יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

קנולי


לכל בית איטלקי יש את המתכון שלו לקנולי, צינורות קטנים ופריכים ממולאים בריקוטה ומתוקים.
הקנולי הוא חלק בלתי נפרד מתחושת משפחה איטלקית וסביב הקנולי נערכות שיחות משמעותיות.
הקנולי מסמל משפחה, החלטה, בחירה ואדם שלא אוהב קנולי לא יוכל לעולם להרגיש חלק מהפמילייה.
חנוכה חג הניסים, חג בו מדליקים נרות בכל יום ויש אומרים שכל נר שמדליקים מגיעה איתו משאלה, או בקשה לנס קטן שיקרה ויש שאומרים שכשהחנוכייה מלאה בכל נרותיה אז מתגשמות המשאלות והבקשות של אותו ערב.
ולפעמים כל מה שצריך זה שמשאלה אחת לפחות תתגשם כדי שתגרום לנו להמשיך לקוות ולחייך ולפעמים כל מה שצריך זה להחזיק ביד קנולי  פריך ולתת לו ביס כזה שיגרום לנו לחייך ולהיזכר ברגעים ראשונים של פעם..



 קנולי:
להכנת הקנולי צריך: סיר קטן לטיגון עמוק
מלקחיים לשליפת הצינורות
צינורות מתכת קצרים- ניתן למצוא בחנויות אפייה 
לבצק:
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
חצי כפית קקאו
חצי כפית קינמון
כף חומץ
קמצוץ מלח
1/2 כוס יין מרסלה או יין לבן

למלית:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם שוקולד מריר משובח מגורר או חתוך לקוביות קטנות
3 כפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות קטנות


לפיזור מעל- אבקת סוכר- לא חובה

במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון מעבדים את הבצק לתערובת אחידה- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר, לאחר מכן מקמחים משטח – רצוי עם קורנפלור ומרדדים לבצק דק מאוד- רצוי עם מכונת פסטה, קורצים עיגולים בקוטר של CD  מחממים שמן , מניחים גלילי מתכת מאורכים מדביקים את 2 הקצוות ( האמצע בעצם) בעזרת חלבון ביצה, מטגנים 3-4 גלילים כל פעם, מוציאים ומניחים על נייר סופג, שולפים בזהירות את גלילי המתכת מהקנולי, מצננים וממלאים במלית , מגישים עם אבקת סוכר מעל.