יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

עוגיות חמאה וקקאו כרוכות‎

כרוכים אחד בשני, תומכים, מחזיקים, דואגים שאף צד לא יתפרק, כרוכים אחד בשני, מעשירים את הטעם, יחד הם נותנים את הטון, יחד הם מראים כמה מיוחד זה, יחד הם עוטפים לאחד שלם, כי לבד זה יהיה פשוט מידי, כי לבד זה סתם עוד חלק מכולם ויתפורר.
כרוכים אחד בשני כי רק ככה זה מיוחד, רק ככה זה שלם ונכון.
סוף של יום בחוץ חשוך וקר, בפנים תנור חם מפיץ ריח של אפייה  ושוקו שמתבשל לו לאט על האש, ריח של בית קפה קטן ועוגיות כרוכות ,,, בצק חמאה ובצק קקאו כרוכים אחד בשני לעוגייה אחת שלמה. 



 מצרכים:

100 גרם חמאה רכה
1 כוס ורבע קמח לבן
3 כפות סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה קקאו
1 כפית קורנפלור

ההכנה:

בקערה מערבבים היטב( ניתן להקציף), את החמאה, הסוכר והחלמון, מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל ולשים עד שהבצק אחיד-הוא יהיה קצת דביק. מחלקים את הבצק לשתי קערות, לאחת מוסיפים כף קקאו ולשנייה כפית קורנפלור לשים שוב כל חלק של הבצק ומכניסים את 2 חלקי הבצק למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה על משטח מקומח לוקחים ככפית מכל בצק מכדררים לכדור קטן ואז לרצועה, כורכים בעדינות את 2 הרצועות לסליל ואז מגלגלים לשבלול.
מניחים על נייר אפייה במרווחים קטנים יחסית.
אופים בחום של 170 מעלות 12-15 דקות- לשים לב שהן לא משחימות מידי. מצננים ואז מחלצים מהתבנית.
ניתן להגיש עם אבקת סוכר או עם שוקולד מריר מומס מעל.






יום חמישי, 17 בדצמבר 2015

בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי


מהמורות מגיעות ברגע שלא מצפים להן, באותו הרגע בו אתה בשיא המהירות הן מופיעות ומקפיצות לך את הלב.
ויש כאלו שנראות לנו גבוהות מידי, כאלו שלא נוכל לחצות ויש את הצד השני שבשקט ובלי מילים עוזר לך לדלג מעליהן ולסמן V , זה שנמצא שם תמיד שצריך אותו לעבור עוד מהמורה  זה שמקל את הדרך.
ובחיים אי אפשר שהכל יהיה ידוע מראש ואי אפשר שכל דרך תהיה חלקה ולפעמים צריך את אותן מהמורות כדי שנתעורר, כדי שנעריך כדי שנדע ליהנות מהשקט שמגיע אחרי, כדי שנדע שיש מהמורות שצריך לעבור ועם מי לעבור אותן.
בראוניז עמוס בשוקולד עם מהמורות של שברי שוקולד חלב, שוקולד מריר ומלח כזה שיאזן את הכל.
" תפתח את התנור מחכה לך שם הפתעה"! 


בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי

לתבנית בגודל של   22 23 X
180גרם חמאה 
200  גרם שוקולד מריר משובח
חצי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
2/3 כוס של קמח לבן
 כפות מלאות קקאו משובח
50 גרם שוקולד חלק שבור לחתיכות בינוניות
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות בינוניות
כפית מלח אטלנטי גס
כפית תמצית וניל

ההכנה:
ממיסים יחד מעל אדים, או בפולסים קצרים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר, הסוכר והחמאה, מערבבים היטב, מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .
מערבבים בתוך התערובת חצי מכמות השוקולד השבור ( גם מריר וגם חלב)
משמנים קלות תבנית- רצוי מרופדת בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה לתבנית ונועצים מעל את חתיכות השוקולד שנותרו, מפזרים מעל מלח אטלנטי גס.
אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז חותכים לקוביות.



יום רביעי, 9 בדצמבר 2015

פסטה עם זיתים שחורים ופירורי לחם

על הדרך ראיתי עצי זית עמוסים, על הדרך הכנתי צנצנות זיתים מתובלים, על הדרך קיבלתי בשורה, על הדרך ניסיתי להבין איך ממשיכים מכאן, על הדרך נזכרתי שלא הספקתי להגיד לך מילים, על הדרך החלטתי שאף פעם לא מאוחר ושגם הרגע הזה יגיע, על הדרך כתבתי חלומות, על הדרך החלטתי לנסות להגשים את כולם, על הדרך הבנתי שלמרות הכל תמיד נהיה מוקפים, מוקפים באנשים שמגוננים עלינו בסופו של יום קר, על הדרך חיפשתי את החיוך שלי ,  על הדרך בכינו, צחקנו, בישלנו,  על הדרך, התחיל להחשיך וחיפשנו נחמה קטנה, נחמה בקערה, כזאת שיש בה רכות וקושי, חמיצות ומליחות וחום, פסטה של סוף היום, על הדרך...


לפסטה: 
500 גרם פסטה מהסוג שאוהבים
3/4 כוס זיתים כהים מגולענים חצויים ( קלמטה או מהסוג המיובש במלח)
חצי כוס יין לבן
4 שיני שום פרוסות
20 גרם חמאה
כף מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
כפית קליפת לימון מגוררת
מלח
פלפל שחור גרוס
2 פרוסות לחם מקמח  מלא מפוררות לפירורים גסים בעזרת הידיים
רבע כוס של עלי בזיליקום חתוכים\ אורגנו
* אופציה להגשה – פרמז'ן מגורר
ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים- לא שוטפים את מי ההרתחה מהפסטה .
במחבת רחבת, ממיסים את החמאה ומטגנים את פירורי הלחם עד להשחמה וקריספיות, מניחים בצד.
באותה המחבת שמים שמן זית ומטגנים מעט את השום- לשים לב שלא ישחים על מנת שלא יהיה מריר, מוסיפים את היין הלבן, הלימון המגורר, המלח והפלפל, מוסיפים את הפסטה ואת הזיתים ומערבבים כ- 2 דקות, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עלי בזיליקום ואת פירורי הלחם המטוגנים.
ניתן לפזר מעל פרמז'ן.



יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

קנולי


לכל בית איטלקי יש את המתכון שלו לקנולי, צינורות קטנים ופריכים ממולאים בריקוטה ומתוקים.
הקנולי הוא חלק בלתי נפרד מתחושת משפחה איטלקית וסביב הקנולי נערכות שיחות משמעותיות.
הקנולי מסמל משפחה, החלטה, בחירה ואדם שלא אוהב קנולי לא יוכל לעולם להרגיש חלק מהפמילייה.
חנוכה חג הניסים, חג בו מדליקים נרות בכל יום ויש אומרים שכל נר שמדליקים מגיעה איתו משאלה, או בקשה לנס קטן שיקרה ויש שאומרים שכשהחנוכייה מלאה בכל נרותיה אז מתגשמות המשאלות והבקשות של אותו ערב.
ולפעמים כל מה שצריך זה שמשאלה אחת לפחות תתגשם כדי שתגרום לנו להמשיך לקוות ולחייך ולפעמים כל מה שצריך זה להחזיק ביד קנולי  פריך ולתת לו ביס כזה שיגרום לנו לחייך ולהיזכר ברגעים ראשונים של פעם..



 קנולי:
להכנת הקנולי צריך: סיר קטן לטיגון עמוק
מלקחיים לשליפת הצינורות
צינורות מתכת קצרים- ניתן למצוא בחנויות אפייה 
לבצק:
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
חצי כפית קקאו
חצי כפית קינמון
כף חומץ
קמצוץ מלח
1/2 כוס יין מרסלה או יין לבן

למלית:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם שוקולד מריר משובח מגורר או חתוך לקוביות קטנות
3 כפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות קטנות


לפיזור מעל- אבקת סוכר- לא חובה

במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון מעבדים את הבצק לתערובת אחידה- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר, לאחר מכן מקמחים משטח – רצוי עם קורנפלור ומרדדים לבצק דק מאוד- רצוי עם מכונת פסטה, קורצים עיגולים בקוטר של CD  מחממים שמן , מניחים גלילי מתכת מאורכים מדביקים את 2 הקצוות ( האמצע בעצם) בעזרת חלבון ביצה, מטגנים 3-4 גלילים כל פעם, מוציאים ומניחים על נייר סופג, שולפים בזהירות את גלילי המתכת מהקנולי, מצננים וממלאים במלית , מגישים עם אבקת סוכר מעל.