יום רביעי, 11 בנובמבר 2015

פוגאס


 ללוש, להוסיף, לסובב, לקפל, ללחוץ, לרכך, להתפיח, לחכות, ללוש לרדד, לעצב, לחכות, לאפות.
לרצות, לקוות, לנסות, לאהוב, לכאוב, לשמוח, לצחוק, לבכות, לחלום, להגשים, לחוות, להעריך.
מעגל החיים כמעגל הלחם, שלבים שמעצבים אותנו כבני אדם, שלבים שבונים את האופי שלנו ואת האישיות ממש כמו אותו לחם.
עליות ומורדות, שלמות וסדקים ובסוף גם נקודות אור, כאלו שיאירו את הכל ויעצבו לנו את החיים עם תקווה, נקודות של אור שמציצות מתוך הלחם, שקית נייר שהוא קיפל, קפה שחור וחורף בחלון שלנו.





הגרסה שלנו לפוגאס- לחם ירק ממולא גבינה

( 5 יחידות)


 500 גרם קמח לבן
 כף שמרים יבשים
 כפית מלח
 4 כפות שמן זית
 כוס וחצי מים פושרים
 כפית  שטוחה סוכר
רבע כוס שמיר קצוץ דק 
רבע כוס פטרוזיליה

למילוי: 
200 גרם גבינת פקורינו מגוררת – או כל סוג של גבינה קשה שמעדיפים.
ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את הקמח, הירק, השמרים והסוכר ויוצרים גומה בתוך הקמח.
בתוך הגומה מניחים את שמן הזית, המלח וכוס מים פושרים, מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים חצי כוס מים עד שהבצק גמיש ונעים למגע.




מניחים את הבצק לאחר לישה של כ- 5 דקות לפחות בתוך קערה משומנת ומכסים בניילון, מתפיחים את הבצק כשעה.
לאחר כשעה לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים  5-6 יחידות. מניחים על משטח מקומח היטב.
כל כדור מרדדים לעלה  דק בצורת אליפסה, על חצי מהעלה מפזרים גבינה מגוררת ומהדקים את החלק השני עליו,
בעזרת המערוך מרדדים את הבצק המקופל עוד קצת על מנת להדק את הבצק ובעזרת סכין אל גלגלת של פיצה עושים 3-4 חתכים בצדדים ובמרכז הבצק. עם האצבעות מרחיבים מעט את החתכים על מנת שלא ייאטמו באפייה.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מתפיחים כחצי שעה ומברישים בשמן זית .
אופים בחום של 200 מעלות  כעשרים דקות עד שהמאפים שחומים.

אופציות לגיוון: להוסיף לבצק עגבניות יבשות קצוצות. לצפות את הלחם בשמן זית ושומשום\ מעט מלח גס









תגובה 1:

  1. מאוהב בכתיבה שלך בצילומים שלו בבלוג שלכם

    השבמחק