתעות בכל ביס שלה.

עוגת קוקוס:
מצרכים:
3 ביצים 
כוס וחצי קוקוס טחון
4\3 כוס קמח תופס
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס קרם קוקוס
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
 4 כפות אבקת סוכר מעורבבת עם 3 כפות קרם קוקוס\ יוגורט 
50 גרם קוקוס קלוי\ קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה מקציפים יחד ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה מעט.
2. מוסיפים את קליפת הלימון, השמן וקרם הקוקוס ומקציפים 2 דקות נוספות.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח התופח עם הקוקוס ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול בעזרת לקקן\ מטרפה ידנית.
4.מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.
5. מערבבים את חומרי המיפוי ומצפים את העוגה.
6.מפזרים קוקוס. 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא