יום שישי, 31 במרץ 2017

עוף צלוי ומניפות תפוחי אדמה

מנה נכונה יכולה לפגוע ישר בלב, מנה נכונה יכולה תמיד להביא לידי חיוך.
מנה נכונה יכולה תמיד להזכיר ריח של בית, מנה נכונה יכולה תמיד להזכיר נשכחות.
יש דרכים ארוכות ששווה לנסוע עבורן, גם באמצע הלילה.. יש נסיעות שמלוות בשתיקה אבל מלאות במילים מבפנים ויש מנות שתמיד יקרבו אותנו לשולחן.
עוף צלוי, מניפות תפוחי אדמה, יין אדום בצד וחיוך שמגיע מבפנים .


"נסענו רחוק כדי לאהוב 
והפסקנו לחשוב כדי לאהוב 
גוף רעב מרגיש קיים 
רגש בא ונעלם 
רחוק מבני אדם רחוק מהאדמה 
ממריאים ונופלים באותה נשימה 
נסענו רחוק אך הזמן בשלו 
והים התיכון שעונה בקולו 
רד נמוך אל המצולות 
שם נכון לך לחיות" ( דודו טסה)
עוף צלוי ומניפות תפוחי אדמה.

 מצרכים:
1 עוף טרי במשקל של עד 3 ק"ג בשלמותו
1 לימון חצוי
צרור גבעולי טימין טרי
4-7 תפוחי אדמה בינוניים שטופים עם הקליפה
3 – 4 גזרים קלופים שלמים חצויים לשניים
ראש של שום חצוי לשניים
3 בצלים חתוכים לרבעים
למרינדה:
רבע כוס שמן זית
כף פפריקה
3 כפות סילאן
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה


 ההכנה:
ממלאים את חלל העוף עם חצאי הלימון וצרור גבעולי טימין וקושרים את רגלי העוף.
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עוטפים את העוף ומשאירים במקרר לשעה .
לאחר שעה מניחים את העוף בתבנית אפייה ואת ראש השום החצוי  ושומרים את רוטב המרינדה.
חותכים את תפוחי האדמה למניפות ( בעזרת 2 צ'ופסטיקס שמניחים בצידי תפוח האדמה ניתן לחתוך מניפות מבלי שתפוח האדמה יתפרק).
טובלים כל תפוח אדמה לאחר החיתוך ברוטב המרינדה ומניחים בתבנית, חוזרים על פעולת הטבילה עם הגזרים והבצל ומפזרים מסביב לעוף, מפזרים מעל כמה גבעולי טימין.
שופכים את רוטב המרינדה שנשאר על העוף ומכסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לשעה, לאחר שעה מסירים את נייר האלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים לחצי שעה נוספת.

תגובה 1:

  1. חג שמח . לא כתוב מה חום התנור ההתחלתי שצריך? מתחשק לנסות ...מהמסיון עוף שלם תמיד צריך הרבה זמן.תודה.

    השבמחק