יום חמישי, 28 ביולי 2016

פיצה בשתי קומות‎

זיכרון של ילדות הוא הפיצה של סבתא ז"ל , בחופש הגדול בו יש זמן להיות איתה במטבח.
ואז מכינים פיצה משודרגת עם 2 קומות כשכל קומה מכילה טעמים אחרים ויחד הם יוצרים טעם אחד מושלם.
זיכרון של ילדות הוא משפחה סביב שולחן עמוס בפיצות ומוזיקה איטלקית בוקעת במרפסת של סבתא בחיפה.
ציטוטים שלה שאמרה אז ,מקבלים משמעות אחרת היום " החיים לא תמיד מזמנים לנו את מה שאנחנו רוצים אבל אלו החיים, אז תחייכי אל החיים והחיים יחייכו חזרה".
"מהרגע בו נולדת ידעתי שאת מיוחדת, את נועדת לכבוש את החיים, הצחוק שלך יפזר הרבה אושר מסביב ואת חזקה! חזקה יותר ממה שאת אפילו  מתארת לעצמך".
שנים עברו והציטוטים של פעם מקבלים משמעות אחרת היום, משמעות מובנת יותר, זיכרונות מאושרים של פעם מתערבבים עם תמונות מהיום, מזכירים לנו שזיכרון של טעם תמיד יישאר לנו.
פיצה בשתי קומות  בדיוק כמו שהיא הכינה , עם תוספות שונות מתבשלת בתנור שלנו, צחוק מתגלגל  וההבנה שאני חזקה, חזקה יותר ממה שתיארתי לעצמי.



פיצה בשתי קומות

לפיצה גדולה מאוד
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים                                                                                                  
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים  2 ניירות  אפייה מקמחים אותם קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית  מחלקים לשני כדורים ואז מרדדים  כל כדור לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.

מעבירים לתבנית עיגול אחד של בצק עם נייר האפייה
לרוטב:
 2 בצלים, 2 גמבות אדומות, 1 פלפל צ'ילי חריף – לא חובה, 2 שיני שום, עגבנייה אחת, כפית סוכר,מלח, פלפל ושמן זית.
הכנת הרוטב:
טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והגמבות כולל פלפל הצ'ילי. במחבת רחבה שמים 4 כפות שמן זית ואת הירקות הטחונים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הרסק, המלח הפלפל, הסוכר , מערבבים ל- 3 דקות ומסירים מהאש.



לציפוי:
150 גרם  מוצרלה מגוררת לשכבה הראשונה 
150 גרם פרמז'ן מגורר לשכבה השנייה
פטריות טריות
זיתים שחורים
פרוסות של חציל קלוי בתנור
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, מחוררים עם מזלג את העיגול השני המרודד ומניחים מעל הפיצה, מהדקים את השוליים של 2 הבצקים ומברישים בשמן זית, מפזרים שוב רוטב ושוב תוספות שאוהבים וגבינת פרמזן .אופים  בחום של 200  עד להשחמה. כ- 25 דקות.




יום רביעי, 20 ביולי 2016

פנקוטה עם רוטב פירות יער


"מלאכים קטנים" זה היה השם שנתתי בגיל צעיר לפנקוטה של סבתא, משהו בצבע הלבן הבוהק ובמרקם תמיד נתנו תחושה אחרת, תחושה טהורה, תחושה שכל מה שמסביב הוא טוב.
שנים אחרי ואותו קינוח נושא עדיין את השם" קינוח מלאכים" והמסורת, המסורת היא להגיש אותו למי שצריך, למי שעבר יום קשה, למי שמוטרד, למי שליבו נשבר, או למי שצריך חיזוק או חיבוק.
 מגישים את הפנקוטה כי היא מיד גורמת לחיוך, כאילו ונגעו בה מלאכים קטנים שדואגים שתמיד נחייך.
הפנקוטה של סבתא עם פירות מתוקים מעל וקוקוס, מוקדש לכל אותם מלאכים שומרים שנמצאים שם עבורנו תמיד.
"כולנו מלאכים בעלי כנף אחת בלבד, ונוכל לעוף רק אם נחבק זה את זה " ( לוצ'יאנו קרשנצו).



