דילוג לתוכן הראשי

עוף עם ארטישוקים ופסטת תרד

' "נפש תאומה'. אנשים חושבים שנפש תאומה זה מישהו שהוא שתי-טפות-מים כמוהם, וזה מה שכולם רוצים. אבל נפש תאומה אמיתית היא כמו ראי, היא האדם שמראה לך כל מה שבולם אותך, האדם שמגלה לך שאת יכולה לשנות את החיים שלך. נפש תאומה אמיתית זה האדם הכי חשוב שתפגשי בחיים, כי הוא מסוגל להרוס את החומות שלך ולהעיר אותך בזבנג.."
  ( לאכול להתפלל לאהוב..)

שולחן העץ הישן של סבתא ועליו מפוזר קמח, היא עומדת לצידו ואני בגיל 6 עומדת על כסא מפרידה בין רצועות הפסטה ותולה אותן על קולב העץ שלה מהופנטת מהצבע הירוק של התרד בתוך הפסטה מסתכלת עליה וכמה יפה היא הייתה, שירים באיטלקית ברקע והיא מתרגמת לי מילים חשובות מהשיר ומדברת על אהבה ואומרת "יום יבוא ואת תכיני בדיוק את אותו הדבר לנפש התאומה שלך ואני בטוחה ששלך יהיה טעים יותר, יום יבוא ומישהו יהיה כ"כ מאושר כי נולדת מלאה באהבה והיא אמיתית. "  פסטה של תרד מעליה עוף במרינדה עם ארטישוקים ולימונים, חרוך בדיוק כמו שצריך.



לפסטה:
חצי כוס  ( לאחר הטחינה) של עלי תרד מאודים וטחונים
1.5  כוסות קמח לבן + חצי כוס קמח לפסטה
1 חלמון
1 ביצה
1 כף שמן זית
חצי כפית מלח

הכנת הפסטה:
 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מרדדים לעלה דק ( מספר 5 במכונה להכנת פסטה) ומעבירים במכשיר הפסטה החותך לרצועות דקות- ספגטי- ניתן גם לחתוך בסכים לרוחב הרצועות שרוצים. מניחים על משטח מקומח בקמח פסטה או על קולב לייבוש עד הבישול.
מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את הפסטה ומערבבים עם כף עץ בזהירות, הרתחה של כ- 5 דקות, תלוי במידת העשייה שאוהבים, מסננים את הפסטה שמוכנה - לא שוטפים במים, ומערבבים את הפסטה המסוננת עם כף של שמן זית ומעט מלח .

 לעוף:
1 עוף שלם חתוך לאורך החזה – העוף נאפה בצורה פרושה על התבנית
6 לבבות ארטישוק- רצוי טרי 
7 עגבניות מיובשות חתוכות לחצאים
4 בצלים קטנים חצויים

למרינדה של העוף:
1 לימון פרוס לפרוסות
מיץ משני לימונים טריים
5 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית דבש
5 עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית
כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי יבש טחון





להכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים את העוף מניחים את העוף בקערה עם כל שאר המצרכים ( הלימון, הארטישוק, העגבניות) ומשאירים במקרר לשעתיים לפחות ( ניתן גם להכין לילה לפני במקרר).
מרפדים תבנית בנייר אפייה מניחים את העוף בצורה פרושה, כשהעגבניות המיובשות מתחתיו, מסדרים סביבו את לבבות הארטישוק, הבצלים ופרוסות הלימון.
אופים כ- 20 דקות בחום של 220 מעלות חצי שעה לאחר מכן עוטפים את התבנית בנייר כסף לאפייה נוספת בחום של 180 מעלות כ- 50 דקות.




להגשה בתבנית רחבה מניחים את הפסטה המבושלת, מעליה את העוף , הירקות ויתרת הרוטב שנשארה בתבנית האפייה של העוף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא