יום רביעי, 29 באפריל 2015

פסטה של אביב‎

פסטה שמביאה את האביב
כפר קטן בצפון איטליה אישה מבוגרת עם ידיים  של בשלנית, כאלה שלשו ערבבו והכינו פסטה מאהבה. אני בנעלי אצבע צמה ובנדנה מצטרפת אליה בחיוך כשהיא מציעה לי בתנועות ידיים להכין איתה בצק, ישבנו בערב מוקפים בפרחים ומוזיקה איטלקית ישנה לפסטה היה טעם מיוחד באותו היום. בדרך חזרה המזוודה הייתה כבדה יותר, שקיות של פסטות בשלל צבעים וצורות שרק ביקשו להגיע איתי לארץ, הכניסה לדירה הייתה מוקפת בפרחים, האביב כבר פה בכל יופיו ואז הכנתי שקית פסטה שהצורה שלה קרצה לי יותר מכולן, פסטה עם צבעים שמקיפים אותה, פסטה שתזכיר לי את אותם פרחים, פסטה שאח"כ נקרא לה הפסטה של האביב, פסטה עם טוויסט קטן ששידרג אותה, הוא לקח את המחבת והעביר אותה לצלחת ענקית הרקע מסביב היה כחול, הצבע המושלם, ממבט מלמעלה היה נראה ששמים כחולים עוטפים את הפסטה הצבעונית שלנו, האביב כבר פה על השולחן שלנו, פסטת האביב.



לפסטה:

500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים
כוס של שעועית ירוקה – אפשר קפואה
4 בצלים ירוקים ( את החלק הלבן לחתוך קטן ואת החלק הירוק לחתוך לחתיכות ארוכות באורך של 4 ס"מ לפחות.
3 שיני שום פרוסות
2 כוסות של עגבניות שרי חצויות או מסומנות בעזרת סכין ב- X למעלה
כוס של זיתי קלמטה מגולענים חצי כוס של עלי בזיליקום טריים \ אורגנו
שמן זית
מלח
פלפל
3 כפות טחינה מעורבבות עם חצי כוס מים.

ההכנה:
מרתיחים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ומניחים בצד.
מרתיחים את השעועית הירוקה  10 דקות ומעבירים למים קרים לצינון
במחבת רחבה מאוד שמים 5 כפות שמן זית ואת הבצל הירוק והעגבניות מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את השום, מלח - פלפל, הזיתים והשעועית ממשיכים לטגן עוד 5 דקות מוסיפים רבע כוס מים וכשהכל רותח מוסיפים את הפסטה מערבבים בעזרת 2 כפות גדולות, מוסיפים את הטחינה המהולה במים ומערבבים מעל האש כשלוש דקות נוספות ( הנוזלים אמורים להתאדות כמעט לגמרי)
מסירים מהאש ומוסיפים עלים טריים של אורגנו \ בזיליקום ובצל ירוק.







יום רביעי, 22 באפריל 2015

לחמה בעג'ין (לחם עם בשר)



ורגע אחרי שהזיקוקים יאירו נתחיל בחגיגות ונארגן תיקים ונארוז ציוד ונקבע עם אנשים ונתכנן וניסע שעות עד ליעד וניתקע בפקקים ונתלונן ונגיע ליעד ויהיה צפוף ונתלונן ונשתה ונצחק ונחשוב כמה יפה היא הארץ שלנו ונדליק את המנגל ונשוויץ בכישורי הנפנוף שלנו ובבחירת הנתח הנכון ונחכה עד שהכל יהיה מוכן ונאכל ושוב נתלונן על כמה אכלנו ולמה היינו צריכים להגיע כ"כ רחוק כדי לבלות יום יחד ובדרך חזרה שוב נתקע בפקקים ושוב נתלונן ונגיע עייפים ולמרות התלונות נגיע גם מרוצים ובין הבירות לשיפודים, בין הפיצוחים לקרטיב הלימון ניזכר באותם לחמים שטוחים ודקים אלו שאפינו בבית ערב לפני והבאנו איתנו, אלו שחיממנו כמה דקות על המנגל וחילקנו לכל החברים, אלו שהגשנו לצד טחינה עד שהכל יהיה מוכן , אלו שגונבים את ההצגה בכל פיקניק.
"הלחמה בעג'ין" פיתות דקות אפויות עם בשר מתובל, טחינה ליד, בירה קרה  ועצמאות שמח 



לבצק: כ- 25 יחידות אישיות
2.5 כוסות קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
2 כפות שמן רצוי זית
כוס מים פושרים
כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן והמלח ואז הדרגה את המים הפושרים לשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד.
מניחים בקערה משומנת מכוסה בניילון להתפחה לפחות כשעה.

למלית:
2 עגבניות מרוסקות ומסוננות מנוזלים
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
1 כף שמן זית
כף רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן עד לצבה זהוב בהיר עם 2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כף רסק עגבניות
חצי כפית סומק או רכז רימונים- מומלץ לא חובה- החמיצות מוסיפה טעם
ההכנה:
בקערה לשים את כל חומרי המלית במשך 3 דקות , לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל- 20 -25 כדורים בעזרת ידיים משומנות, מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ- 3 ס"מ בין מאפה אחד לשני, לוקחים כף גדושה מהמלית ובעזרת כף היד משטחים את הבשר על כל שטח המאפה כולל הקצוות מכיוון שהבשר עוד יתכווץ באפייה, מניחים להתפחה כרבע שעה ואופים בחום של 220 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.
מומלץ להגיש עם לימון כבוש מעל\ טחינה ולצד סלט חריף וטרי.
המלצה ליום העצמאות לאפות ערב לפני לעטוף לאחר אפייה וצינון בנייר אלומיניום ולהניח לחימום ביום הפיקניק על רשת המנגל. 





יום חמישי, 16 באפריל 2015

עוגות שמרים גבינה ושוקולד


הבוקר שאחרי, הבוקר שאחרי החג, הבוקר בו הוצאנו את הקמח ממחבואו, הבוקר בו הוא קנה גבינה ושוקולד. הבוקר בו הוצאתי מלא קערות והתחלתי להתפיח בצקים , הבוקר בו השמש הופיעה ונעלמה כאילו ומשחקת איתנו מחבואים, כבר תקופה מסויימת שאני קמה והמשפט הראשון שאני אומרת הוא "בוקר טוב עולם", מעין ברכה אישית שלי לעולם  כל בוקר מחדש.
תנור חדש התחמם לו והם חיכו לתורם להיכנס לתנור, ריח של מאפים מתוקים וגבינה התפזר לו בכל הבית, ריח של התחלות חדשות, מתוקות יותר, הוא הכין 2 כוסות קפה אני הוצאתי את המאפים,  עכשיו אפשר להגיד בוקר טוב עולם J




לבצק:
3 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
3 ביצים
120 גרם חמאה מרוככת
חצי כוס חלב פושר


למלית:
500 גרם גבינת כנען
כף קורנפלור
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
120 גרם אבקת סוכר
150 גרם שוקולד מריר או חלב חתוך לקוביות
כפית גררת קליפת לימון

לציפוי: ביצה טרופה

לציפוי לאחר האפייה:
 סירופ מייפל או סירופ סוכר שמבשלים על הגז ( חצי כוס סוכר + 3/4 כוס מים)


ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים והחמאה ומוסיפים לגומה, מוסיפים את החלב הפושר ולשים לבצק רך וגמיש אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס חלב.
לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה ומכסים בניילון , מניחים להתפחה לשעה וחצי בטמפ', החדר.
לאחר שהבצק תפח מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית מלבד השוקולד.
מחלקים את הבצק לעשרה כדורים, מרדדים  כל כדור לעלה עגול בעובי של חצי ס"מ. בעזרת סכין חותכים "פסים " בעובי של אצבע  באורך של רבע מעלה הבצק, על 4\3 מהבצק שנותר מורחים את מלית הגבינה ומפזרים בתחילת העלה לפני הגלגול שורה דקה של שברי שוקולד, מגלגלים לכרוכית עד הקטע של "הפסים החתוכים, לאחר מכן מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של כרוכית ארוכה עליה פסי בצק מגולגלים, מהדקים את הקצוות של הבצק ומקפלים לצורה של חצי ירח.
הערה: ניתן לגלגל כל עלה בצק עם המלית ללא החיתוכים ואח"כ לקפל לצורה של חצי ירח , זה ייתן את אותה התוצאה מלבד מראה פסי הבצק על המאפה.
מניחים את המאפים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה, מניחים להתפחה בחדר כ- 30 דקות ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים משחימים.

לאחר האפייה מושחים את המאפים בסירופ, לאחר צינון מלא ניתן להקפיא את המאפים בתוך שקית אטומה.