יום רביעי, 28 באוקטובר 2015

פאי לימון


ילדה של חורף היא כזאת שבגיל 5 מוצאים אותה רוקדת בשלוליות .
ילדה של חורף היא כזאת שמוצאים אותה עומדת מתחת לעצי ההדרים בגשם עם חיוך ואושר בעיניים.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא שעה אחרי הגשם ותעמוד בחוץ ופשוט תנשום.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא לחצר ותקטוף לימונים טריים מהעץ עמוסי טיפות גשם כשכל משיכה של לימון מהענף תשליך עליה טיפות של גשם.
ילדה של חורף היא כזאת שתריח את הלימונים תחתוך אותם ותאפה איתם משהו מתוק, משהו שיזכיר שבכל רע יש גם טוב , שבכל חמוץ יש גם מתוק, שגם אם הוא טיפוס של קיץ הוא יחייך כשבחוץ גשום.
ברוך הבא חורף חיכינו לך שתשטוף את הכל. 

לקלתית הפאי:  ( 12 יחידות אישיות או אחת בקוטר של 24-22)

1+3/4 כוסות קמח לבן
4 כפות סוכר לבן
150 גרם חמאה\ מחמאה 
1 ביצה
נייר אפייה וכוס של קטניות ( חומוס או שעועית)
הכנת הקלתית:
במעבד מזון, או בצורה ידנית מעבדים לבצק אחיד- לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד פריכות, להכניס למקרר לחצי שעה, לרדד על משטח מקומח ולהניח בתבניות אישיות או בתבנית עגולה בקוטר של – 22-24, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה עד שהבצק קשה – פעולה זו עוזרת לבצק לא לצנוח בזמן האפייה.
לפני האפייה להניח על הבצק נייר אפייה וקטניות ( חומוס או שעועית) פעולה זו יוצרת מעין משקולת לבצק ועוזרת לו לשמור על צורתו ועל השוליים.
לאפות בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות ולצנן מחוץ לתנור.



למלית קרם הלימון:
כוס ורבע סוכר לבן
גררת לימון מלימון שלם ללא החלק הלבן
מיץ מלימון וחצי
2 כפות קורנפלור
כוס ורבע מים
4 חלמונים
30 גרם חמאה
כפית תמצית שקדים – מומלץ לא חובה

להכנת הקרם:
על בן מארי ( הנחה של קערה מעל סיר אדים פעיל) – מניחים קערה על סיר האדים כשבתוכה החמאה, הסוכר, תמצית השקדים גררת ומיץ הלימון לערבב בעזרת מטרפה ידנית ולהוסיף בהדרגה את החלמונים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים שערבבנו מראש עם הקורנפלור עד שהקרם סמיך, להעביר לקלתית ולאפות 15 דקות בחום של 150 מעלות, להוציא מהתנור ולצנן

לציפוי המרנג:
4 חלבונים
כפית חומץ
7 כפות סוכר

ההכנה:
להקציף יחד עד לקצף נוקשה לזלף מעל קרם  הלימון בעזרת שקית זילוף, להכניס לתנור בחום גבוה ל- 5 דקות או עד שהמרנג משחים , ניתן לדלג על פעולה זאת ולעבוד עם ברנר על מנת להשחים את המרנג.

לשמור בקירור עד להגשה.



יום חמישי, 22 באוקטובר 2015

קובה תפ"א אפוי במלית תרד


עוטפת, עוטפת בעדינות, עוטפת ברוך, סוגרת מכל הכוונים כך שהכל יהיה מוגן.
תנועות איטיות ועדינות. מכניסה בדיוק כמה שאפשר להכיל ולא יותר.
עוטפת בשכבות, שכבות שמגנות על הכל , שכבות ששומרות את הכל בפנים.
החיים מלאי הפתעות חלקן טובות חלקן לא, עוטפת את שלי כך שההפתעה בפנים תהיה הכי טובה שיש,  הכי אמיתית, רב הנסתר על הגלוי, קובה אפוי, מעטפת רכה של תפ"א ומלית של תרד חמים.


למעטפת:

 4 תפ"א גדולים מבושלים וקלופים
חצי כוס סולת
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כפית קינמון
למלית:

חבילה של תרד או מנגולד ( רק החלקים הירוקים) חתוך לרצועות דקות
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
לציפוי: 1 ביצה טרופה
פירורי לחם
לאפייה: ספריי שמן

ההכנה:

בקערה מועכים היטב את התפ"א עם התבלינים והסולת עד לבצק רך.
במחבת מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד לריכוך ומוסיפים את התרד והתבלינים, מטגנים 5 דקות נוספות עד שהתרד מתכווץ ומתרכך.
מסירים מהאש ומצננים עד שהמלית לא חמה כלל.
לוקחים כף גדושה ממלית המעטפת משטחים על כף היד, מניחים מהמלית של התרד וסוגרים לצורה של קציצה שטוחה.
כל קציצה טובלים בביצה טרופה ואז בפירורי לחם.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כאשר נייר האפייה מרוסס בספרי שמן.
לאחר שסידרנו את כל הקציצות מרססים בספרי שמן היטב כל קציצה.
אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
* הצעת הגשה לצד יוגורט טרי או צזיקי.




יום רביעי, 14 באוקטובר 2015

חטיף טוויקס‎


טוויקס עם טוויסט
לאחוז, להחזיק חזק ולא להרפות, לדעת שמה שטוב נמצא אצלך ביד ולשמור עליו כי לא בכל מקום מוצאים את אותו הדבר.
כולם דומים, כולם מתוקים, כולם טעימים וכולם שונים..
כולם שונים מהרגע שמבינים מה יש בפנים, מאחורי המסכות, מאחורי השכבות, מאחורי אותו ביס שכבר מוכר לנו נעלם הקשה, שהתחלף לו במשהו רך יותר, חצי קשה , משהו אחר, אחר כי אנחנו יצרנו אותו ויודעים שכולו טוב, מבפנים ומבחוץ...
חטיף טוויקס עם טוויסט קטן את הביסקוויט יחליף בצק וניל חצי קשה וחצי רך טוב מבחוץ ויותר מבפנים.




לשכבת הווניל
2 ביצים
1 שקית אבקת פודינג בטעם וניל
חצי כוס קמח
1 כפית וניל
רבע כוס חלב
הכנת שכבת הווניל:
לטרוף הכל יחד ולשטח על תבנית גדולה מרופדת נייר אפייה.
לאפות בחום של 180 מעלות עש שהשכבה העליונה משחימה  15-20 דקות
להוציא ולצנן
לאחר הצינון לחתוך בעזרת גלגלת של פיצה וסרגל  את הקצוות ואז למלבנים בגודל הרצוי של החטיף – לכל חטיף ידרשו 2 מלבנים.
למלית: 200 גרם קרם קרמל קנוי\ ממרח חלווה\ נוגט או כל ממרח שמעדיפים – מומלץ קרמל.
לציפוי: 300 גרם שוקולד מריר מסוג משובח
לעיטור- מלח אטלנטי גס


הרכבת החטיף:
ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות כל פעם במיקרוגל או על בן מארי ( סיר אדים) ומערבבים היטב עד שהשוקולד מגיע למרקם נמס ומבריק.
מורחים קרם על מלבן אחד וסוגרים עם מלבן בצק וניל שני כאשר החלק שנאפה על נייר האפייה הוא העליון – על מנת ליצור מראה חלק עם הציפוי.
מניחים את המלבנים על נייר אפייה ומצפים בשוקולד המומס מפזרים מעל מלח עם כל חטיף ושומרים בקופסה אטומה מרופדת נייר אפייה.  במקרר עד להגשה.



יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

דאל עדשים אדומות ודאל תרד חצילים ותפא


המרכיב שעושה כל דבר מיוחד, המרכיב שמכניס טעם שונה, היד, התבלין, הרכבת הצבעים, כל אלו יוצרים את אותו תבשיל מיוחד, את חגיגת הטעמים בכל ביס, את החריפות שמזכירה לנו לנשום, את הביחד, פורסים שולחן, מניחים כמה סוגי דאל, יוגורט, פיתות שטוחות חמות והרבה חריף ליד, כזה שיזכיר לנו גם לנשום, גשם ראשון אצלנו בחוץ והרבה צבעים על השולחן.



דאל תרד חצילים ותפ"א
2 תפ"א קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 כוסות עלי תרד טריים
1 חציל קטן חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 כף משחת קארי אדומה
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית קימל
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מים עד לכיסוי
3 כפות שמן
ההכנה:
מטגנים את הבצל, החציל והתרד  עם השמן כ- 5 דקות ומוסיפים רבע כוס מים ואת שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומכסים במים עד לכיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים עד לצמצום הנוזלים בחצי וריכוך תפוחי האדמה והחציל



דאל עדשים אדומות
1 כוס עדשים אדומות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 כוסות מים
תבלינים
2 תרמילי הל
חצי כפית גרגרי כוסברה מרוסקים
מלח
פלפל
כף שטוחה כמון
רבע כפית זרעי שומר
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן
ההכנה:
בסיר מניחים את הבצל, הפלפל החריף והעדשים עם השמן ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב על מנת "לפתוח טעמים" ומוסיפים את שאר המרכיבים והמים, מערבבים היטב, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כ- 20 דקות בערך עד שהעדשים מתרככות.



צ'פאטי
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
כוס מים

כפית מלח
הכנת הצ'אפטי:
לשים בקערה הכל יחד עד לבצק אחיד אם חסר מים ניתן להוסיף עוד קצת
נותנים לבצק לנוח כרבע שעה ויוצרים כדורים קטנים על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק ככול האפשר, מחממים מחבת ומניחים עליה ללא תוספת שומן, לאחר שהבצק מתחיל להעלות בועות קטנות הופכים לצד השני , ניתן לחזור על הפעולה עם שני הצדדים , את הצ'אפטי עורמים בערמה ומקפידים לכסות במגבת .




ממרח ירוק חריף

2 פלפלים ירוקים חריפים
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים או מרוסקים
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כפית קימל טחון
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
הכנת הממרח:
במעבד מזון טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים אם חסר מלח או לימון.
* לצד הארוחה מומלץ להגיש יוגורט