הרבה נאמר על לישה ועל לחמים, הרבה נאמר על ריח של אפייה שמפזר התנור בבית ויוצר תחושת חמימות.
הרבה נאמר על כוחה של לישה, אותה אנרגיה קוסמית שיוצאת מבפנים ועוברת אל כף היד, אותה אנרגיה שנכנסת לתוך הלחם ומכניסה אליו את הרגשות, התחושות, את מה שבפנים.
הבוקר בו לשתי את הלחם ועל הדרך לחשתי תפילה, תפילה לימים יפים יותר תפילה לאהבה, תפילה לבריאות, תפילה לכל מה שטוב ולכל מי שטוב, תפילה, לישה, המתנה, אפייה, לחם הזיתים שלנו לחם שכולו ברכה אחת שלמה מונצח בתמונה אחת מושלמת.
לחם זיתים
מצרכים:
600 גרם קמח לבן+ 300 גרם קמח מלא
2+3/4 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
3 כפות שמן זית
1 כף שטוחה של מלח
1 כוס של זיתים שחורים מגולענים
2+3/4 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
3 כפות שמן זית
1 כף שטוחה של מלח
1 כוס של זיתים שחורים מגולענים
כפית רוזמרין קצוץ
ההכנה:מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים , יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, המלח ושמן הזית, לשים היטב כ- 3 דקות ולאחר מכן מוסיפים לבצק את הזיתים, ממשיכים ללוש עוד כ- 3 דקות ומשאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון לשעה. לאחר שעה לשים שוב את הבצק על משטח עבודה ניתן לקמח אותו מעט אם יש צורך, מחלקים את הבצק ל- 4, מגלגלים לצורת לחם מפזרים מעט קמח ויוצרים 2-1 חתכים בעזרת סכין , משאירים להתפחה על תבנית מרופדת נייר אפייה. לאחר התפחה של חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור.
טיפ ליצירת "קראסט" מסביב ללחם ניתן לאפות את הלחם כשבתחתית התנור יש תבנית עם מים ליצירת אדים