יום חמישי, 18 במאי 2017

דג בקארי ירוק ובוטנים‎


כל הסיפורים הקלאסיים על דייגים חגים סביב אותו הרצון, כמו שכתב המינגווי על אותו דייג שכ"כ רוצה להשיג את הדג המסוים עד שהוא שוכח את המסע עצמו, הוא שוכח שהמסע עצמו הוא מה שמקבלים תוך כדי המסע ולא הדג.
בכל מסע שלנו אנחנו שמים לעצמנו מטרה ולפעמים המירוץ להשיג את המטרה גורם לנו לשכוח למה התחלנו את המסע מלכתחילה, כמה דברים קטנים וטובים פספסנו תוך כדי המסע אל אותה המטרה ושתמיד צריך לזכור שאולי נגיע לשם ואולי גם לא , אבל הרווחנו את הדרך לשם, כי זכרנו לשמור על כל אותם דברים קטנים שנכנסו לנו לחיים תוך כדי.
אומרים שים יודע לשמור סודות, אומרים שגלים יודעים לשטוף את היום, יודעים לנקות את הנפש, אומרים שאם מקשיבים לגלים בשקט ממש ממש טוב אפשר לשמוע אותם לוחשים את הסודות.
אומרים לי שהים הוא המקום הכי טבעי לי בעולם להיות בו ושכנראה בגלגול אחר הייתי חלק ממנו.
מוסר ים ששוחה בקארי ירוק וקרם קוקוס, כזה שהתמזג לטעם אחד מושלם, מחבת אחת שלוחשת סודות בתיק האוכל שלנו.




דג בקארי ירוק ובוטנים.
מצרכים:
3 יחידות של  פילה דג ים חתוך לקוביות – במתכון השתמשנו במוסר ים
2 זוקיני חתוכים לאורכם ואז לרבעים או  חציל בינוני חתוך לאצבעות בינוניות
פחית של קרם קוקוס
3 כפות משחת קארי ירוק
1 פלפל צ'ילי חריף אדום\ ירוק
1 כף רוטב דגים
2 כפות סוכר חום
3 עלי קפיר ליים
מעט מלח
3 שיני שום פרוסות
כף שמן קנולה
חצי כוס בוטנים קלויים קלופים


* המלצת הגשה לצד אורז לבן מבושל עם חלב קוקוס 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ועמוקה מניחים כף שמן ואת משחת הקארי הירוק  ומוסיפים מעט מקרם הקוקוס, מערבבים עד שמשחת הקארי מתמזגת עם חלב הקוקוס, מוסיפים את הזוקיני, או החציל ואת הקפיר ליים, רוטב הדגים והסוכר, מערבבים כ- 2 דקות ומוסיפים את שאר קרם הקוקוס, מנמיכים את האש ומוסיפים  את שאר המרכיבים מלבד הדג.  מבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות ומוסיפים את הדג והבוטנים לעוד 6 דקות בישול .