דילוג לתוכן הראשי

לחם בטטה ללא לישה אפוי במחבת יצוקה\ סיר‎

 זמן , זמן הוא כנראה הדבר עם הערך הכי גדול בחיינו, זמן הוא שקובע כל צעד שלנו, זמן הוא אותו פקטור שאנשים משתמשים בו כדי להימנע מפחדים, כדי להימנע מלהתקדם, זמן הוא אותו רגע שחיכינו לו, אותו פרק זמן שרצינו שיעבור, אותו הרגע שלפעמים הרגיש לנו כמו נצח ואותו האחד בדיוק שלפעמים רצינו שיימשך לנצח.
זמן לנשום, זמן לאהוב, זמן לצחוק וזמן לבכות, זמן להבין שזמן עובר מהר וזמן הוא יקר, זמן להבין שיש דברים שצריך לתת להם קצת זמן, זמן להתרגל, זמן להכיר את המעמקים, זמן שצריך כדי להבין אם זה שווה.
לחם בטטה ריחני שתפח לו מעל 10 שעות, זמן שהוא היה צריך כדי לצאת כמו שהוא, זמן שהיינו צריכים לתת לו כדי שיראה לנו מי הוא באמת.


 לחם בטטה ללא לישה אפוי במחבת יצוקה\ סיר

המצרכים:
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 בטטה גדולה מקולפת ומרוסקת
 2 כוסות מים פושרים
2 כפות טימין טרי – רק העלים

 אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים משתדלים שלא יהיה קשר ישיר בין השמרים והמלח - הבצק אמור להיות דביק  ומשאירים  להתפחה בקערה מכוסה ניילון ל- 10 שעות לפחות בטמפ' החדר
לאחר מכן מקמחים היטב משטח עבודה מעבירים אלין בזהירות את הבצק ומגבשים לכדור את הבצק הדביק – ניתן להיעזר בקלף
מעבירים למחבת יצוקה או סיר ממתכת כבדה אותו משמנים ומקמחים היטב לפני.
מתפיחים לשעתיים  מפזרים מעט קמח מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות  לרבע שעה , מנמיכים את החום ל- 180 מעלות ואופים כ- חצי שעה 
מצננים את לחם ואז פורסים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא