יום רביעי, 31 באוגוסט 2016

בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון





בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון

כמה כיף זה להיכנס לבית בו ריח עוגות שמרים יוצא מהתנור ומפזר חמימות של בית.
כמה מושלם הוא הרגע בו עוגת שמרים חמה יוצאת מהתנור ונפרסת כשהיא חמה כי אין סבלנות לחכות, הרגע בו השוקולד מציץ מכל הקיפולים וקצה הלשון נשרף  קלות, כמה קסם יש בעוגה אחת פשוטה שמחזירה אותנו לזיכרונות ילדות שמחה, להר של חברים שנמצאים אצלך בבית יושבים על השטיח ואוכלים עוגה חמה.
כמה כיף זה לסגור את היום כשהעוגה ניצבת על התנור חמה ושחומה ואור שמש של סוף היום נח עליה בצורה מושלמת כל כך שנדמה והיא כאילו מחייכת.
בבקה חמה בתיק האוכל שלנו עם מלית קקאו נוסטלגית והיא אפילו טבעונית .


לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
כפית וניל
150 גרם שמן קוקוס או תחליף לחמאה
כוס  + חצי חלב שקדים תנובה  פושר

למלית
1 כוס סוכר +3 כפות קקאו +כפית קינמון מעורבבים יחד
100 גרם שמן קוקוס או חצי כוס שמן קנולה להברשה




ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הווניל, 100 גרם שמן קוקוס וכוס אחת של חלב שקדים פושר, מתחילים ללוש ומוסיפים עד כחצי כוס נוספת של חלב שקדים פושר לפי הצורך, אמור להתקבל בצק רך.
מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק אליו (ניתן לעשות את כל הפעולה על נייר אפייה) משטחים אותו מעט בעזרת מערוך ומורחים על כל העלה את 50 גרם שמן הקוקוס שנותר, מקפלים את שתי קצוות העלה למרכז ואז מקפלים שוב לחצי, מעבירים לשקית ניילון ומתפיחים לילה במקרר .
בבוקר למחרת מקמחים היטב משטח , מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי בצק מרדדים לעלה דק.
מברישים כל עלה בנדיבות בשמן קוקוס, או שמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הסוכר-קקאו – קינמון.
מגלגלים כל עלה לרולדה מהודקת ואז כורכים את שתי הרולדות אחת בשנייה- בעצם קולעים צמה משני חלקים.
מניחים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומשמנים בזהירות את העוגה בחלקה העליון.
 משאירים להתפחה בטמפ' החדר כחצי שעה.
אופים החום של 180 מעלות עד 40 דקות – העוגה אמורה לצאת שחומה וקריספית מעל.





יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים‎



מעטפות  תמיד מבשרות איתן משהו- טוב, רע, מפתיע, או סתם געגוע שבא מרחוק.
מעטפות תמיד יעוררו אצלנו את יצר הסקרנות, את אותו דבר שמתחבא בפנים.
כולנו בעצם סוג של מעטפה, מחביאים בתוכנו עצב או שמחה, אהבה וגעגועים, מלים שאנו שומרים עמוק בפנים ודברים שרצינו לומר.
הכל שמור במעטפה אחת שמורה שנקראת הלב, הוא זה שעוטף את הכל יחד למעטפת אחת שמרכיבה את מי שאנחנו.
שמתי מעטפה של בלינצ'ס על הצלחת, סגורה ועטופה בחום, עד שיגיע הרגע בו היא תחשוף מה בתוכה .



בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים 

לבלינצ'ס: ( 10-14 יחידות )

 ביצים
2 כוסות קמח
2 כפות שמן קנולה 
1/4 כפית מלח.- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם הומוגני.
מחממים מחבת רחבה - רצוי מהסוג שאינו דורש שמן, ומעבירים עליה "ניגוב קל" בעזרת ניייר סופג של שמן 
הכנת הבלינצ'ס:
יוצקים מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת- לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס נכנס לאפייה ואנחנו רוצים אותו גמיש., חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

למלית,  מערבבים יחד:

2 בטטות גדולות מבושלות ומרוסקות
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
1 שקית ערמונים בוואקום קצוצים גס
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1 כף שמן זית
2 כפות של ירק קצוץ דק: בזיליקום\ אורגנו\ פטרוזיליה

לרוטב :
3 שיני שום מגוררות
4 כפות שמן זית
3 פטריות מגוררות- לא חובה וניתן להחליף בבצל קצוץ
2\1 כוס מים מעורבבים עם כפית קורנפלור
מעט מלח ופלפל
4\1כפית כורכום

להכנת הרוטב:
במחבת קטנה מחממים את התבלינים והשמן יחד מערבבים מוסיפים שום ופטריות או בצל מערבבים לדקה, מוסיפים את המים המעורבבים עם כפית הקורנפלור ומבשלים כ- 2 דקות , מסירים מהאש.

להרכבת הבלינצס:
מניחים על במרכזו של כל בלינצ'ס ( הצד הלא מבושל) כף גדושה מהמלית, מקפלים את הקצוות לצורת מעטפה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
עוטפים בעדינות כל מעטפה עם הרוטב ואופים ל- 10 דקות בדיוק בחום של 200 מעלות.




יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

בראוניז עם חמאת בוטנים ונגיעות שוקולד לבן


כשמשהו מתחיל, כששני הפכים נפגשים, כששתי מקומות רחוקים הופכים פתאום קרובים, כשיש חלום משותף שהופך למציאות גדלה ונרקמת כשרגש רגעי שולט בהכל ודוחק את המוח הצידה.
כשכל מה שנשאר הוא לעצור ולנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר, כשכל מה שחשבת הוא בעצם הפוך. כשרך מתמזג עם קשה, כשהקשוח מתמזג עם הצד הרחמן, כששתקן מתמזג עם הדברן, כשמלוח מתמזג עם המתוק. כשכל אלו יחד יוצרים את האחד השלם, ההרמוניה המושלמת בין הראש והלב, בין הביס למבט.
כשבראוניז מתוק פוגש את הבוטנים המלוחים, כשהם מתמזגים לאחד מושלם. 
"הידיים והפה הסכימו כבר לפני שנים רבות שבכל הנוגע לשוקולד, אין שום צורך לערב את המוח" דייב בארי.




בראוניז עם חמאת בוטנים ונגיעות שוקולד לבן

מרכיבים:
4\3 כוס סוכר
4\3 כוס קקאו 
2\1 כוס קמח
4\1 כפית מלח
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מטבעות\ קוביות שוקולד לבן
5 כפות חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים
3 ביצים
180 גרם חמאה רכה

הוראות ההכנה:
בקערה על בן מארי ממיסים את החמאה, המלח, הסוכר והשוקולד המריר מסירים מהאש וטורפים לתערובת את הביצים אחת כל פעם.
מערבבים את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים לתערובת.
מחממים עד להמסה בקערית נפרדת את חמאת הבוטנים במיקרוגל.
מעבירים מחצית מהמסה לתבנית בינונית מרופדת נייר אפייה שופכים מעל מחצית מחמאת הבוטנים ומערבבים בעזרת מזלג ( כמו בעוגת שיש), מפזרים מחצי ממטבעות\ קוביות השוקולד הלבן ומכסים במחצית השנייה של המסה. מפזרים את המחצית השנייה של השוקולד הלבן ובעזרת כפית מפזרים מעל את יתרת חמאת הבוטנים בנקודות על פני התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות, מצננים ואז חותכים לקוביות.

יום רביעי, 10 באוגוסט 2016

סמוסה במלית חומוס‎

ואם ניקח את העולם שלנו ונדמה אותו לכיס, כזה שיכול להכניס את הכל, כזה שיכיל את כל מה שמקיף אותנו.
ואם ניקח את העולם שלנו ונכניס אותו לכיס, כזה שאפשר לסגור ולאטום, כזה שיוודא שכל מה ששלנו  יישמר לעד, ששום דבר לא יוכל לפגוע בו, כזב שישמור עלינו למרות הכל.
ואם ניקח את העולם שלנו ונכניס לתוכו אושר, שמחה, בריאות, אהבה ובעיקר הבנה, אם ניקח את כל אלו ונכניס לעולם שלנו, ונדאג לשמור אותם טוב טוב כמו בתוך כיס.
קצת לפני, קצת לפני שנתמודד עם כל העולם ומה שהוא מביא לנו, נכין לנו כיס ונמלא אותו בכל מה שאנחנו אוהבים ונעטוף אותו בצבעים ונסגור אותו כך שהכל יישמר ולא ייברח גם בימים קשים
סמוסות של אושר בתיק האוכל שלנו, מלאות בחומוס ותבלינים שזורקים אותנו רחוק לארץ אחרת ארץ בה שולט האושר הנצחי.

לבצק הסמוסה:
4 כוסות קמח לבן
6 כפות  שמן קנולה
חצי כפית קימל טחון- כרוויה לא חובה מומלץ מאוד
חצי כפית מלח
4\3 כוס מים תלוי לפי ספיגת הקמח
להכנת הבצק:
לשים הכל בקערה גדולה בעזרת כפות הידיים לבצק אחיד ומבריק, עוטפים בניילון ומניחים במקום קריר לחצי שעה 

למלית:
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים בישול מלא.
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית חומוס
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה דק עד טחונה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנת המלית:
מועכים את החומוס במזלג .
במחבת מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את התבלינים , מערבבים ומוסיפים את החומוס והכוסברה, מערבבים ומצננים צינון מלא לפני המילוי.



הכנת הסמוסה:
מחלקים א הבצק לכדורים בגודל קלמנטינה ומרדדים על משטח מקומח לעיגול דק, חוצים כל עיגול לחצי וכל חצי מגלגלים לקונוס, מהדקים את חיבור הקונוס ממלאים במלית החומוס ומהדקים מעל.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע מוזהב ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מגישים לצד רוטב חריף : סלסה \ צ'ילי.




יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

גביניות- עוגות שמרים ממולאות בגבינה מתוקה


תקופת התום היא אותה תקופה בה הכל היה באמת נכון, הכל היה טוב, תקופת התום היא אותה תקופה בה דברים נעשו מתוך הרגש ולא מתוך הראש, מתוך מחשבה שכולם מסביב מלאים בטוב.
תקופת התום מזכירה לנו למה אנחנו כאן בעצם, כמה קצר הוא הזמן וכמה מהר הוא חולף וכמה חשוב שנלמד לזהות מה טוב עבורנו בדיוק באותה התקופה כדי שלא נעטוף עצמנו בכל מי שלא נכון, תקופת התום מזכירה צחוק מתגלגל וחופי ים, תקופת התום מזכירה לנו ביס של בצק ריחני מלא בגבינה מתוקה ואבקת סוכר שמקשטת לנו את קצה האף עם הביס הראשון, תקופת התום היא הבסיס למי שאנחנו כיום.
גביניות חמות עם גבינה מתוקה, אבקת סוכר וצלחת פרחונית שהזכירה את תקופת התום.

"הכוכבים אולי דולקים לשווא והחמה בוגדת במרום, האמת היא אולי הכזב, אך אהבתי היא כולה מתום". ( וויליאם שייקספיר )




גביניות ממולאות ריקוטה

לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
400 גרם ריקוטה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 חלבון
3 כפיות של קורנפלור
5 כפות אבקת סוכר

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: אבקת סוכר


ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את שאר המרכיבים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית ..

את הבצק שתפח מרדדים על משטח מקומח למלבן ובעזרת סרגל חותכים ריבועים שווים
במרכז כל אחד מניחים כף של מלית גבינה, סוגרים את הריבוע בצורת מעטפה, או בצורת מלבן ארוך ע"י קיפול 2 הצדדים כלפי המרכז, ניתן ליצור חריצים בצד אחד של הקיפול הוא יהיה החלק העליון.
מניחים כל מעטפת גבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.