יום חמישי, 26 במאי 2016

עוגות דובדבנים הפוכות


"תתארו לכם עולם יפה 
פחות עצוב ממה שהוא ככה 
ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים" ( שלמה ארצי)
עולם יפה עולם טוב יותר עולם בו אנשים מסתובבים עם חיוך על הפנים, עולם בו אנשים יוצרים את מה שהם אוהבים, עולם בו הם משתפים את האהבה שלהם עם כולם ומפזרים אושר מסביב.
עולם כזה אנו רוצים לראות עולם כזה אנו מייחלים לו, עולם בו דברים הם הפוכים ממה שהם עכשיו, הפוך הפוך בצורה כזאת שתמיד מתוק, גם בהתחלה, פוסט עם גוונים ורודים שמוקדש לחברה טובה שלנו ליום הולדתה, עוגות דובדבנים  אישיות הפוכות שהופכות את העולם לצבעוני, ורוד ומתוק, הופכות אותו  ל"פחות עצוב ממה שהוא ככה ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים".





עוגות דובדבנים הפוכות אישיות
מצרכים וכלים שתצטרכו למתכון זה:
תבנית שקעים רצוי מסיליקון
נייר אפייה חתוך לעיגולים קטנים בגודל השקעים

לבסיס הדובדבנים:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים (דובדבנים מסוננים + 1 כוס נוזלים מהצנצנת)
2\1 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון 

למסת העוגות:
4\3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
2\1 + 1 כוסות קמח תופח 
1 גביע יוגורט בטעם טבעי
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפרטורת החדר

ההכנה:
מפרידים את צנצנת הדובדבנים כך שתישאר קערת דובדבנים וכוס 1 עם נוזלי הדובדבנים.
בסיר קטן מבשלים את הדובדבנים, כוס הנוזלים, 1/2 כוס סוכר והקינמון כ- 15 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
בקערה טורפים יחד את החמאה ו3/4 כוס הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית
הווניל ואת הביצים (אחת אחת), ממשיכים להקציף ומוסיפים את היוגורט.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח התופח.
מניחים בתבנית השקעים את ניירות האפייה הגזורים, מסדרים בכל שקע דובדבנים ושופכים מהעיסה לתוך תבנית השקעים כ- 4\3 מגובהו של כל שקע.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך  25- 20 דקות .
כשהעוגות מוכנות, שולפים בזהירות מהשקע ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
מגישים כשהדובדבנים מופנים כלפי מעלה.
מומלץ לפזר מעל מעט מנוזל הדובדבנים המבושל.




יום רביעי, 18 במאי 2016

מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים


זה הפרטים הקטנים שעושים את הכל למושלם, זה הצבעים שמרכיבים את הציור על הקנבס, זה הכמה שהופך את הכל לשלם.
את הכהה למשהו צבעוני, את המפחיד למשהו מוכר ולא מנוכר.
אלו השנים שגרמו לנו להכיר, זה הזמן שהראה לנו כמה הכל נכון ואמיתי, אלו החוויות שבנו אותנו, אלו המשברים שגרמו לנו לשמור חזק יותר על הקיים, זה החיבוק שגורם לנו להרגיש בטוחים יותר אלו החיים שהובילו אותנו לעשות את מה שאנחנו אוהבים, את מה שגורם לנו להמשיך, זהו השעה הזאת בצהרים שגרמה לנו להכין ארוחת צהרים צבעונית, זו היצירתיות שהופיעה כמגדל קטן בקערה, זה החיוך שהגיע שגרם לנו להבין שכ"כ טעים לנו: אטריות שעועית שחורה, ירקות מוקפצים, בוטנים קלויים ושקט של שישי בצהרים. ציור מושלם אצלנו בשולחן.



מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים

מצרכים:
1 חבילת אטריות שעועית שחורה ( ללא גלוטן)
כוס שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים 
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
2 כפות שמן קנולה
3 כפיות שמן שומשום
4 פטריות טריות חתוכות לפרוסות
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי חתוך לטבעות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

*אופציה- 2 כפות שומשום קלוי לעיטור
*אופציה- כוסברה קצוצה לעיטור
ההכנה:
מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
במחבת רחבה מניחים שמן קנולה ואת השעועית הירוקה , מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים ואת השום, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות ומוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות.
מוסיפים את אטריות השעועית המבושלות ואת התבלינים והרטבים מקפיצים כ- 3 דקות ומוסיפים את הבוטנים הקלויים. מערבבים ומגישים חם



