יש מנות שאיכשהו תמיד מרגשות, זה לא בדיוק מה שהגישו, אלא מה היה באותו הרגע, איפה הייתם, עם מי ועלמה צחקתם באותו הרגע.
לילה בלונדון, 3 מעלות בחוץ, אנחנו מטיילים עטופים באלף שכבות, צועדים בלילה לדירה , מדברים על דבריםשחייבים לראות ומאכלים שחייבים לטעום ואז הופיעה מולנו המסעדה של ״פופי׳ס״ , מסעדה קטנה, אנשיםחייכנים , קירות עמוסים בתמונות מפעם ואביזרים שכבר לא קיימים ומנת הפיש אנד צ’יפס הכי טובה שתאכלומוגשת עם כמה רטבים, חיוך ופנאי תפוחים חם בסיום. לונדון את מרגישה לי בבית.
מצרכים:
לדג:
4 יחידות פילה דג ללא העור ( מומלץ דג בקלה-קוד)
חצי כוס קורנפלור
לבלילה:
כוס וחצי קמח לבן
220 מ״ל בירה לבנה
חצי כף אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל.
לצ׳יפס:
5 תפוחי אדמה אדומים גדולים קלופים
כף מלח גס
מים רותחים
מגבת גדולה
להגשה:
מיונז. קטשופ. לימון.
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
טורפים יחד את מרכיבי הבלילה, טובלים את פילה הדג בקורנפלור, לאחר מכן טובלים בבלילה ומטגנים בשמןחצי עמוק עד להשחמה.
מניחים על נייר סופג.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות עבות יחסית, מניחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח גס לעשרדקות, מסננים מהמים ומעבירים למגבת גדולה לייבוש מלא, מטגנים עד להזהבה .