יש משהו באביב שאין בשום עונה אחרת, יש פריחה, יש התחדשות ואיכשהו יש תמיד תחושה פנימית של רצון למשהו אחר, משהו רענן, משהו חדש, משהו שיאיר לנו את המשך השנה וימלא אותנו בכוחות מחודשים.
יש כוחות בלישת בצק שלא מתחרים בשום כוחות אחרים, כוחות קסומים של חוויות, של תחושות, של רגשות, כל אלו מרכזים לתוך קערה אחת גדולה וליד שלוחצת על הבצק, לשה אותו, מסובבת אותו ומכניסה לתוכו את הלב, את החוויות, את מה שקורה בפנים.
אביב מחוץ לחלון של תיק האוכל שלנו, הגליל פורח בכל הדרו ולחמניות חמות ועגולות שיצאו כ"כ טעימות עד שלא יכולנו להפסיק להתלהב מהן, מן קסם שרק האביב יכול להביא איתו.
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
למלית:
3 כוסות פטריות פורטובלו קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
2 כפות טימין טרי- רק העלים
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
4 כפות שומשום שחור\ לבן
כף מלח גס
הוראות הכנה:
להכנת המלית:
מטגנים יחד את מרכיבי המלית כ- 10 דקות, מצננים וסוחטים מנוזלים.
להכנת הבצק:
בקערה מערבבים יחד קמח שמרים וסוכר.
יוצרים גומה ומוסיפים לתוכה מים, שמן זית ומלח.
לשים את הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון.
מתפיחים את הבצק כשעה.
לאחר שעה לשים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של תפוז קטן.
משטחים מעל כל כדור עם מערוך ומניחים שתי כפות מהמלית.
סוגרים את קצוות הבצק לעיגול ומכדררים מעט.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כשהחלק שסגרנו מונח על התבנית.
מצפים בביצה טרופה, מלח גס ושומשום שחור, או לבן.
מתפיחים שוב 25 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות 25 דקות.