יום רביעי, 27 באפריל 2016

מאפינס ברוקולי וגבינות ללא גלוטן‎

"כשאתם הולכים לאיבוד ביער, לפעמים לוקח קצת זמן להבין שבאמת הלכתם לאיבוד. הרבה 

זמן אתם ממשיכים לשכנע את עצמכם שרק התרחקתם קצת מהשביל, שממש עוד כמה רגעים 

תחזרו אליו.

ואז יורד עליכם לילה ועוד לילה, ואין לכם מושג איפה אתם נמצאים, ואתם מבינים שהגיע הזמן 

שתודו שכבר התרחקתם כל כך מהשביל, שאין לכם מושג אפילו מאיזה כיוון זורחת השמש...

לאכול, להתפלל, לאהוב")

בין כל ארוחות החג המלאות, בין כל המפגשים סביב השולחן , בין כל העיסוקים קצת הלכנו לאיבוד.
ובין הכל יש את את השמש ודאגתי שהיא תישאר לזרוח גם כשאני לא תמיד לצידה.
בין כל המולת החג  השקט הקטן  במאפינס של ירקות כזה שהפך את כל החג הארוך לקצת יותר קליל, כזה שעושה חשק לארוז אותם לסלסילת פיקניק ולצאת החוצה לשמש.
כי גם אם נדמה לנו לפעמים שהלכנו לאיבוד תמיד נמצא את השמש הנצחית .



מאפינס ברוקולי וגבינות ללא גלוטן

מצרכים:
2 כוסות ברוקולי טחון 
חצי כוס קמח תירס הכי דק שיש
1 כף שטוחה אבקת אפייה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם
100 גרם מוצרלה מגוררת ( ניתן להחליף בכל גבינה קשה מגוררת שמעדיפים)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
3 ביצים

ההכנה:

מערבבים בקערה את הביצים התבלינים, הבצל, הפטרוזיליה והברוקולי
בקערה נפרדת מערבבים קמח תירס ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת
מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומעבירים לתבנית שקעים משומנת מעט
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהמאפינס משחימים                                                                                  



יום שלישי, 19 באפריל 2016

אורז טוניסאי עם עשבי תיבול -המחשי של אמא


חגים בבית טוניסאי מלווים בסירי ענק ריחניים והרבה ירק מתובל בחריפות 
הסבתות שנמצאות במטבח כמה ימים לפני החג בהכנות ענק, הנכדים שמגיעים בבוקר החג
"והמחשי" המחשי שהיה תערובת של עוף, ירק ואורז ממולאים בתוך מעיים ומבושלים בתוך ציר הבשר.
המנה שהייתה מבשרת את בוא האביב עם כל הירק הטרי שבתוכה הפכה עם השנים לגרסה מעודנת יותר, כזו של תוספת שמבושלת בסיר, כזאת שברגע שאמא מכינה אותה מריחים אותה בכל הרחוב.
כזאת שכל מי שנכנס לבית הולך ישירות למטבח ומחזיק כף ביד.
"המחשי" של אמא מלא בירק ותבלינים ריחניים המנה שלא תשאיר אף אחד אדיש אליה.


אורז טוניסאי עם עשבי תיבול -המחשי של אמא

מצרכים:

2 כוסות אורז רצוי בסמטי
2 בצלים קצוצים דק 
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ 
4 שיני שום קציצות
כוס של חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות- לא חובה אפשר גם צמחוני
צרור  גדול של שמיר קצוץ דק מאוד
צרור גדול  של כוסברה קצוץ דק מאוד
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס- כפית שטוחה
מלח- לפי הטעם
כפית קימל טחון
 6 כפות שמן קנולה


ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את הבצל, קוביות חזה העוף והירק, מוסיפים את האורז ושאר מרכיבי המנה, 
מערבבים היטב ומוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים, 
מבשלים כ- 20 דקות ובודקים שכל הנוזלים הצטמצמו, מסירים מהאש, משאירים מכוסה עוד כ-5 
דקות.



