דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה עם כתמי גנאש-Moo cheescake


החג הכי יפה בשנה הוא החג בו הכל נצבע בלבן, החג בו פרחים מתגבשים לזרים יפים על הראש החג בו הגינה פורחת,  החברים מגיעים , וזר פרחים שאמא הכינה מונח לי על הראש , החג בו יש ככ הרבה מבחר  על השולחן שכבר אין מקום לקינוח ובכל זאת  החג בו תמיד מוצאים גם מקום לקינוח כי תמיד יש 2 עוגות גבינה שונות במקרר, החג בו בקבוקי יין נפתחים בלי הפסקה , החג הכי אהוב -שבועות! 
לכבוד החג מצאנו לכם  ברשת ( העוגה עברה מספר שינויים על מנת לפשט את המתכון המקורי ), את העוגה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד, העוגה שכולם יהיו מלאים במחמאות עבורה, העוגה שתיקח את כל תשומת הלב, העוגה שלא תצליחו להפסיק ליישר : Moo Cheescake  עוגת גבינה אפויה ורכה עם כתמים של גנאש, העוגה שלכם לחג!
חג שמח מאינס ואפיק ❤️ 

עוגת גבינה עם כתמי גנאש- Moo cheescake 

לגנאש ( יש להכין לפחות 6 שעות לפני הכנת העוגה )
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטים
כוס חלב
למלית:
200 גרם גבינת מסקרפונה
4 ביצים
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית ווניל
1 מיכל של שמנת חמוצה – 200 מ"ל
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוזי שומן
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הגנאש: מחממים שמנת ומוסיפים שוקולד מסירים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס והמסה אחידה ומבריקה, מכסים ומעבירים למקרר.

הכנת העוגה:
מקציפים את גבינת  המסקרפונה  עם השמנת החמוצה , הגבינה הלבנה  והקורנפלור ,מוסיפים כוס סוכר ותמצית ווניל וממשיכים להקציף, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות.
משמנים תבנית בקוטר 26 , טובלים בישקוטי בחלב ומניחים בתבנית עד שהם מכסים את תחתית התבנית מעבירים חצי ממסת העוגה לתבנית, מוציאים את הגנאש מהמקרר ובעזרת כף קורצים ממנו עיגולים מוארכים מעט, מטביעים אותם בתוך העוגה, משאירים כ- 3 כפות גנאש בצד.
מוציאים ממסת העוגה חצי כוס ואת היתרה שופכים אל התבנית
את המסה שהשארנו בצד מערבבים עם הגנאש ומעבירים לשקית זילוף חתוכה דק בקצה, מזלפים מעל העוגה צורות של כתמיי פרה וממלאים אותם.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כשעה, שמים לב שהעוגה לא מקבלת צבע כהה אם יש צורך מורידים את החום ל- 140 מעלות.
משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה לאחר האפייה ואחכ מעבירים למקרר ללילה לצינון.

מצורף כאן הסרטון של המתכון המקורי לעוגה זו : https://youtu.be/dybXs1gqCqo



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא