המרכיב שעושה כל דבר מיוחד, המרכיב שמכניס טעם שונה, היד, התבלין, הרכבת הצבעים, כל אלו יוצרים את אותו תבשיל מיוחד, את חגיגת הטעמים בכל ביס, את החריפות שמזכירה לנו לנשום, את הביחד, פורסים שולחן, מניחים כמה סוגי דאל, יוגורט, פיתות שטוחות חמות והרבה חריף ליד, כזה שיזכיר לנו גם לנשום, גשם ראשון אצלנו בחוץ והרבה צבעים על השולחן.
דאל תרד חצילים ותפ"א
2 תפ"א קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 כוסות עלי תרד טריים
1 חציל קטן חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 כף משחת קארי אדומה
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית קימל
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מים עד לכיסוי
3 כפות שמן
ההכנה:
מטגנים את הבצל, החציל והתרד עם השמן כ- 5 דקות ומוסיפים רבע כוס מים ואת שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומכסים במים עד לכיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים עד לצמצום הנוזלים בחצי וריכוך תפוחי האדמה והחציל
דאל עדשים אדומות
1 כוס עדשים אדומות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 כוסות מים
תבלינים
2 תרמילי הל
חצי כפית גרגרי כוסברה מרוסקים
מלח
פלפל
כף שטוחה כמון
רבע כפית זרעי שומר
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן
ההכנה:
בסיר מניחים את הבצל, הפלפל החריף והעדשים עם השמן ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב על מנת "לפתוח טעמים" ומוסיפים את שאר המרכיבים והמים, מערבבים היטב, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כ- 20 דקות בערך עד שהעדשים מתרככות.
צ'פאטי
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
כוס מים
כפית מלח
הכנת הצ'אפטי:
לשים בקערה הכל יחד עד לבצק אחיד אם חסר מים ניתן להוסיף עוד קצת
נותנים לבצק לנוח כרבע שעה ויוצרים כדורים קטנים על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק ככול האפשר, מחממים מחבת ומניחים עליה ללא תוספת שומן, לאחר שהבצק מתחיל להעלות בועות קטנות הופכים לצד השני , ניתן לחזור על הפעולה עם שני הצדדים , את הצ'אפטי עורמים בערמה ומקפידים לכסות במגבת .
ממרח ירוק חריף
2 פלפלים ירוקים חריפים
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים או מרוסקים
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כפית קימל טחון
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
הכנת הממרח:
במעבד מזון טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים אם חסר מלח או לימון.
* לצד הארוחה מומלץ להגיש יוגורט