יום רביעי, 30 במרץ 2016

עוף עם תפוחי אדמה וברוקולי בסגנון צרפתי‎


בית הוא מקום המפלט, מקום בו יכולים להיות הכי טבעיים שיש, מקום בו מרגישים בטוחים, עטופים אנשים שאפשר לסמוך עליהם.
שולחן שישי בערב תמיד יהיה מוקף בצבעים ומבחר, שולחן שישי בערב תמיד יהיה מוקף בבני המשפחה, אותם אנשים שתמיד תוכל לסמוך עליהם שיהיו שם בשבילך, אותם האנשים שבכל מצב בו תהיה יקבלו אותך באהבה, אותם האנשים שבכל העומס של החיים תמיד ימצאו מקום לדאוג גם לך ולא יאכזבו. 
שולחן שישי, ערב שבת, משפחה מצחיקה ותבנית של אהבה.
עוף ותפוחי אדמה בסגנון צרפתי, מסוג המתכונים שלא תרצו להחליף אף פעם, אין יותר משפחה מזה.



 עוף עם תפוחי אדמה וברוקולי בסגנון צרפתי 

מצרכים:

2 זוגות כרעיים חתוכות

חבילת ברוקולי טרייה חתוכה לפרחים  גדולים יחסית ללא הגבעול העבה

8 תפוחי אדמה קטנים 

ראש שיני שום מקולף לשיני שום שלמות

כפית פלפל שחור גרוס 
כוס וחצי יין לבן
כפית מלח
צרור גבעולי תימין
5 כפות קורנפלור 
שמן קנולה
2 בצלים חתוכים לרבעים
כוס מים
כפית פפריקה

ההכנה:

עוטפים את חתיכות העוף בקורנפלור.
בסיר נמוך עם 6 כפות שמן מטגנים חתיכות  את העוף משני צדדיו עד להשחמה.
מסירים את חתיכות העוף ומעבירים לתבנית אפייה.
מסדרים בין העוף את פרחי הברוקולי, חצאי תפוחי האדמה  ( החלק החצוי מופנה כלפי מעלה)  
בסיר בו טיגנו את העופות מוסיפים את המים,  גבעולי התימין, היין הלבן והתבלינים , מביאים 
והבצל.
לרתיחה ושופכים לתוך התבנית עם העוף והירקות
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כשעה וחצי , לאחר שעה וחצי מסירים את הנייר ואופים 20 דקות ללא כיסוי.



יום רביעי, 23 במרץ 2016

דניס אפוי עם קרם לימון ועראק‎


"הרוח שוב מוסרת 
הודעה לים 
רגע עוברת 
רגע נסגרת 
בין שערי הנמל 
יש ניחוח ערק 
ורשתות קרועות 
שיר אהובת הספן הנשכחת .." ( יאיר לפיד)
במקום בו סודות נזרקים אל מעמקים, במקום בו דמעות מתערבבות עם הגלים, המקום בו דייגים מוציאים מתנות מהים, במקום בו ריח עראק  וריח מלוח באוויר.
המקום בו הכי מרגישים בטוחים, הכי מחוברים, המקום בו לחישות ותפילות נאמרות כל ערב, המקום בו זוכרים תמיד את הטוב, את ההתחלה, את התמימות שעטפה את הכל, את הטוב שהיה בעיניים וצניעות  מקסימה ששלטה בנו והובילה  למקום בו נמצאים היום.
רגליים יחפות, דניס בתנור, כוסית של עראק ואמת שקיימת רק במקום אחד, בלב.






דניס אפוי עם קרם לימון ועראק

מצרכים:
3 דגי דניס בינוניים
2 יחידות שומר חתוכים לרבעים
2 פלפל ירוק חריף חתוך לאורכו
3 -4 עגבניות חצויות
פרוסות מלימון אחד 
 רבע כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
מעט מלח גס

לקרם הלימון:
2 לימונים חתוכים לרבעים
4 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין- רק העלים
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות עראק
רבע כוס מים


הוראות הכנה:

בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי קרם הלימון יחד  15 דקות, לאחר מכן בעזרת בלנדר מוט טוחנים לקרם חלק.
יוצרים 2-3 חריצים בכל אחד מהדגים,  את מחצית הקרם מניחים בצד ובחצי השני עוטפים היטב את הדגים ומכניסים לתוכם פרוסות לימון.
מניחים בתבנית , רצוי מרופדת בנייר אפייה.
עוטפים היטב את הירקות בשמן זית שום ומלח גס.
בתחילה אופים את הדגים  כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר 20 דקות מוסיפים את שאר הירקות העטופים גם הם שמן זית שום ומלח ל- 15 דקות נוספות בחום של 200 מעלות.
מגישים לצד קרם הלימון.