                                                                                   


פנקוטה עם רוטב פירות יער 

מצרכים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
2\1 כוס סוכר
2 כפיות ג'לטין
2 כוסות דובדבנים מגולענים\ פירות יער קפואים + 5 כפות סוכר 
כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
* אופציה לקישוט - קוקוס

אופן ההכנה:

מניחים את הג'לטין בתוך חלב קר ל- 20 דקות
מחממים בסיר את השמנת עם הווניל והסוכר תוך ערבוב בלתי פוסק על אש נמוכה
מכניסים את הג'לטין למיקרוגל ל- 30 שניות מוודאים שהוא נמס מערבבים ומעבירים לסיר עםהשמנת דרך מסננת תוך ערבוב בלתי פוסק עד שהכל אחיד, מסירים מהאש ובעזרת מצקת מוזגים לכלי אישי מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.





לרוטב:
מבשלים על אש קטנה דובדבנים מגולענים\ פירות יער  עם סוכר כ- 6 דקות, מצננים ומוזגים מעל הפנקוטה.

                                                                               

יום רביעי, 13 ביולי 2016

כדורי בשר ופסטה בסיר אחד



הבית הוא המקום הבטוח, המקום בו אפשר להרשות לעצמנו להתפרק, להיות אנחנו, לדעת שלא משנה מה יקרה אתה מוקף באנשים שתמיד יהיו שם לצידך .
הבית הוא המקום בו בכל עונה ברגע שתכנס אליו יהיה ריח מוכר מהמטבח ריח של זיכרון ילדות, ריח שלוקח אותך אחורה לימים בהם הכל היה פשוט.
הבית הוא המקום בו אתה תבחר להכניס אליו רק את אלו שבאמת חשובים לך, אלו שישר יתחברו אל בני המשפחה כאילו והיו חלק מהם. אלו שתמיד תרגיש איתם בבית. אלו שתמיד ישמחו לפתוח את הסיר במטבח ולגלות שם קציצות חמות ופסטה שספגה את כל הטעמים.
"הבית אינו המקום בו אתה חי, אלא המקום בו מבינים אותך" 




כדורי בשר ופסטה בסיר אחד

לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טרי, או עוף טחון
חצי כוס כוסברה קצוצה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
כף כמון
כפית פפריקה
ביצה
כפית בהרט
2 כפות פירורי לחם

לרוטב:

1 קופסא של עגבניות מרוסקות
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 כוס מים
1 כף גדושה פפריקה
1 כפית מלח
חצי כוס בזיליקום קצוץ
1 כוס פסטה יבשה בכל צורה שאוהבים.


ההכנה:
מניחים בסיר סוטאז' שמן זית, שום ועגבניות מרוסקות מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המצרכים לרוטב מלבד הפסטה.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה , יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתוך הרוטב, מאחר 10 דקות בישול מוסיפים את הפסטה בין הקציצות, בעזרת כף מוודאים שהפסטה מכוסה ברוטב, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות, מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות ומגישים.


יום רביעי, 6 ביולי 2016

עוגיות טחינה ושוקולד מריר

"אושר אינו יכול לבוא מבחוץ, הוא חייב לבוא מבפנים.  לא מה שרואים או נוגעים ולא מה שאחרים עושים למעננו גורם לנו אושר, אלא מה שאנחנו חושבים, מרגישים ועושים, קודם כל למען הזולת ורק אחר כך למען עצמנו."   - הלן קלר

רגעים בהם האושר מגיע במנות קטנות, רגעים בהם האושר מורכב מהפתעות קטנות, כאלו שרואים כשפותחים את העיניים ומגלים שאלו שדואגים שתהיה מאושר נמצאים ליד ודואגים לך. רגעים שמזכירים ריח אפייה של  עוגיות שמתמזג עם שוקולד, אותן עוגיות שאנחנו הכי אוהבים, עוגיות טחינה ורגעים קטנים של אושר




מצרכים:

3 כוסות קמח
200 גרם חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
4\3 כוס טחינה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל

 * לעיטור: מטבעות שוקולד מריר- כ- 40 יחידות




ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לבצק רך, מגלגלים כדורים בקוטר של 2 -3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2-3 ס"מ ונועצים במרכז כל עוגייה מטבע שוקולד מריר. אופים כ- 25 דקות בחום של 180 מצננים היטב לפני שמשחררים אותן מהתבנית, שומרים בקופסא אטומה.