דילוג לתוכן הראשי

מרק שעועית עם כדורי בשר וטורטליני



סודות, יש סודות שלא מגלים ויש סודות שעוברים מדור לדור, סבתא הייתה אומרת שטורטליני ורביולי טומנים בתוכם סוד, טומנים בתוכם רגש, טומנים בתוכם אהבה, שמספיק מבט אחד לעיניו של מי שטועם אותם כדי לדעת אם הוא מרגיש את הסוד, "תחשבי טוב טוב עם מי את חולקת סוד ותדעי שאם בחרת לחלוק סוד עם מישהו סימן שהוא ראוי לו ואם לא תמצאי למי לספר אז לכי לים, הוא שומר את כל הסודות של כולם". אז הקשבתי לה, והכנתי טורטליני עם כדורי בשר קטנים, לשתי את בצק הפסטה ביד, רידדתי, מילאתי בכדור קטן וקיפלתי כדי שיהיה סגור, מגש מלא סודות קטנים היה מולי. בבוקר גשום הכנתי מרק שעועית וכדורי בשר חריף, כזה שיגרש כל קור ועצב של חורף, לאחר שרתח הכנסתי לתוכו סודות , טורטליני קטנים שמילאו את הסיר וידעתי שהסודות שלי בפנים ושמי שיקבל את המרק ראוי לשמור אותם ואותי, קערית קטנה של מרק סוער ובתוכו צפים סודות קטנים, ממש כמו הים.



למרק:
1 כוס שעועית לבנה קטנה אחרי שהושרתה לילה במים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות מרוסקות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות- לא חובה וניתן להחליף בקישוא
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כף פפריקה
כפית קימל טחון
 לכדורי הבשר:

חצי קילו בשר טחון טרי
1 בצל מגורר סחוט מנוזלים
כפית כמון
2 שיני שום כתושות
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
כף מלאה פירורי לחם
כף שמן זית
מערבבים יחד את כל החומרים ומחלקים לשני חצאים, מחצי אחד עושים כדורי בשר למרק ומהחצי השני יוצרים כדורי בשר קטנים לטורטליני.

לבצק הפסטה:
2 ביצים                                            
2כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
 ( 3 -4  כפות מים למקרה הצורך)
לשים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לבצק אחיד- במקרה הצורך מוסיפים כמה כפות מים), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
למלית:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק  למרובעים בערך בגודל של X 3 3 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כדור בשר כפית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה, מניחים על תבנית מקומחת עד לבישול.


ההכנה:

בסיר רחב מניחים את שמן הזית, הבצל השום ופלפל הצ'ילי, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את התבלינים והעגבניות המרוסקות. מטגנים עוד 3 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי המרק, ממלאים את הסיר במים – כ 4\3 מגובה הסיר ומחכים לרתיחה, מנמיכים לאחר הרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה חלקית עד שהשעועית מתרככת, בודקים את השעועית וכשהיא התרככה מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הבשר, לאחר 20 דקות בישול מוסיפים את טורטליני הבשר ומערבבים בעדינות לאחר 10דקות בישול נוספות  מסירים מהאש ומגישים.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא