יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

עוגת פיסטוק דובדובני אמרנה וקרם פיסטוק‎



"הצעד הראשון, יהיה לאבד את הדרך".( גאלווי קינל)
הצעד הראשון יהיה לאבד את הדרך המוכרת שבה נהגנו ללכת, הצעד הראשון יהיה תמיד קשה ולא מוכר, הצעד הראשון ידרוש מאיתנו לפעמים כוחות שלא ידענו שקיימים בתוכנו.
הצעד הראשון תמיד יזכיר לנו מי מחזיק לנו את היד.
הצעד הראשון תמיד יוכיח לנו שאנחנו חזקים ויכולים.
הצעד הראשון תמיד יזכיר התחלה חדשה, של תקופה משופרת וטובה, של תקופה בה רק טוב ייכנס לחיינו.
שנה חדשה בפתח ואיתה צעדים ראשונים של התחלות חדשות.
שתהיה זו שנה של אושר ובריאות, שנה בה נעשה החלטות נכונות, שנה בה נלמד להעריך ולשמור חזק חזק על אלו ששם עבורנו,שנה בה לא נאבד את הצפון,  שנה בה כל דרך בה נצעד תהיה פורחת וירוקה שנה אותה נתחיל עם עוגת פיסטוק בכמה מרקמים שיגרמו לנו אושר בפה ושמחה בלב.
חג שמח מתיק האוכל שלנו. 


עוגת פיסטוק וקרם פיסטוק

קוטר 26 \ 24

מרכיבים:


3 כפות מחית פיסטוק
100 גרם פיסטוק טחון


4 ביצים בטמפרטורה בחדר

1 כוס סוכר
4 כפות דובדבני אמרנה

3 כפות דבש

4\3 + 1 כוסות קמח תופח

1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי

לקרם: 1 מיכל של שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חבילת פודינג בטעם וניל
2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מחית פיסטוק

3 כפות פיסטוק טחון לקישוט.

ההכנה:

מקציפים יחד 4 ביצים עם הסוכר והדבש, מוסיפים את הפיסטוק עם השמן ואת מחית
הפיסטוק ממשיכים להקציף כ- 5 דקות ומוסיפים את היוגורט והדובדבנים.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח ומעבירים את המסה לתבנית בקוטר 24\ 26
ניתן לחלק את המסה מראש לשתי תבניות בקוטר 24 במקום לחלק את העוגה אח"כ 
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 25-30 דקות.
מצננים את העוגה.
מקציפים יחד את מרכיבי הקרם מלבד הפיסטוק הטחון, מצפים את העוגה ומקשטים
בפיסטוק טחון.


יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

עוגת גזר ושקדים



אין הסבר לכל דבר, אין הסבר לדברים שקורים לנו במהלך המירוץ שנקרא החיים, אין הסבר למה צריך לעבור משהו , אין הסבר למה אנשים משתנים, אין הסבר לכל מה שקורה, אין הסבר איך אדם זר יכול להפוך תוך כמה שבועות לאדם קרוב שחולק מחשבות, דמעות וצחוק, אחד כזה שמזכיר שכל דבר בסוף עובר ושהכל קטן עלינו.
אין הסבר למה תמיד עוגת גזר עשירה בטעמים היא תמיד הפתרון הטוב לכל מכאוב, אין הסבר למה עוגת ילדות תמיד תעשה ריח של געגוע למה שפעם היה , לא לכל דבר יש הסבר וטוב שכך :) 



מצרכים:
חצי כוס חלב שקדים תנובה
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית זנגביל טחון
כפית קינמון
4 ביצים
 4 גזרים מגוררים דק
חצי כוס שקדים קצוצים

לציפוי: 
1 כף קליפת לימון\ תפוז מגורר
לציפוי  חלבי- שמנת חמוצה מעורבבת עם כפית אבקת סוכר
לציפוי פרווה- קרם קוקוס או קצפת צמחית מוקצפת

ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה מקציפים יחד 4 ביצים וסוכר במשך 5 דקות, מוסיפים את השמן וחלב השקדים וממשיכים להקציף.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח התופח, הסודה לשתייה, הזנגביל והקינמון, מוסיפים לקערה הראשונה ובוחשים עד שהקמח נעלם יש לשים לב לא לבחוש יותר מידי , לאחר מכן מוסיפים את הגזר המגורר והשקדים הקצוצים, מבליעים אותם במסה ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 משומנת .
אופים בחום של 160 מעלות כ- 140 דקות
לאחר האפייה מצננים מעט ומצפים באחת האופציות הרשומות , מקשטים במעט קליפת הדרים מגוררת.



