יום חמישי, 28 במאי 2015

עוגת שוקולד וסוכריות צבעוניות


 "כולנו ילדים של החיים" כשהיינו ילדים היא הייתה עוגת יום ההולדת  האולטימטיבית עוגת שוקולדה רכה ציפוי שוקולד נוזלי ומלא מלא סוכריות צבעוניות.
העוגה שכל ביס משאיר חיוך על הפנים ושובל של שוקולד על הפרצוף, העוגה שתמיד כולם מחכים לה ואיכשהו משהו בה, בפשטות שלה גורם לאותו חיוך.
במרוץ הגדול יש ימים טובים ויש קשים יש ימים שפשוט אין כוח לכלום ויש ימים שמצריכים מאתנו לאסוף כוחות כדי להמשיך.
אז החלטנו לשבור שיגרה כי לא צריך לחכות עד ליום ההולדת כדי להתלכלך בשוקולד ומלא מלא סוכריות צבעוניות.
הביס הראשון, הידיים המלוכלכות שלנו, התזכורת הפנימית שלא משנה כמה שנים עברו, עמוק בפנים "כולנו ילדים של החיים.."



עוגת שוקולד:

 ביצים בטמפ החדר
 כוס סוכר
 כפית תמצית וניל
 כפות קקאו
 1+ 3\4 כוסות קמח תופח
כוס יוגורט בטעם טבעי 
2\1 כוס שמן קנולה.

לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד מריר

סוכריות צבעונית

ההכנה:
מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את השמן בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס היוגורט
מוסיפים את הקמח והקקאו  וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים תבנית עגולה מ"ס 26 ושופכים את הבלילה, אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.


להכנת הציפוי:
מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים קוביות שוקולד מריר, מערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס והציפוי הופך הומוגני, מצננים כמה דקות ושופכים על עוגת השוקולד.

מחכים 5 דקות שהציפוי יתגבש ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות



יום רביעי, 20 במאי 2015

מאפים מבצק גבינה במלית חציל וגבינות




הטעם עושה את הכל הריח הוא זה שמלווה אותו, הבוקר שהתחיל מוקדם, בצק הגבינה שלשתי והכנסתי למקרר, החציל שהוא קלה ושפיזר ריח בכל הבית.
הצורה של המאפים שהגיעה באותו הרגע שבו רידדתי את הבצק.
הציפוי שהוא מרח באדיקות על המאפים, הזעתר שהוא פיזר.
המאפים השחומים שעשו את דרכם לשולחן החג שלנו, אלו שכ"כ קשה להספיק לנשנש, חגים הם זיכרונות, זיכרונות של משפחה, של צחוק, של שולחן חג לבן בגינה, של כתר פרחים לבן שאמא מכינה לי כל חג, זיכרונות של טעם.. שיהיה חג שמח!




רכיבים:
גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
 100 
גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 
 גרם חמאה רכה
 3 
כוסות קמח תופח
 1 
כפית שטוחה מלח
 1 ביצה
  חצי כפית מלח

 ביצה טרופה לציפוי.
 2 כפות זעתר טחון לציפוי


  להכנת הבצק:

לשים הכל לבצק אחיד לפי הסדר הבא: גבינות, ביצה, מלח, חמאה ואח"כ הקמח
מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.

למלית:
 250 גרם גבינה ללא טעם ( כנען\ טוב טעם)
1 חציל קלוי מקולף ומסונן מנוזלים
 חצי כוס עלי אורגנו טריים או כפית אורגנו יבש
 כפית שטוחה מלח
 מעט פלפל שחור גרוס

ההכנה:

לאחר קירור הבצק מחלקים את הבצק ל- 2, מרדדים כל חלק בצק לעלה מלבני עד כמה שאפשר על משטח מקומח. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ומשתדלים ששני חלקי הבצק יהיו שווים בגודלם עד כמה שאפשר.
מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים הכל על עלה אחד, מכסים  בעלה הבצק השני ומהדקים בעדינות עם קצוות האצבעות.

בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים רצועות ברוחב של 2-3 ס"מ.
כל רצועה מסלסלים מעט בזהירות עם המלית ומגלגלים למעיין "שושנה". מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט זעתר טחון.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפים משחימים – בערך -25 דקות .מגישים חם לצד גבינות וסלט.







יום שלישי, 19 במאי 2015

עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס



לקראת שבועות  הכנתי עבור חברת  "תנובה"עוגת גבינה אפויה ומושחתת.
עוגה שתגרום לכל האורחים לחכות לה, עוגה שממש פשוט להכין אותה, כזאת שפורסים ומגלים בתוכה הפתעות בצורת סניקרס .  את העוגה צילמנו יחד חברת תנובה וצוות הפקה מדהים מה שיצר יחד יום מרגש שבסופו הכנתי את העוגה הזאת:)

כמה טיפים חשובים לאפיית העוגה:
* לא להקציף יותר מידי את החלבונים רק לקצף רך כך העוגה לא תצנח
* לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות כשבתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ליצירת אדים
*להשאיר את העוגה לפחות שעה בתנור לאחר האפייה ולהתאפק לא לפתוח את דלת התנור:)

