שמור, שמור על היקר, שמור על הקרוב, שמור על המוכר והישן שמור על מה שהעניק לך העולם, שמור על מה שטוב, שמור על משפחה, חברים, על הרגלים ישנים, שמור על הצניעות, שמור על מי ששומר ודואג, שמור על מי שמבקש ממך, שמור על כל מה שקיבלת כי שום דבר אינו מובן מאליו, כי מתנות ניתנות לנו מתוך סיבה, משאלה שהיית צריך והעולם החליט להעניק לך אותה, שמור על המתנה, שמור על כל מה שחשוב, שמור כדי שלא יחליק מהידיים ויישבר, שמור על רגעים קטנים שאולי לא ישובו, שמור על זיכרונות של ריח וטעם, שמור על זיכרון של זאת שנמתחה, נמרחה, גולגלה, זאת שחיכתה בתבנית לרגע התפיחה הנכון, זאת שנאפתה לאט וספגה את טעמי המלית, זאת שהפיצה ריח של עוגת שמרים עם חלווה וקקאו, זאת שחיכתה בדיוק לרגע הנכון ליד הקפה...
עוגת שמרים במלית חלווה וקקאו
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
למלית:
ממרח חלווה
4-5 כפות קקאו
לציפוי: ביצה טרופה +כפית מים.לסירופ 3/4 : כוס מים +3/4 כוס סוכר, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש.הוראות הכנה :
לציפוי: ביצה טרופה +כפית מים.לסירופ 3/4 : כוס מים +3/4 כוס סוכר, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש.הוראות הכנה :
לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים את המלית, מפזרים מעל המלית קקאו , מגלגלים לרולדה, חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 הרצועות לצורת בורג ואז לשבלול, מניחים בתבנית עגולה משומנת מעט או בתבנית אפייה מרופדת נייר .
מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים על כל עוגה בעודה חמה סירופ.