דילוג לתוכן הראשי

כדורי עוף ברוטב אסייתי‎


יש לה קטע כזה לקארמה, היא אוהבת להפתיע, מגיעה מתי שלא מצפים לה.
יש לה קטע כזה לקארמה, אבל יש לה גם חוקים די פשוטים, תעשה טוב, תקבל טוב וההיפך.
הדבר הכי יפה בה הוא שהיא מלמדת לשחרר, מלמדת אותנו להיות אנשים טובים יותר ומלמדת אותנו שאין צורך לנטור לאף אחד, תהיו אתם אנשים טובים, תהיו אתם הנכונים וכל מה שמסביב, קארמה תדאג לזה לבד, בזמן שלה, בדיוק כשלא תצפו לזה.
הרבה תרבויות במזרח מאמינים בכך, מאמינים שהעולם שלנו הוא עגול ומסתובב, שהעולם שלנו רואה וסופג הכל, גם אם אנחנו לא רואים את זה, טוב תמיד מנצח בסוף, זה רק עניין של זמן.
תרבות המזרח תמיד הייתה מסקרנת, תרבות המזרח תמיד יודעת איך לגעת בלב.
זו שמזכירה לנו שהכדור עגול, בדיוק כמו מה שמחכה במחבת, כדורי עוף עטופים ברוטב אסייתי ורק טוב מסביב.


מצרכים לכדורי העוף:

חצי כוס כוסברה קצוצה
1 ק"ג בשר עוף טחון
1 בצל קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
כפית כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
כף שמן זית
חצי כפית פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן 



מצרכים לרוטב:
כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
1 גמבה אדומה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן קוקוס – אם אין ניתן להמיר בשמן קנולה
חצי כפית כוסברה יבשה
חצי כפית מלח
4 כפות טריאקי
כפית שמן שומשום
1 כף סרירצ'ה
רבע כוס מים
1 בצל ירוק קצוץ




 ההכנה:
לשים היטב את מרכיבי כדורי העוף ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי קטנים, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בתרסיס שמן. 
אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות.
לאחר מכן מניחים במחבת רחבה שמן, ג'ינג'ר, בצל ירוק  את 2 סוגי הפלפל והשום, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי העוף, מערבבים כך שיספגו את הרוטב 4-5 דקות ומגישים , מומלץ להגיש לצד אורז.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא