יום רביעי, 29 ביולי 2015

קציצות טונה ופקורינו ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה



" הילדה של הים" הכינוי שנתן לי פעם שף שהכי מחובר לים ולעולם הדגים. תמיד טענתי שאני טיפוס של חורף ( מזל גדי) אבל בכל מזג אויר, בכל בוקר מוצאת את עצמי מול הגלים, נושמת נשימה מהגלים, כזאת שמחזיקה אותי לכל היום, הוא הטיפוס של הקיץ, הגלים הגדולים, השמש והים.
הים הוא זה שמחבר עולמות, הים הוא זה ששומר סודות יותר טוב מכל חבר, הים הוא זה ששולח את התשובות להכל. אז הכנתי לו מנה של קיץ מנה שתקרב לו את הים אל הצלחת .
 רוטב בוטנים ירוק, קציצות פקורינו וטונה ושמש חמה מעלינו.


לקציצות:
1 קופסת טונה במים מסוננת מנוזלים
1 ביצה
2 פרוסות לחם- רצוי מקמח מלא שהשרנו במים ואז סחטנו
חצי כוס פטרוזיליה
5 שיני שום
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה\ חריפה – לפי העדפה
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
50 גרם גבינת פקורינו מפוררת
לציפוי:
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
* שמן קנולה לטיגון

לרוטב כוסברה וחמאת בוטנים:
חצי חבילה של כוסברה
3 כפות חמאת בוטנים
מיץ מלימון שלם גדול
2 שיני שום
1 כף רוטב סויה
חצי כפית ג'ינג'ר
1 פלפל צ'ילי חריף
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם.

ההכנה: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי קציצות הטונה ( כוללה הטונה והגבינה ) לעיסה אחידה.
לאחר מכן יוצרים קציצות קטנות ומניחים על צלחת שטוחה, מכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה טובלים כל קציצה בביצה טרופה ומצפים אותה בפירורי לחם.
מטגנים את הקציצות במחבת עמוקה בשמן חצי עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים.
להכנת הרוטב:
טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד, בודקים טעמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הצורך.
ההגשה:
מניחים בכל צלחת מרוטב הכוסברה וחמאת הבוטנים ומעל מניחים את הקציצות החמות.




יום שישי, 24 ביולי 2015

מנות של ביס


פינוקים של קיץ
בחודשים של הקיץ כשהחום בחוץ גובר אין תמיד כוח לאוכל מבושל, לפעמים יש את החשק לנשנושים של קיץ, אותן מנות פתיחה שתמיד כיף לקבל לצד בירה קרה.
אז רציתי לפנק, השולחן שלנו התמלא במנות פתיחה קטנות וכייפיות, מנות של ביס שהכי כיף לאכול, ורוטב של מנגו חריף וקייצי שהשתלב הכי טוב לצד בירה קרה, לפנק לפנק לפנק J .


ירקות וחזה עוף בבלילת בירה לצד רוטב מנגו
לבלילה:
ביצה 1
1.5 קמח תופח
כוס וחצי בירה לף רובי
חצי כפית מלח
* אופציה כפית שטוחה של פלפל צ'ילי יבש

חומרי גלם לטבילה בבלילת הבירה
1 כרובית מחולקת לפרחים קטנים
בצל גדול מופרד לטבעות בעובי של כ- 1 ס"מ
300 גרם חזה עוף טרי פרוס לרצועות ברוחב של כ- 2 ס"מ
*  שמן קנולה ומחבת לטיגון עמוק
לערבב הכל יחד לטבול ירק, או רצועה חזה עוף ולטגן בשמן עמוק עד שמשחים, להניח על צלחת עם נייר סופג.

לרוטב המנגו החריף:
2 פלפל צ'ילי אדומים טריים
מיץ מלימון אחד טרי
1 מנגו גדול מקולף וללא הגלעין
רבע כוס כוסברה טרייה
2 שיני שום
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה לרוטב: לטחון את הכל יחד במעבד מזון ולסנן את הרוטב במסננת לפני הגשה, להגיש עם צ'ילי חריף מעל.







 מיני פנקייקס עם שמנת, סלמון וצנוניות
לפנקייקס:
1 כוס של לף רובי
2 ביצים
2 כפות חמאה מומסת
מעט מלח
כוס ורבע קמח
לערבב הכל יחד לשמן מחבת טלפון במעט חמאה
בעזרת כף רגילה להניח מהבלילה במחבת ולסדר בצורה עגולה עד כמה שאפשר, לחזור על הפעולה עם שאר הבלילה , כשהחלק העליון מתחיל להתקשות ונראות בועות להפוך לצד השני.
להגשה:
150 גרם גבינת שמנת
פלפל צ'ילי קצוץ
מעט עלי בזיליקום קצוצים
50 גרם סלמון מעושן
4 צנוניות קטנות פרוסות לפרוסות דקות
להרכבת המנה:
לסדר על צלחת מיני פנקייקס, לסדר מעל גבינת שמנת, סלמון מעושן, פלפל צ'ילי חריף, בזיליקום וצנוניות.





יום חמישי, 16 ביולי 2015

כיסוני בשר ברוטב דובדבנים ובירה ובריוש בירה ופירות יער

מתנות קטנות, חיוכים קטנים, רגעים קטנים, נאספים יחד לתוך ביסים קטנים, ביסים קטנים מתוקים\ מלוחים זה לא ממש משנה, אלו אותן מנות קטנות, אלו אותן ביסים קטנים שמביאים אחריהם את החיוך ואוגרים בתוכם את הרגעים.
קיץ חם, בירה קרה, ומנות קטנות שאוכלים בביסים קטנים, קראנו להן נשנושים של קיץ.


בריוש בירה


החומרים לכ- 14 יחידות:
3 כוסות קמח
כף של שמרים יבשים
3 ביצים,
 3/4 כוס בירה לף רובי
150 גרם חמאה
5 כפות סוכר
קורט מלח

תוספת למלית: קונפיטורה של פירות יער או דובדבנים- רצוי עם חתיכות פרי
ההכנה:
בקערה מערבבים: קמח, שמרים, ביצים, סוכר ובירה, לשים במיקסר ( לא חובה ) כ- 3 דקות, מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות בהדרגה ואת המלח- לישה של כ- 5 דקות ,.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 3 שעות .
לשים את הבצק פעם נוספת ומניחים על משטח מקומח.
משמנים את תבניות הבריוש או תבניות אישיות חד פעמיות, יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג  על משטח מקומח, פותחים מעט בעזרת הידיים כל כדור ומניחים מעט מהקונפיטורה  בתוך כל כדור בצק וסוגרים אותו.
לתוך כל תבנית אישית דוחסים 2-3 כדורים בצמידות.
מניחים לתפיחה כ- חצי שעה, מברישים בביצה וכף חלב, אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד שהן משחימות.
מגישים חם , עם אבקת סוכר מעל.
* ניתן להקפיא את המאפים בקופסא סגורה.








כיסונים פריכים ממולאים בשר ברוטב של בירה ודובדבנים
3  כוסות קמח
200 גר' מחמאה\ חמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל- קצוץ דק
10 דובדבנים חתוכים לרבעים ( טריים או משומרים)
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית קינמון

לציפוי: ביצה טרופה
לרוטב הבירה דובדבנים:
כוס דובדבנים ללא חרצנים ( אפשר משומרים)
כוס של בירה לף רובי
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה, או  4 כפות שמן זית למי ששומר כשרות

ההכנה:
להכנת הבצק:
מניחים בקערה  את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים  אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
להכנת המלית:
מחממים מחבת עם  2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מוסיפים את הדובדבנים ומסירים מהאש לאחר 3 דקות.  

הרכבת הכיסונים:
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2  ס"מ, על משטח מקומח קורצים עיגולים, או חותכים מלבנים קטנים שווים, ממלאים בכף מהמלית ואוטמים היטב את הקצוות , מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהמאפים משחימים .



להכנת הרוטב:
במחבת או סיר קטן מחממים מעט את שמן הזית או החמאה ומוסיפים את הדובדבנים והבירה, מערבבים ומנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם ( כ- 10 דקות)

ההגשה: בקערית או צלחת מניחים מהרוטב  עם הדובדבנים ומעל מסדרים כמה כיסונים, ניתן לקשט בנענע מעל.





יום חמישי, 9 ביולי 2015

עוגת שוקולד -בירה עם דובדבנים



האור המושלם הוא שחודר מהחלון, אותו אור שמזכיר לנו שהגיע הזמן להכין את הקפה הקבוע, אותו אור שגרם לנו להבין שאוטוטו היום נגמר וזה היה יום טוב, אותה השעה  שזרקה קרן אור אדומה על העוגה שלנו, עוגת שוקולד עם בירה  פירותית ודובדבנים.
עוגת הסופש שלנו שהאירה את החדר ופיזרה ריח מתוק של סופ"ש.


מצרכים:
תבנית מספר 26
לעוגה:
4 ביצים בטפמ' החדר
330 מ"ל בירה לף רובי ( טעמי פירות יער)
כוס וחצי סוכר לבן
חצי כוס אבקת קקאו
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
4\3 כוס שמן
לדובדבנים המקורמלים:
צנצנת דובדבנים משומרים
חצי כוס סוכר לדובדבנים המקורמלים
לסירופ השוקולד:
30 גרם חמאה
2 כפות גדושות קקאו
3 כפות סוכר







הוראות הכנה:
מקציפים יחד את הביצים והסוכר כ- 3 דקות מוסיפים את הבירה , השמן והווניל מקציפים לעוד 3 דקות ומוסיפים את הקקאו והקמח התופח עד שהקמח נבלע בבלילה- לא להקציף יותר מידי. מקפלים לתוך התערובת רבע כוס דובדבנים בלי הנוזלים.
לשמן תבנית בקוטר 26 ולאפות בחום של 160-170 מעלות כ- 35 דקות

בסיר קטן מבשלים חצי צנצנת דובדבנים וחצי כוס מנוזל הדובדבנים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים, מסירים מהאש.

בקערה למיקרו ממסים את הקקאו החמאה, הסוכר ו-4 כפות מנוזלי הדובדבנים בפולסים של 30 שניות עד להמסה.

שופכים את השוקולד החם על העוגה לאחר האפייה ומקשטים בדובדבנים המקורמלים..






יום רביעי, 1 ביולי 2015

שייק מלון ועראק


חם ומתוק
הקיץ הביא איתו את השמש, את הים, את השלגונים ובעיקר את החום, הקיץ הביא איתו רגעים של סוף היום רגעים של שקט שכל מה שרוצים בסופו של יום הוא מקום קריר.
כתום וירוק והרבה קרח צובעים לנו את כוס השתייה במשהו מתוק בדיוק ליום חם, בדיוק המשקה שיעשה את הערב למושלם בסופו של היום.



שייק מלון נענע ועראק
1 מלון ירוק\ כתוב חתוך לקוביות
רבע כוס של עלי נענע ללא הגבעולים
חצי כוס עראק
כפית קליפת לימון מגורר
2-3 כוסו של קוביות קרח
כף אבקת סוכר
ההכנה:
בבלנדר מניחים את המלון, הנענע, קליפת הלימון ואבקת הסוכר, מרסקים הכל ומוסיפים את קוביות הקרח, טוחנים עד לכתישה של הקרח ומוסיפים את העראק.
הצעת הגשה:
דיסק של הsmiths ברקע, כוס של שייק מלון ורגליים למעלה J