יום רביעי, 13 באפריל 2016

צלי כתף וירקות ירוקים


ועדיין קר לפעמים ולפעמים גם הגשם מופיע, אבל הנוף בחלון כבר שונה, ההרים צבועים בירוק ובשלל פריחות וכל הגינה עטופה בצבעים של פרחים ועשבי תבלין שמתעוררים לחיים.
ועדיין תחושה של שינוי באוויר ועדיין תחושה של מוכר מתערבבת עם הכל.
ועדיין הוואדי למטה מתעורר לחיים עם שבילים ירוקים ופורחים.
ודברים לא תמיד כמו שרצינו שיהיו ודברים לא תמיד מסתדרים.
 ועדיין יש דברים שתמיד יישארו ועדיין הביטחון שתמיד יש על מי לסמוך ועדיין אותם חיוכים ועדיין אותו חיבוק ועדיין המבט שמבטיח שהכל יהיה בסדר ועדיין הביחד חזק מהכל ועדיין אותו ריח של חג באוויר כשריחות מוכרים עולים מהסירים ועדיין יודעים שהאביב כבר מופיע כשבסירים שלי יש שפע של צבעים ירוקים וטריים וריחות של בית .
צלי בקר מבושל עם ירקות ירוקים הסיר שכל פסח לא שלם בלעדיו.



מצרכים לחלק הראשון:
קילו וחצי בשר צלי כתף מס’ 5 פרוס לפרוסות או לקוביות – לפי העדפה אישית
4 בצלים חתוכים לרצועות דרות
1 עלה דפנה
1 פלפל שאטה מיובש- מומלץ לא חובה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה כורכום
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות מים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית גרגירי כוסברה כתושים



מצרכים לחלק השני של התבשיל: ( רצוי שהמצרכים יהיו טריים ואם אין ניתן להשתמש בקפואים)
1 כוס אפונה- טרייה אם יש ואם אין אז קפואה
חצי כוס פולים ירוקים
3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
צרור ( כ- 2 כוסות ) של שעועית בולגרית\ שעועית ירוקה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה כמון
מלח לפי הטעם

ההכנה: בסיר רחב וגדול – סוטאז' מניחים את שמן הזית והבצל, מטגנים את הבצל כ- 2 דקות ומוסיפים את פרוסות הבשר.
לאחר כ- 5 דקות הופכים את פרוסות הבשר לצידן השני לעוד 5 דקות, מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר המצרכים של החלק הראשון של הבישול.
מכסים את הסיר חלקים ומבשלים כשעה וחצי , לאחר שעה וחצי מוסיפים עוד חצי כוס מים ואת הירקות והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה  חצי שעה נוספת.מומלץ להגיש לצד אורז.




יום חמישי, 7 באפריל 2016

רולדות פריכות עם מלית פרג

"זה אנחנו שמזינים את נשמת העולם, והעולם שאנו חיים בו יהיה טוב יותר או גרוע יותר אם אנחנו נהיה טובים יותר או גרועים יותר. וכאן מקומה של האהבה. כי כשאנחנו אוהבים, אנחנו תמיד מתאמצים להיות יותר טובים ממש שאנחנו".פאולו קואלו).
מתאמצים כל יום, מנסים להיות טובים יותר, מוצלחים יותר, אהובים יותר, חוזרים על אותן פעולות, נשאבים לעומס היום, מקבלים עוד מחמאות, עד שלפעמים שוכחים לעצור, לעצור כדי לנשום, לעצור כדי ליהנות מהרגע, לעצור כדי לשמר עוד רגעים קטנים בחיים שלנו, כי יש רגעים שלא יחזרו.
לעצור הכל ולזכור שתמיד כדאי לנו להתאמץ להיות טובים יותר ממה שאנחנו. 
רולדות פריכות מגולגלות במלית פרג מפנקת, עוגיות שתמיד עושות רק טוב.




רולדות פריכות עם מלית פרג
לבצק:
3 כוסות קמח
4 כפות סוכר 
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית בטעם שקדים\ וניל
200 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
1/3 כוס חלב קר
1 כף שטוחה אבקת אפייה

למלית הפרג:
120 גרם פרג טרי טחון, 3/4 כוס חלב, כפית תמצית וניל, 4\3 כוס סוכר, 30 גרם חמאה.
ההכנה: לבשל הכל בסיר על אש קטנה , להסיר מהאש ולצנן לפני השימוש.

* לציפוי: אבקת סוכר

ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק רצוי במעבד מזון רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה בטמפרטורת החדר ל-10 דקות.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי פחות מס"מ. מורחים את המלית הרצויה ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ בלי מלית.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור של הבצק פונה למטה. חוזרים על הפעולה עם השאר הרולדות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
חותכים (לפני האפייה) כל רולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ אין צורך במרווחים, ואופים 25 דקות. מיד לאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו, כדי להפריד בין העוגיות. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.