יום רביעי, 28 בינואר 2015

לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה


לחם, שם הכל התחיל, בתקופות קדומות, בתקופות קיימות, בפגישה הראשונה שלנו על הספר, בימי שישי, בפתיח של כל ערב בו אירחנו אנשים לטעום מהבלוג, הלחמניות שאני מכינה לשבת למשפחה, הפוקאצ'ה ששרופה מסביב שהוא כ"כ אוהב. ריח של לחם שנאפה בתנור תמיד יזמין אנשים אליו. היד, אותה היד שלשה את הלחם תקבע בדיוק מה יהיה טעמו, המחשבות, הרגש שבפנים, הדמעות, החיוך, כל אלו מתרכזים ככוח אחד ומובילים את היד לבצק, כל לחיצה על הבצק מוציאה רגש אחר.לחם שנעשה ברגש טעמו אחר, לישה, התפחה, יצירת גוף, התפחה, אפייה, צפייה בציעת לחם, אין יותר אמיתי מזה. פוסט ש
מוקדש לאיש יקר ארז קומרובסקי שכל לחם שיוצא מידיו מזכיר לכולנו שלחם מגיע ממקום אמיתי של אהבה. 





לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה.


 1 קילו קמח כפרי ( ניתן להשיג בחנויות)
 3/4 + 2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
3 כפות שמן זית
1 כף שטוחה של מלח
100 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה מפוררים גס
100 גרם גבינת גאודה\ פרמז'ן מפוררת

ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים , יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, המלח ושמן הזית, לשים היטב כ- 3 דקות ולאחר מכן מוסיפים לבצק את הערמונים המפוררים והגבינה, ממשיכים ללוש עוד כ- 3 דקות ומשאירים להתפחה בקערה מכוסה  בניילון לשעה. לאחר שעה לשים שוב את הבצק על משטח עבודה ניתן לקמח אותו מעט אם יש צורך, מחלקים את הבצק ל- 16 יחידות, מגלגלים לצורת לחמנייה מפזרים מעט קמח ויוצרים 2-3 חתכים בעזרת סכין , משאירים להתפחה על תבנית מרופדת נייר אפייה. לאחר התפחה של חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור.
 טיפ ליצירת "קראסט" מסביב ללחם ניתן לאפות את הלחם כשבתחתית התנור יש תבנית עם מים ליצירת אדים.






יום רביעי, 21 בינואר 2015

פאי תפוחים ושקדים‎


הדברים הפשוטים באמת הם אלו שלפעמים גורמים לנו להכי הרבה אושר, הדברים הפשוטים באמת הם אלו שמייחדים אותנו מכל השאר, בין כל  המשחקים שמסביב בין כל הצבעוניות והצחוקים המדומים שיש באנשים שסובבים אותנו בימים רגילים, בין כל אלו נמצאים הדברים האמיתיים, הדברים הכי פשוטים, הדברים שמזכירים לנו תמיד שבסופו של יום זה הדבר האמיתי, יותר מהכל זה מי שאנחנו, הפשטות והאמת שמייחדת אותנו ממש כמו חלומות פשוטים על בית בכפר, על חווה קטנה, על פאי תפוחים חם שמונח על שולחן קר באמצע החורף ומפזר ריח של בית, ריח פשוט, ריח של הדבר האמיתי באמת.




פאי תפוחים ושקדים 

 לפאי בקוטר 26 או 2 בגודל אינגליש קייק
 למלית :
20 גרם חמאה
  חמישה תפוחים (מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
כפית קינמון

3/4  כוס סוכר חום
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות שקדים טחונים לאבקה
לבצק:

שלוש כוסות קמח 
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון

200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את החמאה והסוכר החום, לאחר שהחמאה נמסה הוסיפו את  פרוסות השקדים וערבבו , לאחר 3 דקות הוסיפו את התפוחים,  פזרו מעל את הקינמון, גרידת הלימון, ומיץ הלימון, בעזרת כף עץ בחשו את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש וצננו.
הכנת הבצקבעזרת מעבד מזון, או ידנית, לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ( אם משתמשים באינגליש קייק אז לחלק ל- 4 )  מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח לכ- 2 ס"מ, חלק 1 משתמשים לריפוד התבנית והדפנות ובחלק השני קורצים בעזרת חותכן עוגיות צורות שאוהבים.

לאחר ריפוד התבנית ממלאים את התבנית במלית התפוחים ומעטרים בבצק אותו קרצנו לצורות.

אופים בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.




יום רביעי, 14 בינואר 2015

עוגת שוקולד בציפוי קרם שוקולד


לפני 3 שנים ישבנו בדירה של חברים בתל אביב לארוחת ערב על הגג, שיחות על אוכל על צילומים ועל ספר בישול ראשון שחלמתי להוציא, שתיקות מביכות, אוכל טוב וטירמיסו, קצת אחרי התחיל הכל, קצת אחרי, ישבנו בסלון ושרבטנו שמות שאנחנו אוהבים, קצת אחרי הוא נולד, תיק האוכל שלנו, המתכון הראשון שעלה בסמיכות ליום ההולדת שלי וריגש אותי, הטיול הראשון לצפת בחורף בו הלכנו לאיבוד ונסענו במעגלים, הפרסום הראשון באתר נחשב, או בעיתון מפורסם, הפעמים הראשונות של ההפתעות הקטנות שהביאו איתם הימים, הצחוקים, הריבים, הויכוחים, הטעימות הקטנות והגדולות, השולחן שפתחנו כמה פעמים בו הזמנו אנשים לבוא ולטעום, טיולי השטח, התמונות שמלוות כל צעד, ההבנה שמשהו טוב נולד פה, משהו שלנו, משהו שלקח אותנו למקומות אחרים בחיים וגרם לנו להתפתח ורק להבין עד כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים,  הסיפורים  שלנו שמלווים את המתכונים, הקיץ, החורף וכל מה שביניהם.
לכבוד האירוע הלכנו על עוגה פשוטה, עוגה שאומרת הכל, הציפוי סביב העוגה הונח בבלאגן מתוק, מלא קימורים, עליות ומורדות שמלוות במתוק בדיוק כמונו, ככה אנחנו אוהבים. מזל טוב לתיק האוכל שלנו שחוגג 3 , מבטיחים לכם עוד שנים רבות ומתוקות.





עוגת שוקולד:

4 ביצים בטמפ החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קקאו
3/4 +1 כוסות קמח תופח
1 כוס יוגורט בטעם טבעי 
120 גרם חמאה רכה.

לציפוי:
1 שמנת מיכל של שמנת מתוקה
1 קופסה של אבקת פודינג בטעם שוקולד
1 כוס חלב
אבקת קקאו

ההכנה:
מקציפים ב- 3 דקות את החמאה עם הסוכר
מוסיפים את הביצים בהדרגה- אין צורך להפריד אותן
לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס היוגורט
מוסיפים את הקמח והקקאו  וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים תבנית עגולה מ"ס 26 ושופכים את הבלילה, אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.

מצננים את העוגה.
מקציפים יחד את פודינג השוקולד, החלב והשמנת המתוקה עד לקרם יציב, מצפים את העוגה ומפזרים אבקת קקאו מעל.



יום רביעי, 7 בינואר 2015

פסטה בניחוח גלילי


להכיר אותי באמת זה לדעת מתי להקשיב, לדעת מה מצחיק אותי, לדעת מה החולשות שלי ומה מחזק אותי, לדעת על מה אני מוכנה להילחם ומה חשוב לי באמת, לדעת מהם הדברים הקטנים שיכולים לרגש אותי, לדעת שכשאני שותקת זה סימן שבפנים אני צועקת. להכיר אותו זה לדעת מתי הוא מאושר, מתי הוא מוטרד, מתי השתיקה שלו אומרת כל כך הרבה מבפנים, להכיר אותו זה לדעת שלפעמים מבט , או משהו קטן שהוא עושה שווה את כל המילים שבעולם, להכיר אותו זה לדעת שאני יכולה לסמוך עליו תמיד ושתמיד הוא שם לשמור ולגונן. להכיר אותו זה להכין פסטה ולדעת שהיא הולכת להפוך לפסטה האהובה עליו, להכיר אותו זה לדעת שהוא הולך לקחת מזלג ולאכול את הפסטה ישר מהמחבת, אז אמרתי לו שאני ערבה לכך שזו הולכת להיות הפסטה האהובה עליו, הוא חייך כי הוא מכיר אותי.




פסטה בניחוח גלילי
1 חבילה של פסטה רצוי מסוג רחב ( פפרדלה).
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן חצי יבש
100 גרם של ערמונים מוכנים ( נמכרים בשקית מוכנים לאכילה)
2 כוסות של עלי תרד \עלי מנגולד\ קייל \ חובזה טריים חתוך גס ( בעזרת הידיים)
4 שיני שום פרוסות
1 זוקיני גדול בצבע ירוק \ צהוב פרוס לפרוסות
חצי כוס עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
חצי כוס של עגבניות מיובשות
להגשה: עלי נענע טריים- לא חובה
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את שמן הזית, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ- 4 דקות לאחר מכן מוסיפים את שיני השום, התרד ( או הירק שבחרתם) והעגבניות המיובשות, מוסיפים מלח ופלפל ואת היין הלבן, כשהרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש מוסיפים את הערמונים מבשלים לעוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן או עד שהיא צפה באם בחרתם להכין פסטה ביתית וכשהיא מוכנה מסננים אותה- לא שוטפים אותה. מחממים שוב את המחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום ומערבבים כ- 3 דקות מגישים חם עם גבינת פרמז'ן מעל ונענע טרייה כאופציה.