יום חמישי, 12 במאי 2016

קסטה שוקולד ופקאן‎


חול וים ושמש בחוץ ומוכר שצועק "ארטיק מסטיק שוקולד בננה" ובירה קרה ומגבת חמה וגלים קפואים שצוללים לתוכם ואין כמו קיץ בישראל ואין כמו חופי ים בתוליים שידו של האדם עוד לא הספיקה להרוס ואין כמו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה מול הים ואין כמו השקיעה עם הרעש של הגלים כדי לאפשר לך לנשום עמוק ולהאמין שטוב עוד יגיע כי חייב להיות טוב.
ואין כמו לחזור הביתה אחרי חוף הים כשהלחיים אדומות ושובל של חול מגיע איתך ואין כמו מקלחת קרירה אחרי שחייה ואין כמו הרגע שנשכבים על הספה עם קסטה קרירה ומתוקה, כזו ששלפת עכשיו מהמקפיא, כזו שהכנת לבד.
ואין כמו רגעים קטנים של להפעיל מזגן ולפתוח את המקפיא רק כי יש שם המון כאלו במקפיא עכשיו וכמה חיוכים מתוקים הן מביאות איתן.
קסטה של שוקולד ופקאן, עטופה בשוקולד מריר מתפצח, בוב מארלי ברקע  וריח של ים באוויר, הכי ישראלי שלנו, כאן בתיק האוכל.









מצרכים:

חבילה של 300 גרם ביסקוויט מתוק בצורה שאוהבים
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף קקאו
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
50 גרם פקאן מסוכר קצוץ דק

לציפוי: 100 גרם שוקולד חלב או מריר מומס

ההכנה:

מקציפים יחד שמנת מתוקה עם הפודינג, אבקת הסוכר והקקאו, עד לקרם יציב, מקפלים לתוך הקרם את גבינת המסקרפונה ואת הפקאן אד למסה אחידה ומעבירים לשקית זילוף
ממלאים כל ביסקוויט בקרם ומכסים בביסקוויט שני מעבירים למקפיא ל- 4 שעות , לאחר 4 שעות מוציאים.
ממיסים שוקולד  במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, טובלים חצי קסטה ומחזירים למקפיא על נייר אפייה עד להתקשות השוקולד, לאחר מכן שומרים את הקסטות בקופסא אטומה במקפיא.








יום חמישי, 5 במאי 2016

עוגת שמרים במלית חלווה וקקאו




שמור, שמור על היקר, שמור על הקרוב, שמור על המוכר והישן שמור על  מה שהעניק לך העולם, שמור על מה שטוב, שמור על משפחה, חברים, על הרגלים ישנים, שמור על הצניעות, שמור על מי ששומר ודואג, שמור על מי שמבקש ממך, שמור על כל מה שקיבלת כי שום דבר אינו מובן מאליו, כי מתנות ניתנות לנו מתוך סיבה, משאלה שהיית צריך והעולם החליט להעניק לך אותה, שמור על המתנה, שמור על כל מה שחשוב, שמור כדי שלא יחליק מהידיים ויישבר, שמור על רגעים קטנים שאולי לא ישובו, שמור על זיכרונות של ריח וטעם, שמור על זיכרון של זאת שנמתחה, נמרחה, גולגלה, זאת שחיכתה בתבנית לרגע התפיחה הנכון, זאת שנאפתה לאט וספגה את טעמי המלית, זאת שהפיצה ריח של עוגת שמרים עם חלווה וקקאו, זאת שחיכתה בדיוק לרגע הנכון ליד הקפה...





עוגת שמרים במלית חלווה וקקאו

לבצק השמרים
:

כפות שמרים
כוס חלב פושר או מים
כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
 100 
גרם חמאה רכה
ביצים
3.5 
כוסות קמח
למלית:
ממרח חלווה
4-5 כפות קקאו  
לציפוי: ביצה טרופה +כפית מים.לסירופ 3/4 : כוס מים +3/4 כוס סוכר, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש.הוראות הכנה :
לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים את המלית, מפזרים מעל המלית קקאו , מגלגלים לרולדה, חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 הרצועות לצורת בורג ואז לשבלול, מניחים בתבנית עגולה משומנת מעט או בתבנית אפייה מרופדת נייר .
מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים על כל עוגה בעודה חמה סירופ.