סודות, יש סודות שלא מגלים ויש סודות שעוברים מדור לדור, סבתא הייתה אומרת שטורטליני ורביולי טומנים בתוכם סוד, טומנים בתוכם רגש, טומנים בתוכם אהבה, שמספיק מבט אחד לעיניו של מי שטועם אותם כדי לדעת אם הוא מרגיש את הסוד, "תחשבי טוב טוב עם מי את חולקת סוד ותדעי שאם בחרת לחלוק סוד עם מישהו סימן שהוא ראוי לו ואם לא תמצאי למי לספר אז לכי לים, הוא שומר את כל הסודות של כולם". אז הקשבתי לה, והכנתי טורטליני עם כדורי בשר קטנים, לשתי את בצק הפסטה ביד, רידדתי, מילאתי בכדור קטן וקיפלתי כדי שיהיה סגור, מגש מלא סודות קטנים היה מולי. בבוקר גשום הכנתי מרק שעועית וכדורי בשר חריף, כזה שיגרש כל קור ועצב של חורף, לאחר שרתח הכנסתי לתוכו סודות , טורטליני קטנים שמילאו את הסיר וידעתי שהסודות שלי בפנים ושמי שיקבל את המרק ראוי לשמור אותם ואותי, קערית קטנה של מרק סוער ובתוכו צפים סודות קטנים, ממש כמו הים.
למרק:
1 כוס שעועית לבנה קטנה אחרי שהושרתה לילה במים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות מרוסקות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות- לא חובה וניתן להחליף בקישוא
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כף פפריקה
כפית קימל טחון
לכדורי הבשר:
חצי קילו בשר טחון טרי
1 בצל מגורר סחוט מנוזלים
כפית כמון
2 שיני שום כתושות
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
כף מלאה פירורי לחם
כף שמן זית
מערבבים יחד את כל החומרים ומחלקים לשני חצאים, מחצי אחד עושים כדורי בשר למרק ומהחצי השני יוצרים כדורי בשר קטנים לטורטליני.
לבצק הפסטה:
2 ביצים
2כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
( 3 -4 כפות מים למקרה הצורך)
לשים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לבצק אחיד- במקרה הצורך מוסיפים כמה כפות מים), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
למלית:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק למרובעים בערך בגודל של X 3 3 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כדור בשר כפית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה, מניחים על תבנית מקומחת עד לבישול.
ההכנה:
בסיר רחב מניחים את שמן הזית, הבצל השום ופלפל הצ'ילי, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את התבלינים והעגבניות המרוסקות. מטגנים עוד 3 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי המרק, ממלאים את הסיר במים – כ 4\3 מגובה הסיר ומחכים לרתיחה, מנמיכים לאחר הרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה חלקית עד שהשעועית מתרככת, בודקים את השעועית וכשהיא התרככה מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הבשר, לאחר 20 דקות בישול מוסיפים את טורטליני הבשר ומערבבים בעדינות לאחר 10דקות בישול נוספות מסירים מהאש ומגישים.