בתחתית המתכון ממתין לכם סרטון עם כל השלבים להכנת העוגה:


עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס:

לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה רצוי להכין את העוגה יום מראש כדי שתהיה לפחות לילה במקרר.
חבילת בישקוטי: וניל\ קקאו- וניל
כוס וחצי חלב
2
חטיפי סניקרס בגודל מלא

לעוגה:
1
מיכל שמנת חמוצה 15% 
500
גרם גבינה לבנה
1
שקית פודינג וניל
3
כפות מחוקות קורנפלור
5
ביצים
1
כוס סוכר
500 גרם גבינת כנען
לציפוי : 2 גביעים של שמנת חמוצה- רצוי "שמנת של פעם"
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם בוטנים גרוסים מסוכרים
50 גרם שוקולד מריר מגורר
2 חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות
  ההכנה:
 .1
מחממים תנור ל- 150 מעלות
 .2
משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
. 3
טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על הבישקוטי
.  4 מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא נוקשה מידי.
5
.בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ואז מוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
 .6
מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8-את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
 7
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה ועשרים- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
8.  מצננים את העוגה מעט
9.מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה, ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.

10. מצננים את העוגה ללילה במקרר .פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה .  שיהיה חג שמח

לינק לסרטון המדגים איך מכינים את העוגה: 


https://www.youtube.com/embed/qfvINcGU2yQ
\






בנוסף  מצורף לינק לאתר של  תנובה בה תוכלו למצוא עוד סרטוני הדרכה לעוגות ומתכונים לחג:



יום רביעי, 13 במאי 2015

כרוב ממולא בסגנון דרוזי


שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות.
הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.


מצרכים:
1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים
כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי)
כף בהרט
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
חצי כוס אורז
כוס מים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ
חצי כפית קינמון
100 גרם חמוציות מיובשות
מיץ מלימון אחד
חצי כפית כורכום
כף בהרט לרוטב
חצי קילו בשר בקר טרי טחון
ההכנה:
חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב
מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות עד שהעלים מתרככים, מסירים בעדינות את הכרוב מהסיר ומפרקים לעלים.
לכל עלה יש "וריד" חלק עבה בראשו, מסירים אותו בעדינות כדי שיקל על גלגול העלה.
בסיר נפרד מניחים כוס מים וחצי כוס אורז, מערבבים, מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהנוזלים נספגים באורז ( האורז עובר בעצם חצי בישול), מצננים ומעבירים לקערה גדולה.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם  כף שמן זית, הבשר הטחון, המלח, הפלפל והבהרט כ- 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת האורז.
מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ, חצי מכמות החמוציות המיובשות והקינמון.
מניחים על צלחת עלה של כרוב , מניחים כף נדיבה מהמלית מגלגלים את 2 קצוות העלה כלפי פנים ואז את החלק העליון של העלה, מניחים את העלה המגולגל בסיר רחב כשהחלק הפתוח מופנה כלפי מטה, חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית ומניחים אותם בצפיפות.
מפזרים מעל חמוציות. ומכסים במים עד ס"מ מעל גובה הכרוב, מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
בקערית קטנה מערבבים יחד כף בהרט, 4 כפות שמן זית, כף אבקת מרק, מיץ מלימון שלם, חצי כפית כורכום, שופכים את תכולת הקערית מעל הממולאים, מכסים את הסיר חלקים ומבשלים בחום נמוך כ- 40 דקות עד שכמעט ולא נשארים נוזלים והרוטב מצטמצם.







יום רביעי, 6 במאי 2015

חלת זעתר


קולעת, קולעת צמה בשיער, קולעת חלות טריות בכל סופ"ש כמעט... קולעת בתחושות פנימיות שאף פעם לא משקרות, ולכל קליעה הקסם המיוחד רק לה וכל קליעה אומרת משהו אחר. קליעה עגולה קליעה מסובכת, או פשוטה, אבל אחת האהובות עלי היא קליעת שתי וערב, משהו בתנועה של הקליעה הזאת מזכיר את החיים, פעם אתה למטה ופעם אתה למעלה, פעם מרגיש בחוץ ופעם מרגיש חלק ממשהו גדול. הוא הוציא את החלות מהתנור, ריח של לחם חם עם זעתר התפזר בכל הבית, הן היו מבריקות ושוב הזכירו לי שקליעה כזאת של חלה היא כמו החיים, פעם אנחנו למטה פעם למעלה אבל בסוף אנחנו יוצרים אחד שלם






לחלה:

קילו קמח לבן רגיל
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר- רצוי חום
רבע כוס שמן זית, או 50 גרם חמאה מומסת.
1 ביצה טרופה
3 כפות זעתר טחון
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי: ביצה טרופה , זעטר טחון עם שומשום
ההכנה:
מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן( או החמאה ), הביצים הטרופות, הזעתר והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק , מחלקים את הבצק וקולעים חלות ( ישנם הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה ומפזרים זעתר טחון
 ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית
מיד לאחר האפייה לעטוף את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.