יום רביעי, 27 בינואר 2016

פיצה בייגל







בייגל מבית, פיצה מבית, הדברים  שמכירים ואוהבים, השילוב של שניים ממקומות שונים, מהרגלים שונים, השילוב שיוצר את אותו שלם, כ"כ מוכר לפעמים, כ"כ טבעי, כ"כ רגיל, עד שלפעמים נוטים לשכוח שזה לא תמיד היה שם, שמשהו היה חסר עד שזה הופיע, שאותו דבר בנה אותנו, עיצב את מי שאנו היום ,
בייגל מבית, פיצה מבית, אלו שיצרו את האחד השלם  והוא הכי טוב שיש, בייגל פיצה





לבצק הפיצה ( כ- 8-10 בייגל)



לבצק:

500 גרם קמח
 2כפיות של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות של שמן זית
 1+1\3 כוסות של מים פושרים
200 גרם גבינה קשה מגוררת מעורבבת עם 50גרם פרמז'ן


לרוטב ( מערבבים יחד אין צורך לבשל) :
3 עגבניות מרוסקות, 3 כפות שמן זית, כפית שטוחה מלח, חצי כפית סוכר, 2 שיני שום כתושות, חצי כפית בזיליקום יבש, כף גדושה של רסק עגבניות.


להכנה :
מערבבים בקערה קמח+ שמרים יבשים +סוכר,  יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את כוס אחת של מים + השמן והמלח, לשים ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר הופך בצק גמיש. מניחים בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
על משטח מקומח לשים את הבצק שתפח ומחלקים ל- 8 כדורים.
מרדדים כל כדור לעלה ומורחים מהרוטב, משאירים קצה עלה ללא רוטב לטובת הגלגול של הבייגל, מפזרים גבינה ומגלגלים את העלה עד לקצה ללא הרוטב, מהדקים היטב וסוגרים לצורת בייגל עגול ע"י לחיצה על 2 קצוות הבצק.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בשמן זית, ניתן לפזר מעל שומשום למי שאוהב.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.



יום רביעי, 20 בינואר 2016

מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

שדה תעופה, מיץ תפוזים, קפה הפוך, קוביית בראוניז אחת ומאפינס אוכמניות ושוקולד לבן, " את חייבת לטעות את המאפינס הזה, יש לי תחושה שאת ממש תאהבי אותו" ומסתבר שהוא מכיר אותי טוב, ממש אהבתי אותו.
שילוב של מאפה רך ופירורי יחד, פירותי חמצמץ ונגיעות מתוקות של שוקולד לבן.
יש חוויות שחייבות להסתיים בצורה מתוקה, צורה שתשאיר טעם מתוק בפה ,זיכרון טוב בלב וחשק לזיכרון נוסף.
וזו הייתה אחת מהן, חוויה של טיול, של היכרות עמוקה יותר, של שתיקה ושל צחוק, של ריבים קטנים ושיחות ארוכות, של גלים ושל ים שפותר את הכל, של שדה תעופה זר וגדול, קפה הפוך חזק ו"מאפינס שממש תאהבו

 מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

מרכיבים: ( כמות ל- 12 יחידות)
2 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות
2 כוסות אוכמניות קפואות

לציפוי הפירורים:
4 כפות סוכר חום
2 כפות קמח
כף וחצי שמן קנולה
סוכר 4 כפות
חצי כפית קינמון

ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות
מכינים את ציפוי הפירורים- מערבבים בעזרת מזלג היטב בקערית עד לפירורים
מכינים תבנית שקעים למאפינס – רצוי מסיליקון או עטרות נייר קשיחות
מערבבים בקערה את הקמח והמלח
מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים, הווניל והחלב, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים לעיסה אחידה, את חצי מיתרת הקמח מערבבים עם האוכמניות הקפואות ומקפלים לתוך המסה.
משאירים רבע כוס אוכמניות לעיטור למעלה.
מניחים חצי מכמות הבלילה בשקעים, מפזרים חתיכות שוקולד לבן ומכסים בעוד בלילה השקע אמור להיות מלא בכמות של 3/4 מנפחו.
מפזרים מעל כל עוגה פירורים ( שטרויזל ) ומעט אוכמניות, חוזרים על הפעולה עם כל המסה .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מתייצב- ניתן לבדוק בעזרת קיסם.



יום רביעי, 13 בינואר 2016

עוגת שוקולד עם קרם פטיסייר ופירות יער


נכנסים לשנה הרביעית של הבלוג ומבינים איזו דרך ארוכה עשינו יחד, החל מישיבה בגינה ובחירת שם לבלוג, הצילומים הראשונים, חילוקי הדעות על כלים, הטעימות מהסירים, הטיולים בצפון בהם הלכנו לאיבוד.
הפרסומים הראשונים בעיתונים או בערוצים גדולים, ההתרגשות של טקסים ושטיחים אדומים.
הצחוקים של עוגות שצונחות בתנור ומאפים שנשרפים. הטיסה לפורטוגל והשרימפסים הגדולים שהפחידו אותי. הידיעה שהגענו לאן שאנחנו במו ידינו ובעבודה קשה ותמיד כיפית ועוגות השוקולד, אלו ששנינו כ"כ אוהבים העוגות שתמיד כיף לחתוך מהן בסופו של יום צילום, העוגות שתמיד כיף לסגור איתן את היום.
עוגת שוקולד של  3 שכבות שמציינות כניסה של שנה רביעית, שכבות של קרם מפנק ופירות קפואים ופרחים קטנים שקטפנו והנחנו מעל, מזל טוב לתיק האוכל שלנו מחכים לקומה החמישית שתגיע.



לעוגת השוקולד:

3 תבניות או רינגים בקוטר 20-24
5  ביצים בטמפ החדר
1  כוס סוכר + 3 כפות סוכר
 כפית תמצית וניל
4  כפות קקאו
 2 כוסות קמח תופח
כוס חלב 
 3/4 כוס שמן קנולה.

להכנת העוגה:

מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את השמן בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס החלב
מוסיפים את הקמח והקקאו  וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים 3 תבניות עגולות, מחלקים את המסה ואופים בחום של  של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.
מצננים היטב ומחלצים מהתבנית\ רינג

לקרם הפטיסייר ופירות היער


לקרם:

1 כוס של פירות יער קפואים טחונים- כולל הנוזלים שלהם
1/2 כוס של פירות יער קפואים לקישוט
1 מיכל קטן שמנת מתוקה

1.5 כוסות חלב

כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)

3 חלמונים

4 כפות סוכר

כף חמאה רכה

2 כפות של קורנפלור
להכנת הפטיסייר:

ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.

את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה .

להרכבת העוגה:

בקערה נפרדת מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה , מוסיפים בהדרגה את קרם הפטיסייר עד לקרם אחיד ומקפלים לתוכו  את פירות היער הטחונים, מעבירים לשקית זילוף ומרכיבים את השכבות כך שכל קומת קרם מבצבצת מעבר לגבולות העוגה, לאחר מכן בעזרת מרית או סכין עבה עוברים על גבולות העוגה כך שהעוגה " חצי עירומה" ואין מכוסה מצופה כולה. מקשטים מעל בפירות יער קפואים ושומרים בקירור עד להגשה.


יום רביעי, 6 בינואר 2016

עוף אפוי עם פריקי ירקות ובוטנים


חורף, חורף גלילי הוא ירוק, חורף הוא פריחת הדרים, חורף הוא שמיים אפורים, חורף הוא פריחת העשבים הירוקים שגדלים פרא בטבע, חורף הוא הרגע שהתרד פורח, חובזות מקיפות כל חלקה בשדה, קדרות נכנסות לתנור, והשמיים מתחילים להאפיר, חורף הוא הרגע בו הגשם יורד וריח האדמה מורגש באוויר, חורף הוא הרגע בו מתחיל להחשיך מוקדם, חורף זה לפתוח את הדלת ובבית מחכה תבשיל מלא טעמים שנכנס לתנור ורק חיכה לנו שנסגור את הדלת, נדליק את המזגן, נפתח תריסים כדי שנוכל לראות את הגשם על החלונות ונריח את כל אותם מראות של החורף מתוך התבנית שלנו, חורף בתבנית שלנו וגשם שוטף את הגליל שלנו וצובע אותו בצבעים מרהיבים של ירוק.




המצרכים:
2 כרעיים שלמות ( ניתן גם לחלק אותן)
מעט קמח לבן לקימוח העופות
10 עגבניות שרי שלמות
1 חציל בינוני חתוך לחצי ואז לשלישים – מחלקים כל חציל לשלושה חלקים- יש לקלות את החציל עם ספריי שמן על נייר אפייה עד להשחמה – כ- 20 דקות.
1 גמבה אדומה גדולה פרוסה לרצועות לא דקות
3 פטריות טריות חתוכות 
6 שיני שום 
1 בצל קטן חתוך לפרוסות דקות
רבע כוס בוטנים לא קלויים קלופים
כוס וחצי פריקי ( חיטה ירוקה מעושנת)- יש לשטוף היטב לפני ולסנן
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס יין לבן
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית כמון


ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן זית, מקמחים מעט את העופות ומטגנים אותם כ- 3 דקות בכל צד בחום גבוה עד להשחמה.
מסירים את העופות מהסיר ומוסיפים לסיר את היין, המים, השום, הבצל והתבלינים, מרתיחים 5 דקות.
בתבנית עמוקה מפזרים את הפריקי ומעליו את סיר הנוזלים עם הבצל והשום, מסדרים על הפריקי את העופות וביניהם את הגמבה, החציל הקלוי והפטריות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות, לאחר כשעה מסירים את נייר הכסף  מפזרים את הבוטנים ואופים כחצי שעה נוספת.