יום חמישי, 29 בדצמבר 2016

עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל‎



סוגרים שנה, 2016 הייתה רוויה, רוויה בחוויות, רוויה בשמחה, בעצב, בצחוק, בדמעות.
בלמידה, בהחלטות, בהבנה חדשה ובקבלה, קבלה שדברים שמגיעים אלינו לחיים מגיעים מסיבה מסוימת, מגיעים כי הם נלמדים אותנו להיות חזקים יותר, להתמודד, 2016 לימדה אותנו להגשים חלומות, לצעוק אותם בקול ולהילחם עליהם.
שנה מתחילה ונסגרת ואחת מגיעה מיד אחריה, שנה עגולה בדיוק כמו מעגל החיים, בדיוק כמו המעגליות של החיים שלנו, בדיוק כמו העוגה שמונחת על השולחן שלנו, עיגולים, עיגולים שמרכיבים אחד שלם ועגול אחד מתוק, כי ככה זה בחיים, תעשה טוב תקבל טוב, תפזר מתוק מסביב תקבל מתוק בפנים,החיים הם לא שנה שמתחילה ונגמרת החיים שלנו הם רצף של דברים שמרכיבים את היום שלנו, אז תהיו טובים :)
 שנה טובה מאינס ואפיק.


עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
עוגה בקוטר 26

לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
200 גרם ריקוטה
100 גרם גבינה למילוי חסרת טעם- יש בכל סופר
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
 6 כפות אבקת סוכר
100 גרם פטל\ פירות יער קפואים מופשרים

לציפוי: ביצה טרופה
ציפוי לאחר האפייה: דבש\ סילאן מהול במעט מים חמים




ההכנה:

מערבבים בעקרה את הקמח השמרים והסוכר, יוצרים גומה ומכניסים את שאר החומרים, לשים ידנית או במיקסר עם וו לישה עד לבצק אחיד , מעבירים ללילה או לפחות לארבע שחות תפיחה במקרר בקערה עטופה בניילון.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית מלבד הפטל
לאחר זמן ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל עלה על משטח מקומח, מורחים ממלית הגבינה ומניחים לרוחבו של כל עלה פטל בשורה, מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לחתיכות בעובי של כ- 3-5 ס"מ.
מניחים בתבנית משומנת כשהצד החתוך כלפי מעלה ומשטחים מעט בעזרת כף היד.
מתפיחים כ- 40 דקות ומצפים בביצה טרופה.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות     

מצפים בסילאן או בדבש מהול במים.



יום רביעי, 21 בדצמבר 2016

ספינג׳



לפני שנה קיבלתי בשורה מדאיגה, באותו הערב הדלקנו נר שני של חנוכה וביקשתי בלב שיקרה נס קטן , בנר השמיני של חנוכה  קיבלתי בשורה משמחת שסותרת את הבשורה הראשונה, זה היה היום בו חזרתי להאמין בניסים קטנים.
לא צריך חג או מאפה מסויים כדי להאמין בניסים, ניסים מתרחשים לנו כל יום, אנחנו רק צריכים לשים לב אליהם טוב טוב כדי שלא נפספס אותם.
היום בו חזרתי להאמין הוא היום בו ניסים קטנים החלו להגיע אלי כל פעם בזמן שהייתי צריכה.
בקיץ האחרון קיבלתי עוד נס אחד או שניים כאלו שגרמו לי להעריך כל יום מחדש, כאלו שהזכירו לי כמה הכל שביר וכמה צריך לשמור תמיד על החיוך ושהכל עובר.
חג של ניסים בפתח וספינג' חם בדיוק כמו של הסבתות שלנו נטבל בסוכר כשהוא חם והונח על השולחן. ספינג' מתוק, תה חם, משפחה  וחברים שאוהבים, אלה הניסים הקטנים שלנו.
חג שמח מתיק האוכל שלנו !


ספינג'
מצרכים:

3.5 כוסות קמח
כף ורבע שמרים יבשים
5 כפות סוכר לבן
כוס וחצי  מים פושרים
לטיגון: שמן קנולה
סוכר


ההכנה:


מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים היטב לבצק דליל ודביק יחסית.
מניחים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה כשעה ולאחר שעה מורידים מנפח הבצק ע"י לישה בתוך הקערה עם יד משומנת או כף עץ
לאחר מכן מחממים שמן, משמנים היטב את כפות הידיים ולוקחים מעט מהבצק יוצרים מעין כדור קטן ויוצרים חור קטן במרכז בעזרת האצבע. מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע זהוב משני הצדדים.
לאחר הטיגון טובלים מיד בתוך קערית סוכר משני הצדדים





יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

ממולאים - לשון הפר בסגנון גלילי‎

הכי אמיתי שיש, הכי אמיתי זה הבית , הכי אמיתי שיש זה ההרים שסביבי, הכי אמיתי שיש זה כל הירוק שפורח, הגשם שממלא את הנחל מתחת לבית, הקשת שמופיעה בכל פעם שקולות של גשם ושמש נפגשים, הכי אמיתי שיש זה לראות אותך מגיע מרחוק פותח את הדלת עם החיוך התמידי והולך ישר לתנור כי משם מגיע הריח, הכי אמיתי שיש זה לראות אותך מוציא ממולא עם היד ישר מהתבנית ולוקח ביס, בעולם בו יש אנשים שמסתובבים  בלי חיוך אתה הכי אמיתי שיש ממש כמו ממולאים עם אורז רוטב לימוני וריח של קינמון כזה שמחבר בדיוק לנוף של החלון.


ממולאים - לשון הפר בסגנון  גלילי

מצרכים:
חבילת עלי לשון הפר 
כוס וחצי אורז בסמטי לאחר בישול
1 בצל קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה
1 עגבנייה קצוצה
כפית פלפל שחור 
כפית מלח
כפית כמון


לרוטב:

מיץ מלימון שלם
גרידת לימון
5 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
חצי כוס מים
כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט.


ההכנה:



מערבבים את חומרי המלית יחד.

חולטים את העלים במים רותחים ומניחים אותם כשהצד המחוספס כלפי פנים, מניחים כף מהמלית סוגרים משתי הפינות ומגלגלים.
מניחים בסיר רחב או תבנית .
מערבבים בקערה את על מרכיבי הרוטב, שופכים על הכל ואופים בחום של 180 מעלות עד שכל הנוזל נספג- כ 20 דקות אפייה




יום חמישי, 8 בדצמבר 2016

מרק כתום אסייתי עם קרוטוני דלעת


 "סודות הופכים את החיים למעניינים יותר, אתה יכול להיות עם מישהו בחדר עם קהל ולגעת בו מבלי לגעת, על ידי המבט לבדו, מכיוון שהוא מכיר חלק בך שאך אחד אחר לא מכיר, ובכל פעם שאתה איתו, שניכם נמצאים לבד, מכיוון שאת האתה שהם יכולים לראות אף אחד אחר לא יכול לראות" ( מוחסין חמיד עשן ואש).
תמיד יהיה סיר של מרק על האש ברגע שהידיים שלי יתחילו לקפוא, כאילו מן סימביוזה לא רשמית בין השניים ותמיד כל מרק יהיה שונה מקודמו ותמיד יחביא בתוכו סודות, כאלו שיתפרצו מייד בביס הראשון ובלי מילים, המבט שמספר את הכל, המבט שמכיר חלק בך שאף אחד אחד לא, המבט שמקבלים כשמרק כתום מתבשל והביס הראשון הוא לא מה שחשבנו, כף מלאה טעמים חדשים וסודות בתיק האוכל שלנו, מרק של סודות עטוף בעצמו, חורף בוא תחמם לנו את הידיים.
 


מרק כתום אסייתי עם קרוטוני דלעת:
מצרכים:
לקערת ההגשה:
דלעת עגולה או דלעת ערמונים לפי מספר הסועדים- לא חובה ואפשר להגיש ישירות לקערת מרק
את הדלעת חותכים בחלקה העליון, מברישים בשמן זית ומעט מלח וקינמון ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות בתנור.

למרק:
4 גזרים חתוכים וקלופים 
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל סגול חתך לקוביות
4 כוסות מים
חצי כוס קרם קוקוס
חצי כפית מלח
חצי כפית צ'ילי יבש טחון
2 עלי קפיר ליים
1 חתיכה של גלנגל 
1 כף משחת קארי אדומה
1 כף שמן זית
 לקרוטוני הדלעת:
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות שוות וקטנות
3 כפות שמן זית
מעט מלח וקינמון
להגשה: צ'ילי יבש טחון,  גרעיני דלעת לא חובה אבל מומלץ
ההכנה:
מערבבים את קוביות הדלעת לקרוטונים עם השמן והתבלינים ואופים על נייר אפייה בחום של 180 מעלות עד להשחמה 
בסיר מערבבים יחד את הירקות עם כף שמן זית, מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הירקות, טוחנים את הירקות ומוסיפים קרם קוקוס , ואת הגלנגל, הקפיר ליים ואת התבלינים, מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש, מגישים בקערת דלעת או קערה רגילה ומפזרים קרוטוני דלעת, צ'ילי יבש וגרעיני דלעת .