יום רביעי, 16 במרץ 2016

משולשי חלה ממולאים בתרד חובזה וגבינה‎


שים עוד מסכה כסה אותה בצבעים, תסתתר מכולם, חייך מבחוץ תעטוף מבפנים, שמח כי חודש הדר הגיע.
כולנו עוטים מסיכות  כמעט כל יום, רצים את היום, עובדים, מבלים, מסתירים, פעם בשנה המסכה יוצאת לה החוצה, פתאום מותר, פתאום מותר להיות מישהו אחר, פתאום נפרצים המחסומים והופכים לאחרים.
בחג בו כל אוזן המן מגיעה במלית או בצבע אחר, בחג בו המתוק חוגג בכל משלוח, בחג בו כמו כולם מתחפשים, התחפשה החלה לפטאייר המסורתי.
משולש גדול כזה שאוחזים בשתי הידיים, כזה שיגיד חג פורים שמח, כזה כ"כ טעים שכל משלוח מנות יראה איתו מיוחד.






 משולשי חלה ממולאים בתרד חובזה וגבינה ( הומאז' לפטאייר המסורתי)

למלית: 

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
2 כוסות לאחר אידוי של תרד\ חובזה\ עלי מנגולד קצוצים
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
כפית פפריקה
מלח, פלפל 
הכנת המלית:
במחבת מטגנים את הבצל כ- 3 דקות, מוסיפים את התבלינים ואז את הירק ומטגנים כ- 5 דקות.
מצננים ומסננים מנוזלים.

לבצק:

קילו קמח לבן
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
רבע כוס שמן זית
2 ביצים טרופות
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי: ביצה טרופה +כפית שמן זית


הכנת הבצק:

מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן( או החמאה ), הביצים הטרופות והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים) - ניתן ללוש ביד למי שאין מיקסר
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק מחלקים את הבצק לכדור בגודל תפוז קטן.
על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככול האפשר מניחים במרכז מהמלית ובעזרת כף משטחים אותה על כל העלה- משאירים דפנות ללא מלית, מפזרים גבינה וסוגרים לצורת מעטפה משולשת, מניחים על תבנית אפייה כאשר הצד שסגרנו מונח כלפי מטה, בעזרת כפות הידיים משטחים את הלחם ככול שאפשר, מצפים בביצה טרופה עם שמן זית ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, משאירים מרווחים של כ- 3 ס"מ ממאפה אחד לשני.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפים משחימים.


יום רביעי, 9 במרץ 2016

לזניה פתוחה בשלושה צבעים‎



 אוהבת כשגשם ושמש מתערבבים יחד וקשת מופיעה בשמיים, אוהבת לבהות בה עד שהיא נעלמת, אוהבת את העובדה שאי אפשר באמת לגעת בה ,או להרגיש אותה כי אז היא נשארת קסומה בעיני כולם.
אוהבת את הצבעים של הבוקר כשהכל רק מתעורר והחושך נצבע בצבעים של התחלת יום.
אוהבת להכין פסטה, אוהבת שהיא מגיעה בצבעים וטעמים וצובעת  את הצלחת בקשת פרטית .
אוהבת את האווירה בחדר שלקחה אותי ישר לזיכרונות ילדות, למכונת פסטה, לעיניים סקרניות שמנסות להבין איך יוצרים קשת בשתי ידיים.
לזניה פתוחה עטופה בצבעים וטעמים חזקים כאלו שהביאו את הבית באיטליה ישר לשולחן , ביס מלא באהבה.



לזניה פתוחה בשלושה צבעים 


2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת+ 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת מעורבבות יחד


לרוטב העגבניות:
7 עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתוש
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
כפית סוכר חום
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית

פסטה: יש להכין 3 כדורי בצק אחד תרד אחד סלט ואחד בטעם טבעי
לפסטת תרד: חצי כוס  ( לאחר הטחינה) של עלי תרד מאודים וטחונים
לפסטת סלק: 2 סלקים מבושלים וטחונים ללא גושים
לפסטה רגילה ללא צבע - להוסיף רבע כוס מים קרים
1.5  כוסות קמח לבן + חצי כוס קמח לפסטה
1 חלמון
1 ביצה
1 כף שמן זית
חצי כפית מלח






 להכנת הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב יחד בסיר ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
להכנת החציל: מברישים את פרוסות החציל בשמן זית ואופים על תבנית מרופדת נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות
להכנת הפסטה:
 לשים את כל חומרי הבצק ( כולל התרד או הסלק) יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד  כל כדור ומניחים במקרר לפחות לשעה.
להכנת מראה הפסים של הפסטה מצורף סרטון מהיוטיוב: https://youtu.be/wAxqzVxfBgw

לאחר שרידדנו את העלה במראה הפסים נחתוך אותו למלבנים\ ריבועים באורך של כ- 12 ס"מ ונניח אותם על משטח מקומח בקמח פסטה

מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את  עלי הפסטה – (כמה יחידות בכל פעם) ומערבבים עם כף עץ בזהירות, מרתיחים כ-5 דקות , מוציאים ומניחים בזהירות על נייר אפייה .

להרכבת הלזניה הפתוחה:
בתבנית רחבה מרופדת נייר אפייה מניחים כף רוטב עגבניות מעליו עלה פסטה מבושל, כף רוטב נוספת, פרוסת חציל וגבינה מגוררת מניחים מעל עלה לזניה נוסף ומפזרים גבינה מעל, חוזרים על הפעולה עם שאר חומרי הגלם .
אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, מגישים חם.



יום רביעי, 2 במרץ 2016

עוגת גבינה ולימונים איטלקית‎

 החיים נותנים לנו לימונים, החיים נותנים לנו שמש, החיים נותנים לנו רגעים שמחים, עצובים, מרגשים, בלתי נשכחים.
החיים נותנים לנו את האופציה לבחור מה טוב לנו באמת, את הבחירה הם משאירים ביד שלנו.
תמיד דיברתי על החיבור לאדמה ולטבע על בית במושב או כפר נידח באיטליה, על הפשטות של החיים וכמה כיף  שהפשטות מגיעה בתמונות  שמעבירות רגעים אמיתיים, רגעים בלי מסיכות. 
יצאתי לשחזר את המתכון האיטלקי לעוגת הגבינה של סבתא, יצאתי לקטוף לימונים, יצאתי לקטוף רגעים עטופים בעלים ירוקים, יצאתי לקטוף עוד זיכרון , בחיים הכל זמני אבל הזיכרונות הם מה שיישארו לנו לתמיד.
החיים לא תמיד מזמנים את מה שרצינו אבל נותנים לנו גם את ההבנה שלא הכל שחור לבן, יש גם צהוב של שמש, אדום של אהבה, לבן של עוגת גבינה של פעם, כל זה בתבנית עגולה אחת.
שישי שמח במטבח .



עוגת גבינה ריקוטה ,מסקרפונה ולימונים של סבתא.
לבסיס העוגה: קוטר  26
300 גרם פתיבר 
120 גרם חמאה מומסת
חצי כפית תמצית וניל
למלית הגבינה
3 ביצים
500 גרם ריקוטה
כף קורנפלור
200 גרם גבינת מסקרפונה
כף קליפת לימון מגורר
3/4 כוס סוכר




לציפוי:
2 מיכלים קטנים של שמנת חמוצה + 3 כפות אבקת סוכר מעורבבים
לציפוי הלימונים
חצי כוס סוכר 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
ההכנה:
מרסקים במעבד מזון את הפתיבר, מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל למעבד המזון עד לתערובת פירורית
מחממים תנור ל- 150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים
מרפדים את התבנית ואת השוליים שלה בתערובת הפתיבר והחמאה, מהדקים ואופים 7-10 דקות, מוציאים לצינון.
בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור והלימון המגורר לתערובת אחידה מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתיבר ומעבירים לתנור לאפיה של שעה בחום של 150 מעלות.
לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העודה לשעה נוספת, כאשר התנור כבוי.
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר ללילה.
לאחר צינון של לילה מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות.
מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון שבישלנו על העוגה.