דילוג לתוכן הראשי

לחמניות סלק וקשקבל


דברים הם לא תמיד מה שאנחנו חושבים שהם באמת.
אנשים הם לא תמיד האנשים שחשבנו שהכרנו.
בדרך הצבעונית שקוראים לה החיים, יש המון דברים שיכולים לבלבל.
הרבה דברים שיכולים להטעות, הרבה פיתויים והרבה צבעים.
אז טעינו פעם אחת, טעינו פעם שנייה וכנראה נעשה על הדרך עוד הרבה טעיות במהלך הדרך, אבל הן הטעויות שלנו, הלקחים שלנו, השיעור שלנו לחיים וזה מה שהופך את אותן טעויות לטובות.
הקרואסון שלנו , זה שנראה מתוק, זה שגולגל בשני גוונים וסקרן הרבה אנשים ברשת השבוע לגבי "אותו טעם של הקינוח".
לחמניית סלק וקשקבל בתחפושת של קינוח טעם ממכר של שני טעמים שמתמזגים יחד לביס מושלם 


 מצרכים לבצק סלק:
  • 2 סלקים גדולים מבושלים
  • כף שמרים יבשים
  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס חלב – במקרה הצורך ( תלוי בגודל הסלקים ניתן להוסיף עוד חצי כוס לב אם הבצק יבש מידי)
  • 20 גרם חמאה רכה
  • כף סוכר חום
  • 1 כפית מלח
הכנת בצק הסלק:
  • מבשלים את הסלקים בשלמותם עם הקליפה
  • לאחר מכן טוחנים אותם עם חצי כוס מים לממרח חלק
  • בקערה מניחים קמח, שמרים וסוכר חום, מערבבים ויוצרים גומה.
  • מניחים במרכז הגומה את ממרח הסלק הטחון, המלח, החלב והחמאה.
  • לשים עם וו לישה או ידנית עד לבצק גמיש.
  • מניחים להתפחה קערה משומנת ומכוסה בניילון כשעה.
מצרכים לבצק קשקבל.
  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • 1.5 כוסות  חלב
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר לבן
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
  • 1 כף שמן זית
הכנת בצק הקשקבל:
  • בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים , מערבבים ויוצרים גומה.
  • לתוך הגומה יוצקים חלב, מלח, שמן זית וגבינה מגוררת.
  • לשים עד לבצק אחיד וגמיש ומניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה בניילון.

מצרכים לציפוי:
ביצה טרופה עם כף חלב
50 גרם גרעיני דלעת
הרכבת הלחמניות:
1. לאחר הלישה מחלקים כל בצק לשניים
2. כל חלק מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של חצי ס"מ.
3. מניחים עלה של בצק קשקבל על עלה של בצק סלק .
4. חוזרים על הפעולה עם 2 העלים השניים כך שמתקבלים שני עלי בצק שמורכבים משתי שכבות.
5. מחלקים כל עלה למשולשים לפי גודל הלחמנייה שרוצים ומגלגלים כל משולש ממש כמו רוגלך.
6. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה בחלב.
7. מצפים במעט גרעינים ומשאירים להתפחה נוספת של 30 דקות.
 אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא