יום שלישי, 31 במרץ 2015

קציצות בקר וזוקיני עם ממרח ארטישוק וממרח גזר ולימון כבוש

צבעים של חג הם אלו שמרכיבים את שולחנות החג שלנו, צבעים של חג הם אלו שעושים ארוחה יותר מעניינת ופחות משעממת, צבעים של חג הן אלו שבחרנו לקשט איתם את צלחת ליל הסדר שלנו.
אני רציתי צלחת בצבע אחד, הוא רצה בצבע אחר, אני ראיתי ציור מסוים על הצלחת, הוא ראה ציור אחר, הרגע בו כל אחד מאתנו לקח צלחת וסידר את המנה בדרכו שלו לפי הציור שיש לו בראש, הרגע בו עמדו כמה צלחות על השולחן כל אחת עם צילחות אחר של אותה המנה, הרגע בו לימונים, פלפלים ושאר ירקות נחתכו דק דק על מנת לצייר את אותו ציור על הצלחת, הרגע בו הבנו שלא באמת משנה מי סידר את המנה, הדרך לשם היא מה שעשתה את המנה למיוחדת  בעיניים שלנו, הרגע בו צחקנו והבנו כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, הצלחת הצבעונית של תיק אוכל עם מנה צבעונית שתגרום לכל השולחן לחייך.
חג שמח J




לממרח הארטישוק:
8 לבבות ארטישוק מבושלים במים חמים ומסוננים מהם
רבע כוס של בזיליקום או פטרוזיליה
3 שיני שום רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון

לממרח הגזר:
6 גזרים קלופים ומבושלים
2 שיני שום
כפית שטוחה של סחוג אדום או פלפל צי'לי גרוס
5 פרוסות של לימון כבוש
3 כפות שמן זית
מעט מלח- לבדוק טעמים
פלפל שחור
חצי כפית של כרוויה ( קימל טחון)

הכנת הממרחים:
טוחנים כל ממרח בנפרד, מתקנים טעמים של מלח \ פלפל ושומרים בקופסא אטומה במקרר

לקציצות:
קילו בשר בקר טחון
חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי (כולל העלים) קצוץ
2 בצלים קצוצים דק- יש לסחוט אותם ביד לאחר הקיצוץ להוצאת הנוזלים
3 זוקיני ( אם לא מוצאים ניתן להחליף בקישואים) גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
ביצה אחת
3 כפות קמח מצות/ קמח תירס
כף שטוחה של כמון
כף של פפריקה
כפית שטוחה של זנגביל
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כף שטוחה של בהרט
הכנת הקציצות:
מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות וקצת שטוחות ומניחים על מגש מקומח מעט בקמח מצה/ קמח תירס במקרר ל- 20 דקות.
מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד להשחמה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

להגשה:
מניחים על כל צלחת כ- 3 קציצות ותלולית ממרח הגזר וממרח הארטישוק

יום חמישי, 26 במרץ 2015

כדורי שוקולד לפסח במלית דובדבן עטופים בשוקולד ואגוזי לוז


 עיגולים של שמחה, עיגולים של שמחה באים בשעות שונות, בזמנים שונים, עיגולים של שמחה באים בצורה של בשורות טובות, של תקווה שמתגנבת ללב, של מאבק קשה בו  עומדים בגבורה, עיגולים של שמחה מופיעים בבוקר לפני שמתחילים לצלם עם הקפה הראשון, עיגולים של שמחה באים מאור ראשון של בוקר, מטבע ירוק ורגליים יחפות בשדה ענק, עיגולים של שמחה באים מתוך סודות משותפים שרק אנחנו חולקים, עיגולים של שמחה בטעם שוקולד וקפה מפוזרים על השולחן שלנו, עיגולים של שמחה עטופים ומתחבאים בתוך הר של אגוזי לוז, רק מחכים שנבחין בהם.





כדורי שוקולד לפסח במלית דובדבן וציפוי שוקולד \ אגוזי לוז מסוכרים
300 גרם עוגיות יין של פסח מרוסקות \ טחונות
100 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה- מומלץ לא חובה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס מגורען
2\1 כוס חלב או חלב קוקוס

למלית
 כוס של דובדבנים משומרים ללא הנוזלים
חצי כוס סוכר

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
כוס אגוזי לוז מסוכרים קצוצים\ טחונים

ההכנה:
מבשלים בסיר קטן את הדובדבנים עם הסוכר עד לצמצום הנוזלים , מערבבים מידי פעם מצננים ומסננים מהנוזלים שנשארו.
בסיר ממיסים יחד את החמאה, השוקולד, החלב, הליקר, תמצית הווניל, הקקאו והקפה, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות המרוסקות, מערבבים היטב בכף עץ ואח"כ בעזרת כף היד.
לוקחים כמות של כף מהעיסה יוצרים כדור משטחים מעט ממלאים בדובדבן אחד, סוגרים את הכדור, מגלגלים ומניחים על מגש, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
לאחר חצי שעה ממיסים את השוקולד המריר עם השמן- אפשר בעזרת המיקרוגל בפולסים של 20 שניות כל פעם ואז לערבב. כשהשוקולד נמס מוציאים את הכדורים הקפואים וטובלים אותם בשוקולד החם, המגע של הכדור הקפוא עם השוקולד החם יצור ציפוי קראנצ'י לכדור השוקולד.
לאחר ציפוי השוקולד מגלגלים באגוזי הלוז המסוכרים ושומרים בקופסא אטומה במקרר.
חג שמח!




יום רביעי, 18 במרץ 2015

מאפינס פרג וציפוי שוקולד


"קחי עוד קצת תה," אמר הארנב לאליס, בלבביות רבה.

"
עוד לא לקחתי כלום", ענתה אליס בקול נעלה: "אז איך אני יכולה לקחת יותר?""את רוצה להגיד שאת לא יכולה לקחת פחות," אמר הכובען: "קל מאוד לקחת יותר מלא כלום." (  לואיס קרול).

והוא צדק, אי אפשר לקחת פחות וקל יותר לקחת יותר מלא כלום וקל יותר להעניק יותר מאשר להתחיל להעניק פחות וקל יותר להיות אמיתי ולהמשיך כאילו כלום וקל יותר להסתכל בעיניים ולדעת שיש דברים שחולפים ויש דברים שהם לעד.
החיים הם לא שחור ולבן ויש גם את האמצע, את אותה נקודה מרככת שבה אנחנו לומדים לא להפסיק להעניק אלא הפוך, להמשיך ואף יותר עד שמי שממול יוכל להכיל את הכל,  כי " קל יותר לקחת יותר מלא כלום" ויש רגעים בהם השחור והלבן מתערבבים יחד ויוצרים נקודות, נקודות שעברנו, נקודות שמזכירות דברים טובים וגם לא, נקודות למחשבה, נקודות שמסמלות עוד דרך שאנחנו סוללים יחד,  אפיתי, ציננתי, מזגתי מעל הכל שוקולד, מעדיפה לתת יותר.


מאפינס פרג וציפוי שוקולד
מתכון ל- 12 יחידות

3 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
100 גרם פרג טרי טחון מעורבב עם 3 כפות שקדים טחונים
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס חלב\ מיץ תפוז
120 גרם חמאה מרוככת
כפית תמצית וניל
חצי כפית גררת לימון


לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 3 כפות חלב\ מים.

ההכנה:
מקציפים יחד את הסוכר והחמאה כ- 3 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת עד להומוגניות, מוסיפים את תמצית הווניל וגררת הלימון, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ( חלב\ מיץ תפוז) ולאחר מכן את הפרג והשקדים הטחונים.
מפסיקים להקציף ובעזרת כף מבליעים את הקמח התופח לתוך הבלילה- מקפידים שלא לבחוש יותר מידי.
מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון או לכוסיות נייר לאפייה.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.
מוציאים מהתנור וממיסים את השוקולד עם החלב, מקשטים את המאפינס בשוקולד.
ניתן לשמור עד 3 ימים במקום מוצל- אין צורך במקרר.




יום רביעי, 11 במרץ 2015

צינורות פסטה צבעוניים ממולאים גבינה ברוטב עגבניות


 "
She combs her hair
 
She's like a rainbow
 
Coming colors in the air
 
Oh, everywhere
 
She comes in colors"(rolling stones)

מיק ג'אגר שר ברקע והזכיר לי לרגע כמה הכל יכול להיות צבעוני, כמה אושר יכולים להפיץ צבעים, את העובדה  שקשת צבעונית מגיעה מהצפה של שמחה.
אוטוטו נגמר החורף וכל הצבעים של הטבע מתחילים להציץ החוצה, קניתי צינורות חלולים, צינורות שחייבים למלא כדי שבפנים ירגיש לי שלם, אז קניתי צינורות צבעוניים, צינורות של פסטה בשלל צבעים, רציתי מנה שתזכיר לי את הקשת, רציתי מנה שתמלא לנו את החדר בצבעים ושמחה, סידרתי את הצינורות בתבנית, צינורות של צבע שטובעים ברוטב אדום וטרי, אין יותר שמח מזה, ידעתי שאחרי האפייה הצבעים כבר לא יישארו אותו הדבר, אחרי  האפייה הריח בחדר כבר הפיץ שמחה, זה לא באמת שינה לנו מה היה הצבע של המנה אחרי האפייה, ככה אנחנו אוהבים את זה בטוחים שגם אתםJ.



צינורות פסטה ממולאים גבינה אפויים ברוטב עגבניות

חבילה של פסטה בצורת צינורות רחבים וקצרים ( בערך באורך של שליש מקנלוני)
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה לבנה
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
3 שיני שום כתושות
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
2 כוסות של עגבניות תמר או שרי טחונות עם 3 שיני שום ורבע כוס עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור גרוס
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
4\3 כוס מים
4 כפות שמן זית.

לציפוי 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.

ההכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי המלית וממלאים את צינורות הפסטה- מומלץ להיעזר בשקית זילוף.
משמנית תבנית אפייה עמוקה בשמן זית.
מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושופכים כחצי מהרוטב לתבנית האפייה, מסדרים את צינורות הפסטה האפויים צמודים אחד לשני ומכסים אותם בשאר הרוטב- הם אמורים להיות מכוסים ברוטב אם יש צורך מדללים בעוד מעט מים.
עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, מוציאים מהתנור ובעזרת מזלג בודקים שצינורות הפסטה התרככו, מפזרים גבינת פרמז'ן מעל ומכניסים שוב לתנור להשחמה ללא נייר האלומיניום ל- 10 דקות נוספות או עד דרגת ההשחמה שאוהבים.
מגישים עם שמחה בלב.





יום שלישי, 3 במרץ 2015

כוסיות שוקולד פריכות במלית פרג ושוקולד




מישהו שלח לי מתנות קטנות, במהלך החיים אנחנו מקבלים הרבה "מתנות קטנות" מתנות שהופכות משמעותיות בחיים שלנו, מתנות כאלו שהשאירו אחריהן זיכרונות טובים, מתנות שלימדו אותנו שיעורים בחיים, מתנות שגרמו לנו לשבור חומות אישיות ולבטוח שוב, מתנות שנשארות רק ביננו.

כמו כל מתנה בחיים רצינו לשמור עליה, על המתנה המיוחדת שלנו, אז בחג בו נהוג לחלק מתנות מתוקות, זו הדרך שלנו להגדיר מתנה מתוקה, כזאת שעוטפת את הכל באחד שלם, אז עטפתי את הבצק, עטפתי את הכל בצורה עגולה, בלי פינות, עטפתי את הכל שישמור על כל המתוק שלא יברח לעולם.
לבצק פריך שוקולד:
1.5 כוסות קמח
1 ביצה
רבע כוס חלב
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
120 גרם חמאה רכה
2 כפות קקאו

במעבד מזון או לישה ידנית ללוש עד לבצק אחיד ולהניח עטוף בניילון במקרר לחצי שעה, לאחר מכן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח , לקרוץ עיגולים ולהניח בכל שקע.

למלית הפרג:
100 גרם פרג טרי טחון, חצי כוס חלב, כפית תמצית וניל, 4\3 כוס סוכר, 20 גרם חמאה.
ההכנה: לבשל הכל בסיר על אש קטנה , להסיר מהאש ולצנן לפני השימוש.

מסת השוקולד:
חצי כוס חלב, 2 כפות שמן, חצי כוס סוכר, 100 גרם שוקולד מריר מומס, 2 כפות קקאו, 3 כפות קמח תופח, לערבב הכל יחד למסה אחידה.


לציפוי\ קישוט: אגוזי לוז מסוכרים או דובדבני אמרנה.



הרכבת הקינוח.
בתבנית שקעים ממתכת להניח עיגול בצק פריך, מעליו לשטח כפית ממלי הפרג ומעל לכסות בעדינות עם מלית השוקולד- לשים לב לא לעבור את גבול הבצק הפריך.
מעל לצפות באגוזי לוז מסוכרים או לנעוץ בכל מאפה דובדבן אמרנה.

לאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות ב- 180 מעלות ולצנן מחוץ לתנור.