דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה ולימונים איטלקית‎

 החיים נותנים לנו לימונים, החיים נותנים לנו שמש, החיים נותנים לנו רגעים שמחים, עצובים, מרגשים, בלתי נשכחים.
החיים נותנים לנו את האופציה לבחור מה טוב לנו באמת, את הבחירה הם משאירים ביד שלנו.
תמיד דיברתי על החיבור לאדמה ולטבע על בית במושב או כפר נידח באיטליה, על הפשטות של החיים וכמה כיף  שהפשטות מגיעה בתמונות  שמעבירות רגעים אמיתיים, רגעים בלי מסיכות. 
יצאתי לשחזר את המתכון האיטלקי לעוגת הגבינה של סבתא, יצאתי לקטוף לימונים, יצאתי לקטוף רגעים עטופים בעלים ירוקים, יצאתי לקטוף עוד זיכרון , בחיים הכל זמני אבל הזיכרונות הם מה שיישארו לנו לתמיד.
החיים לא תמיד מזמנים את מה שרצינו אבל נותנים לנו גם את ההבנה שלא הכל שחור לבן, יש גם צהוב של שמש, אדום של אהבה, לבן של עוגת גבינה של פעם, כל זה בתבנית עגולה אחת.
שישי שמח במטבח .



עוגת גבינה ריקוטה ,מסקרפונה ולימונים של סבתא.
לבסיס העוגה: קוטר  26
300 גרם פתיבר 
120 גרם חמאה מומסת
חצי כפית תמצית וניל
למלית הגבינה
3 ביצים
500 גרם ריקוטה
כף קורנפלור
200 גרם גבינת מסקרפונה
כף קליפת לימון מגורר
3/4 כוס סוכר




לציפוי:
2 מיכלים קטנים של שמנת חמוצה + 3 כפות אבקת סוכר מעורבבים
לציפוי הלימונים
חצי כוס סוכר 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
ההכנה:
מרסקים במעבד מזון את הפתיבר, מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל למעבד המזון עד לתערובת פירורית
מחממים תנור ל- 150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים
מרפדים את התבנית ואת השוליים שלה בתערובת הפתיבר והחמאה, מהדקים ואופים 7-10 דקות, מוציאים לצינון.
בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור והלימון המגורר לתערובת אחידה מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתיבר ומעבירים לתנור לאפיה של שעה בחום של 150 מעלות.
לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העודה לשעה נוספת, כאשר התנור כבוי.
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר ללילה.
לאחר צינון של לילה מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות.
מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון שבישלנו על העוגה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא