דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל, 2015

פסטה של אביב‎

פסטה שמביאה את האביב כפר קטן בצפון איטליה אישה מבוגרת עם ידיים    של בשלנית, כאלה שלשו ערבבו והכינו פסטה מאהבה. אני בנעלי אצבע צמה ובנדנה מצטרפת אליה בחיוך כשהיא מציעה לי בתנועות ידיים להכין איתה בצק, ישבנו בערב מוקפים בפרחים ומוזיקה איטלקית ישנה לפסטה היה טעם מיוחד באותו היום. בדרך חזרה המזוודה הייתה כבדה יותר, שקיות של פסטות בשלל צבעים וצורות שרק ביקשו להגיע איתי לארץ, הכניסה לדירה הייתה מוקפת בפרחים, האביב כבר פה בכל יופיו ואז הכנתי שקית פסטה שהצורה שלה קרצה לי יותר מכולן, פסטה עם צבעים שמקיפים אותה, פסטה שתזכיר לי את אותם פרחים, פסטה שאח"כ נקרא לה הפסטה של האביב, פסטה עם טוויסט קטן ששידרג אותה, הוא לקח את המחבת והעביר אותה לצלחת ענקית הרקע מסביב היה כחול, הצבע המושלם, ממבט מלמעלה היה נראה ששמים כחולים עוטפים את הפסטה הצבעונית שלנו, האביב כבר פה על השולחן שלנו, פסטת האביב. לפסטה: 500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים כוס של שעועית ירוקה – אפשר קפואה 4 בצלים ירוקים ( את החלק הלבן לחתוך קטן ואת החלק הירוק לחתוך לחתיכות ארוכות באורך של 4 ס"מ לפחות. 3 שיני שום פ

לחמה בעג'ין (לחם עם בשר)

ורגע אחרי שהזיקוקים יאירו נתחיל בחגיגות ונארגן תיקים ונארוז ציוד ונקבע עם אנשים ונתכנן וניסע שעות עד ליעד וניתקע בפקקים ונתלונן ונגיע ליעד ויהיה צפוף ונתלונן ונשתה ונצחק ונחשוב כמה יפה היא הארץ שלנו ונדליק את המנגל ונשוויץ בכישורי הנפנוף שלנו ובבחירת הנתח הנכון ונחכה עד שהכל יהיה מוכן ונאכל ושוב נתלונן על כמה אכלנו ולמה היינו צריכים להגיע כ"כ רחוק כדי לבלות יום יחד ובדרך חזרה שוב נתקע בפקקים ושוב נתלונן ונגיע עייפים ולמרות התלונות נגיע גם מרוצים ובין הבירות לשיפודים, בין הפיצוחים לקרטיב הלימון ניזכר באותם לחמים שטוחים ודקים אלו שאפינו בבית ערב לפני והבאנו איתנו, אלו שחיממנו כמה דקות על המנגל וחילקנו לכל החברים, אלו שהגשנו לצד טחינה עד שהכל יהיה מוכן , אלו שגונבים את ההצגה בכל פיקניק. "הלחמה בעג'ין" פיתות דקות אפויות עם בשר מתובל, טחינה ליד, בירה קרה  ועצמאות שמח   לבצק: כ- 25 יחידות אישיות 2.5 כוסות קמח לבן כף וחצי שמרים יבשים כפית סוכר 2 כפות שמן רצוי זית כוס מים פושרים כפית מלח ההכנה: בקערה מערבבים קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכי

עוגות שמרים גבינה ושוקולד

הבוקר שאחרי, הבוקר שאחרי החג, הבוקר בו הוצאנו את הקמח ממחבואו, הבוקר בו הוא קנה גבינה ושוקולד. הבוקר בו הוצאתי מלא קערות והתחלתי להתפיח בצקים , הבוקר בו השמש הופיעה ונעלמה כאילו ומשחקת איתנו מחבואים, כבר תקופה מסויימת שאני קמה והמשפט הראשון שאני אומרת הוא "בוקר טוב עולם", מעין ברכה אישית שלי לעולם  כל בוקר מחדש. תנור חדש התחמם לו והם חיכו לתורם להיכנס לתנור, ריח של מאפים מתוקים וגבינה התפזר לו בכל הבית, ריח של התחלות חדשות, מתוקות יותר, הוא הכין 2 כוסות קפה אני הוצאתי את המאפים,  עכשיו אפשר להגיד בוקר טוב עולם  J לבצק: 3 כוסות קמח כף וחצי שמרים יבשים רבע כוס סוכר 3 ביצים 120 גרם חמאה מרוככת חצי כוס חלב פושר למלית: 500 גרם גבינת כנען כף קורנפלור ביצה אחת כפית תמצית וניל 120 גרם אבקת סוכר 150 גרם שוקולד מריר או חלב חתוך לקוביות כפית גררת קליפת לימון לציפוי:  ביצה טרופה לציפוי לאחר האפייה :  סירופ מייפל או סירופ סוכר שמבשלים על הגז ( חצי כוס סוכר + 3/4 כוס מים) ההכנה: מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים וסוכר, יוצרים גו