יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

פסטת פטריות של חורף‎


רציתי לגרום  לך לחייך, רציתי שתמיד תזכור רגעים קטנים, רציתי שצחוק יקיף את החדר, רציתי שריח של זיכרונות יציף את הכל  ויגרום לנו להתגעגע, רציתי להביא את הלב שלי לתוך הצלחת, רציתי להביא את החורף והגשם, את היין האדום שנמזג, רציתי שתזכור, רציתי שתשמח, הרגע בו מנה אחת אומרת הכל , מנה של פסטה של חורף עם פטריות, כאלו שמזכירות ריחות של גשם ראשון, של התחלה של חורף, של חיוכים ראשונים, פסטה שמביאה את הלב את הצלחת.


פסטת פטריות של חורף
מצרכים :
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 חבילת פסטה פטוצ'יני 
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס עגבניות יבשות חתוכות לרצועות
סלסלת פטריות חתוכות מכל סוג שאוהבים ( כ- 2 כוסות חתוכות)
כפית גררת לימון
4 כפות עראק או יין לבן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס ממי הבישול של הפסטה
רבע כוס פיסטוק גרוס להגשה
100 גרם פרמז'ן מגורר




 ההכנה:
מבשלים את הפסטה, מסננים אך לא שוטפים, שומרים רבע כוס ממי הבישול.
ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים את הפטריות, לאחר 5 דקות מוסיפים את השום, העגבניות ושמן הזית, מערבבים ומוסיפים את גררת הלימון, מי הבישול והעראק, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומגישים עם פיסטוק גרוס ופרמז'ן מגורר מעל.



 

יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

מרק מיסו ודים סאם



אושר מורכב ממלא חלקים קטנים, אושר מורכב מכמה חלקים שיוצרים פאזל אחד צבעוני והרמוני.
וכמו בפאזל מושלם ככל שהחלקים בו קטנים, כך קשה יותר להרכיב אותו, כך קשה יותר להבין איפה להניח את החלק הנכון, מה הולך עם מה ומה יצור את התמונה המושלמת.
רגעים קטנים של אושר צריך לשמור כדי שלא ייעלמו, כדי שלא יתמוססו, כדי שלא יהפכו לזיכרון רחוק.
רוחות חזקות של סוף סתיו בחוץ וקערית של מרק שמורכב מחלקים חלקים בגדלים וצבעים שונים, חלקים שיוצרים אחד שלם, יוצרים את הקערית המושלמת מרק ובתוכו כיסוני דים סאם קטנים, נגיעות קטנות בלב שמשלימות תמונת פאזל מושלמת.



מרק מיסו ודים סאם-  גרסת תיק אוכל 
למרק:

1 כרישה פרוסה לטבעות
3 כפות משחת מיסו
2 כפות אצות וואקמה מיובשות
1 בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים
3 כוסות של עלי תרד 
כוס פטריות שיטאקי מיובשות לאחר שהושרו במים רותחים- ניתן להשתמש בפטריות טריות במקום
רבע כפית ג'ינג'ר מגורר
רבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
4 כוסות מים
מעט מלח

לצילחות המנה : צנוניות פרוסות, פלפל צ'ילי אדום פרוס מעט כוסברה קצוצה- רצוי לא חובה


לכיסונים:
לבצק דים סאם כ- 25 יחידות, ( המתכון לבצק מתוך ספר הבישול "המטבח הסיני"
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס מים מהברז
2 כפיות שמן קנולה
1 כפית  מחוקה מלח.

למלית
250 גרם בשר עוף טחון
3 בצלים ירוקים קצוצים,
4 פטריות טריות קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן קנולה, או שמן שומשום
הכנת המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית יחד

מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, בוחשים היטב, מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש, מניחים בקירה מכוסה בניילון כ- 20 דקות לפני תחילת העבודה.
הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול ככפית מהמלית וסוגרים אותה בכיווצים לצורת שקיק קטן, מניחים על משטח מקומח.

להכנת המרק:
מניחים בסיר גדול את משחת המיסו , הפלפל, הג'ינג'ר ומעט מלח עם הכרישה ו-3  כפות מים , מערבבים מעט עד לפתיחת טעמים ומוסיפים את שאר המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את האצות והפטריות , מבשלים כ- 10 דקות ומוסיפים את הכיסונים ל- 10 דקות נוספות.
מכבים את האש ואז מכניסים את עלי התרד הבצל הירוק למרק לחליטה קצרה בלבד.
להגשת המרק מסדרים בקערית את הכיסונים, התרד והפטריות מוסיפים נוזל מרק עם שאר המרכיבים, מפזרים מעל נבטים פלפל וצנוניות.



יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

סמבוסק גבינה‎



"אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים",,, אז אל תחכו, אל תחכו שיהיה מאוחר מידי כדי להגשים, כדי לרצות כדי לגרום לדברים לקרות, תקומו , תגשימו, תגרמו לדברים לקרות.
תסגרו על מנת לפתוח. 
לקפל ולסגור, לאטום ולבדוק שהכל סגור , בדיוק כמו שצריך, יש דברים שצריך לסגור על מנת שמשהו אחר יפתח,  כיסוני סמבוסק פריכים מלאים בגבינה שרק מחכים שמישהו יפתח אותם, יפתח ויחייך.
כיסי גבינה של סתיו אצלנו בתיק האוכל.





סמבוסק גבינה

לבצק :

3.5 כוסות קמח תופח
150 גרם חמאה
250 גרם גבינה לבנה
כפית מלח
למלית:
 100 גרם גבינת ריקוטה 
150 גרם בולגרית מפוררת
חצי כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום ( לא חובה)

ההכנה:

לשים יחד את הבצק לבצק אחיד ומשאירים לנוח על השיש 10 דקות
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס .
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ומניחים כפית במרכז כל עיגול, מקפלים ומהדקים בעזרת מזלג .
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ושומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.




יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

עוגת מוס שוקולד בשתי שכבות בציפוי גנאש




י ש אנשים שאומרים לצעוק את החלומות כי רק ככה ישמעו אותם והם ייהפכו מוחשיים ויש כאלו ותמיד ישאירו את החלומות נעולים במגירת הלב, מתוך פחד , מתוך חשש לכאב.
ויש תקופות מתוקות ויש מרות ויש חילופי עונות שגורמות לנו להרגיש לכאן או לכאן.
ויש את אלו שמאמינים בך, אלו שתמיד יגרמו לך לרוץ קדימה ולהשאיר את הפחדים מאחור, אלו שיזכירו לך שחיים רק פעם אחת ואם כבר לחיות אז לחיות טוב.
אז כדי שיהיה יותר מתוק, כדי שיהיה פחות מפחיד, כדי להזכיר לנו שגם כשקר בחוץ עדיין כייף כשקר גם בפה וכשביס מתוק בטעמים שונים מתחבר בדיוק לביס המושלם אז הכל יהיה טוב בסוף.
עוגת מוס קרה בשתי שכבות עומדת על השולחן, גשם ראשון בחוץ וחלומות שמתחילים להתגשם.
"תגיד ללב שלך שהפחד מפני הסבל גרוע מן הסבל עצמו, ושום לב אף   פעם לא סבל מפני שהלך לחפש את חלומותיו"



עוגת מוס שוקולד בשתי שכבות בציפוי גנאש
תבנית קפיצית בקוטר 24
שקף לעוגה- מומלץ לא חובה.
2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
2 כפות ג'לטין
חצי כוס מים קרים
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שוקולד לבן
100 גרם שברי בוטנים או אגוזי לוז מסוכרים
2  כוסות פתיבר או ביסקוויט אחר מפורר
30 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר 
200 מ"ל שמנת מתוקה
כפית ברנדי

ההכנה:
בקערה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, הקקאו, הפתיבר המרוסק, החלב ושברי הבוטנים יוצרים עיסה כמו של כדורי שוקולד , מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 24 ומשטחים בעזרת הידיים על נייר אפייה, מכניסים לעשר דקות למקרר


למוס השוקולד המריר:

בקערית קטנה מניחים  250 גרם שוקולד מריר ו-125 מ"ל  של שמנת מתוקה , ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים כף הג'לטין ברבע כוס מים קרים  , מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה שנותרה  לקצפת וממזגים אותה יחד עם תערובת השוקולד.
שופכים את המסה על  תחתית השוקולד והפתיבר שבתבנית, מכניסים למקרר לשעתיים.

. למוס השוקולד הלבן:

לאחר שעתיים  מניחים בקערית קטנה מניחים  250 גרם שוקולד לבן ו-125 מ"ל  של שמנת מתוקה , ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים  , מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה שנותרה  לקצפת וממזגים אותה יחד עם תערובת השוקולד הלבן
שופכים את המסה על  מוס השוקולד המריר ומכניסים למקפיא לשעתיים.



לציפוי הגנאש:
ממיסים 100 גרם שוקולד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים היטב , מצננים מעט רק כדי שלא ירתח ושופכים מעל העוגה הקפואה.
מעבירים את העוגה למקרר עד להגשה.

מומלץ להשתמש בשקף סביב הרינג העוגה על מנת לחלץ את העוגה בצורה אחידה