דילוג לתוכן הראשי

צלי כתף וירקות ירוקים


ועדיין קר לפעמים ולפעמים גם הגשם מופיע, אבל הנוף בחלון כבר שונה, ההרים צבועים בירוק ובשלל פריחות וכל הגינה עטופה בצבעים של פרחים ועשבי תבלין שמתעוררים לחיים.
ועדיין תחושה של שינוי באוויר ועדיין תחושה של מוכר מתערבבת עם הכל.
ועדיין הוואדי למטה מתעורר לחיים עם שבילים ירוקים ופורחים.
ודברים לא תמיד כמו שרצינו שיהיו ודברים לא תמיד מסתדרים.
 ועדיין יש דברים שתמיד יישארו ועדיין הביטחון שתמיד יש על מי לסמוך ועדיין אותם חיוכים ועדיין אותו חיבוק ועדיין המבט שמבטיח שהכל יהיה בסדר ועדיין הביחד חזק מהכל ועדיין אותו ריח של חג באוויר כשריחות מוכרים עולים מהסירים ועדיין יודעים שהאביב כבר מופיע כשבסירים שלי יש שפע של צבעים ירוקים וטריים וריחות של בית .
צלי בקר מבושל עם ירקות ירוקים הסיר שכל פסח לא שלם בלעדיו.



מצרכים לחלק הראשון:
קילו וחצי בשר צלי כתף מס’ 5 פרוס לפרוסות או לקוביות – לפי העדפה אישית
4 בצלים חתוכים לרצועות דרות
1 עלה דפנה
1 פלפל שאטה מיובש- מומלץ לא חובה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה כורכום
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות מים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית גרגירי כוסברה כתושים



מצרכים לחלק השני של התבשיל: ( רצוי שהמצרכים יהיו טריים ואם אין ניתן להשתמש בקפואים)
1 כוס אפונה- טרייה אם יש ואם אין אז קפואה
חצי כוס פולים ירוקים
3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
צרור ( כ- 2 כוסות ) של שעועית בולגרית\ שעועית ירוקה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה כמון
מלח לפי הטעם

ההכנה: בסיר רחב וגדול – סוטאז' מניחים את שמן הזית והבצל, מטגנים את הבצל כ- 2 דקות ומוסיפים את פרוסות הבשר.
לאחר כ- 5 דקות הופכים את פרוסות הבשר לצידן השני לעוד 5 דקות, מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר המצרכים של החלק הראשון של הבישול.
מכסים את הסיר חלקים ומבשלים כשעה וחצי , לאחר שעה וחצי מוסיפים עוד חצי כוס מים ואת הירקות והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה  חצי שעה נוספת.מומלץ להגיש לצד אורז.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא