דברים הם לא תמיד מה שאנחנו חושבים שהם באמת.
אנשים הם לא תמיד האנשים שחשבנו שהכרנו.
בדרך הצבעונית שקוראים לה החיים, יש המון דברים שיכולים לבלבל.
הרבה דברים שיכולים להטעות, הרבה פיתויים והרבה צבעים.
אז טעינו פעם אחת, טעינו פעם שנייה וכנראה נעשה על הדרך עוד הרבה טעיות במהלך הדרך, אבל הן הטעויות שלנו, הלקחים שלנו, השיעור שלנו לחיים וזה מה שהופך את אותן טעויות לטובות.
הקרואסון שלנו , זה שנראה מתוק, זה שגולגל בשני גוונים וסקרן הרבה אנשים ברשת השבוע לגבי "אותו טעם של הקינוח".
לחמניית סלק וקשקבל בתחפושת של קינוח טעם ממכר של שני טעמים שמתמזגים יחד לביס מושלם
מצרכים לבצק סלק:
- 2 סלקים גדולים מבושלים
- כף שמרים יבשים
- 3.5 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס חלב – במקרה הצורך ( תלוי בגודל הסלקים ניתן להוסיף עוד חצי כוס לב אם הבצק יבש מידי)
- 20 גרם חמאה רכה
- כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
הכנת בצק הסלק:
- מבשלים את הסלקים בשלמותם עם הקליפה
- לאחר מכן טוחנים אותם עם חצי כוס מים לממרח חלק
- בקערה מניחים קמח, שמרים וסוכר חום, מערבבים ויוצרים גומה.
- מניחים במרכז הגומה את ממרח הסלק הטחון, המלח, החלב והחמאה.
- לשים עם וו לישה או ידנית עד לבצק גמיש.
- מניחים להתפחה קערה משומנת ומכוסה בניילון כשעה.
מצרכים לבצק קשקבל.
- 3.5 כוסות קמח לבן
- 1.5 כוסות חלב
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר לבן
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
- 1 כף שמן זית
הכנת בצק הקשקבל:
- בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים , מערבבים ויוצרים גומה.
- לתוך הגומה יוצקים חלב, מלח, שמן זית וגבינה מגוררת.
- לשים עד לבצק אחיד וגמיש ומניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה בניילון.
מצרכים לציפוי:
ביצה טרופה עם כף חלב
50 גרם גרעיני דלעת
הרכבת הלחמניות:
1. לאחר הלישה מחלקים כל בצק לשניים
2. כל חלק מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של חצי ס"מ.
3. מניחים עלה של בצק קשקבל על עלה של בצק סלק .
4. חוזרים על הפעולה עם 2 העלים השניים כך שמתקבלים שני עלי בצק שמורכבים משתי שכבות.
5. מחלקים כל עלה למשולשים לפי גודל הלחמנייה שרוצים ומגלגלים כל משולש ממש כמו רוגלך.
6. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה בחלב.
7. מצפים במעט גרעינים ומשאירים להתפחה נוספת של 30 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.