דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס



לקראת שבועות  הכנתי עבור חברת  "תנובה"עוגת גבינה אפויה ומושחתת.
עוגה שתגרום לכל האורחים לחכות לה, עוגה שממש פשוט להכין אותה, כזאת שפורסים ומגלים בתוכה הפתעות בצורת סניקרס .  את העוגה צילמנו יחד חברת תנובה וצוות הפקה מדהים מה שיצר יחד יום מרגש שבסופו הכנתי את העוגה הזאת:)

כמה טיפים חשובים לאפיית העוגה:
* לא להקציף יותר מידי את החלבונים רק לקצף רך כך העוגה לא תצנח
* לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות כשבתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ליצירת אדים
*להשאיר את העוגה לפחות שעה בתנור לאחר האפייה ולהתאפק לא לפתוח את דלת התנור:)

בתחתית המתכון ממתין לכם סרטון עם כל השלבים להכנת העוגה:


עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס:

לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה רצוי להכין את העוגה יום מראש כדי שתהיה לפחות לילה במקרר.
חבילת בישקוטי: וניל\ קקאו- וניל
כוס וחצי חלב
2
חטיפי סניקרס בגודל מלא

לעוגה:
1
מיכל שמנת חמוצה 15% 
500
גרם גבינה לבנה
1
שקית פודינג וניל
3
כפות מחוקות קורנפלור
5
ביצים
1
כוס סוכר
500 גרם גבינת כנען
לציפוי : 2 גביעים של שמנת חמוצה- רצוי "שמנת של פעם"
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם בוטנים גרוסים מסוכרים
50 גרם שוקולד מריר מגורר
2 חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות
  ההכנה:
 .1
מחממים תנור ל- 150 מעלות
 .2
משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
. 3
טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על הבישקוטי
.  4 מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא נוקשה מידי.
5
.בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ואז מוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
 .6
מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8-את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
 7
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה ועשרים- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
8.  מצננים את העוגה מעט
9.מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה, ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.

10. מצננים את העוגה ללילה במקרר .פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה .  שיהיה חג שמח

לינק לסרטון המדגים איך מכינים את העוגה: 


https://www.youtube.com/embed/qfvINcGU2yQ
\






בנוסף  מצורף לינק לאתר של  תנובה בה תוכלו למצוא עוד סרטוני הדרכה לעוגות ומתכונים לחג:



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא