יום רביעי, 25 בנובמבר 2015

פטיפורים - עוגות קטנטנות‎


זיכרונות של ילדות הם אלו שמובילים אותנו קדימה בחיים, הם אלו שבנו ועיצבו את מי שאנחנו, ילדה מחוננת עם זיכרון צילומי שפותחת ספרי בישול בגיל 6-7 ומשננת בע"פ מתכונים בזיכרון ואמא שלה שצריכה להתאים עצמה לאותה ילדה ולשתף פעולה, פעמיים בשבוע לפחות עומדות במטבח ומכינות מתכון לפי הזיכרון הצילומי של ספר הבישול שפתחנו יום לפני וכמו כל בית בישראל לרוב זה היה הספר הנצחי "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס .
ילדה עם כינוי ילדות של "קוקולה" מהסדרה קטקטים, כי היא הייתה שובבה עם כפות רגליים קטנות שגוררת כיסאות ומטפסת איתם על כל עץ בגינה, מוצאת פינה בין הענפים ושם יושבת לקרוא.
אחד מזיכרונות הילדות היא מסיבת התה הקבועה בסדרה "קטקטים" , שולחן עמוס במלא עוגות קטנטנות וצבעוניות.
הומאז' לפטיפורים של רות סירקיס עם נגיעה עכשווית שלנו, הוא עשה את החיתוכים המדויקים והניח אותם בסדר מופתי בתוך קוביות של עץ, מסיבת התה הפרטית שלנו והיא צבעונית ויפה, זיכרון חדש נחרט.



חומרי גלם:
4 ביצים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
2 כפות קורנפלור
50 גרם חמאה מומסת

תבנית בגודל 30X40

לקרם: שמנת מתוקה+1 כוס חלב+ שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל\ שוקולד- לפי צבע הקרם שבוחרים.
מקציפים יחד את המרכיבים עד לקרם יציב.

אופציות גיוון וקישוט: 
קרם קפה- להוסיף לקרם 2 כפות אבקת קפה נמס ואגוזים טחונים.
ממרח לוטוס- ניתן למרוח בין השכבות ולצפות מעל- ניתן להמיס את הממרח במיקרוגל
נוטלה- למרוח בין השכבות ולצפות בחטיפי שוקולד קטנים, נגיעה של חמאת בוטנים, או קוקוס קלוי
ציפוי של אותו קרם וניל וקישוט של דובדבן אמרנה מעל.
להוסיף לקרם הווניל 3 כפות ממרח רוזמרי או נוגט.

הכנה:
מפרידים את החלבונים מהחלמונים, מקפיצים את החלבונים  עם קורט מלח עד לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, בקערה אחרת טורפים את החלמונים במזלג, מוסיפים להם 2 כפות גדושות מהחלבונים המוקצפים עד לתערובת אחידה ומאחדים עם קערת החלבונים , מוסיפים יחד את הקמח והקורנפלור ובוחשים בעדינות בתנועת קיפול, יוצקים פנימה את החמאה המומסת וממשיכים בתנועות הקיפול.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את התערובת- את נייר האפייה משמנים לפני.
אופים בחום של 190מעלות כ- 10 דקות , מצננים לאחר האפייה , הופכים על משטח ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
את העוגה מומלץ לחתוך יום אחרי, חותכים את השוליים מהעוגה ואז לרצועות ברוח הפטיפור שאנו רוצים.
עורמים כל 2-3 רצועות אחת על השנייה כשביניהם קרם לפי הבחירה, מצפים מעל, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות ולאחר מכן חותכים את הרצועות לקוביות או משולשים, מניחים במנז'טים צבעוניים.