יום רביעי, 7 בספטמבר 2016

לזנייה טבעונית מוקרמת


הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים, החיוכים הקטנים, ההומור הציני, השעות הארוכות, הבלגאן שאחרי, הקפה החזק, התכנונים, המנות שכ"כ אוהבים, הרגעים של סוף יום שאנחנו מכירים, הקצוות השרופים של כל מאפה, אותן קצוות שתמיד רבים עליהן ומגיעים לתבנית ישר עם כף.
הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים אלו שאף פעם לא שוכחים.
 בידיעה שהלזניה שתיכף תצא מהתנור תגרום תמיד לאותו חיוך שיגיע עם הביס הראשון.
בית שמגיש לזנייה הוא בית שמח, בית שמח ולזנייה מוקרמת עם קישואים ובטטות אצלנו בתיק האוכל השבוע.
והפעם בגרסא טבעונית.






לזניה טבעונית מוקרמת

מרכיבים:
תבנית בינונית רצוי מלבנית
חבילת עלי לזנייה מוכנים ללא צורך בבישול מוקדם
2 בטטות פרוסות דק  לאורכן במנדולינה אפויות 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
3 קישואים בינוניים פרוסים דק לאורכם רצוי במנדולינה אפויים 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
 בצל סגול קצוץ
3 כפות בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם בוטני קשיו טחונים עם שן שום וחצי כוס מים

מצרכים לרוטב הבשמל:
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב סויה תנובה
1/4 כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים את ממרח הקשיו עם הבזיליקום, הבצל הקצוץ המלח והפלפל.
לאחר שרוטב הבשמל מוכן מאחדים בתנועת ערבוב עם ממרח הקשיו.


 להכנת הבשמל
ממיסים בסיר את השמן הקוקוס , המלח ואגוז המוסקט, מוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את חלב הסויה ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.

משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של  קישואים, מניחים מעל עלי לזנייה עליהם מורחים מתערובת הבשמל והקשיו ואז מסדרים עלי בטטה, חוזרים על הפעולה בשנית כך שקרם הבשמל והקשיו סוגר את השכבה העליונה 
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה. 


יום שני, 5 בספטמבר 2016

מעדן שוקולד בננה וקרם קוקוס


פינוקים של בוקר, פינוקים של ערב ובכלל פינוקים כשבא משהו מתוק, כשרוצים הפסקה קצרה מהיום, הפסקה קרירה כזאת שתיתן לנו אנרגיה להמשיך.
החיבור בין שוקולד משובח, לקרם קוקוס שמגיע מעליו, אותו חיבור של ביס מלא בטעמים עם קראנצ'יות בתוכו.
המעדן המפנק הטבעוני בתיק האוכל שלנו שלנו ובקרוב אצלכם במקרר


מצרכים:
3  בננות 
4 מעדנים  שוקולד סויה של תנובה
1 מיכל של קרם קוקוס.
3 כפות אבקת פודינג בטעם וניל
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שבבי בננה מיובשת
אופן ההכנה:
לילה לפני מעבירים את פחית קרם הקוקוס הסגורה למקרר לפחות ל- 15 שעות, לאחר מכן כשפחית קרם הקוקוס קרה מפרידים בעדינות את הנוזל מקרם הקוקוס שהתקשה,
מקציפים אותו עם אבקת פודינג הווניל ושומרים בקירור
טוחנים יחד את הבננות , תמצית הווניל ומעדני השוקולד למחית אחידה ומעבירים לכוסיות אישיות, מכסים בקרם קוקוס מעל מעדן השוקולד ושומרים בקירור.
לפני ההגשה שוברים מעט בננה מיובשת מעל ומגישים.