יש משהו בתנועת ערבוב של אוכל שאומרת הרבה על בן אדם.
לכל תנועה בתור סיר יש משהו קטן שתורם לטעם המיוחד של המנה.
כשהייתי קטנה עליתי על כיסא ליד סבתא וניסיתי לערבב את סיר המרק, הזזתי את הכף בתוך הסיר מצד לצד, היא לקחת את היד שלי ואמרה לי: " את כל מה שהכנסנו למרק הכנסנו עם מחשבה, עם התכוונות, עם אהבה, ככה גם צריך להיות הערבוב, תמיד רצוי לערבב לכיוון אחד ותמיד שזה יהיה הכיוון שמרגיש לך נכון, החיים הם מעגל אחד גדול ואנו אלו שעוזרים למעגל הזה להסתובב, תדאגי תמיד לסובב אותו לכיוון הנכון ותזכרי לעשות את זה טוב, כי בסופו של יום כשהמעגל מושלם הוא טוב כי התחלת אותו בטוב.
סיר של מרק מינסטרונה חם מלא בגעגועים וקצת על קארמה וחכמת חיים שנבנתה מניסיון חיים של סבתא.
מצרכים למרק – 4-5 מנות:
6 עגבניות קלופות וקצוצות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי כף סוכר
1 בצל גדול קצוץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
1 כוס שעועית לבנה \ אדומה מבושלת
1 קישוא \ זוקיני חתוך לקוביות
חצי כוס אפונה קפואה \ חצי כוס עדשים – לפי העדפה
חצי כוס פסטה קטנה\ קצרה ( צורות קטנות)
2 עלי דפנה
מים עד לגובה 4\3 מהסיר
אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל קצוץ, קישוא ועגבניות, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את השום, עלי הדפנה, המלח, הפלפל והסלרי , מערבבים שוב ומוסיפים את שאר המצרכים מלבד המים והפסטה.
לאחר כ- 5 דקות מוסיפים מים עד ל- 4\3 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 20 דקות, לאחר 20 דקות מוסיפים לסיר את חצי כוס הפסטה, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עם כיסוי חלקי.