דילוג לתוכן הראשי

חורף חם ומתוק


מתוק, מתוק גורם להנאה, מתוק גורם לעצימת עיניים, לוקח אותך למחוזות אחרים, מתוק חוצה גבולות. חם, חם זה אופי, חם מגיע מהלב, חם מגיע ממקום בו הכי אמיתיים שאפשר, חורף, חורף מביא איתו אמת, בחורף יוצאים הדברים הקרים החוצה, החורף מביא איתו זמן לחשבון נפש, זמן להעריך מה טוב ומה לא.
חורף חם ומתוק, השילוב של השלושה, החורף הקר המתוק שמרכך כל המכה והחם שעשה את האווירה לנעימה. שוקולד חם גרם לתושבי העיר בסרט "שוקולד" להתעורר, לראות את האמת מול הפרצוף, להוציא רגשות, לבכות, לשמוח, לאהוב, להעיז, שוקולד גרם לעיר שלמה לחוש ולהבין מה נכון, מה אמיתי ומה חשוב בחיים, חורף חם ומתוק אצלנו בתיק האוכל, חורף עטוף בשוקולד חם שיגרום לנו להתעורר ולהבין מה באמת חשוב בחיים וכמה לאמת יש טעם מתוק, 3 מתכונים שיעשו לכם את החורף להכי אמיתי שאפשר.



מרק שוקולד וצ'ילי:
100 גרם שוקולד בתוספת קקאו של מילקה
100 גרם שוקולד חלב מילקה
רבע כפית פלפל צ'ילי מיובש וטחון
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
כף קקאו
ההכנה:
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן ומוסיפים קוביות שוקולד, מערבבים כל הזמן עד להמסה, ומוסיפים את שאר המצרכים, ממשיכים לערבב עד להמסה, מגישים חם עם או בלי קצפת למעלה ופירורי שוקולד.






 פנקייקס עם חתיכות שוקולד בועות
לפנקייק
מחבת בקוטר 22 \ 24
מיכל קטן של יוגורט
2 ביצים
  כוסות קמח תופח2
 כפית תמצית וניל
 3 כפות  סוכר
 3 כפות שמן
1 שקית של סוכר וניל
50 גרם שוקולד מילקה BUBBLES חתוך לחתיכות קטנות

להכנת הפנקייק
מערבבים הכל בקערה חוץ מהשוקולד, לאחר שהבלילה הומוגנית מוסיפים את השוקולד ומערבבים, יוצקים למחבת משומנת קלות כמות של מצקת מהבלילה- מקפידים שקוטר הפנקייק יהיה בקוטר המחבת, כשצד אחד מתחיל להתגבש ומתחילות בועות קטנות הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.






קאפקייקס שלושת השוקולדים:
מצרכים:
2 ביצים גדולות בטמפ' החדר

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס חלב או יוגורט (180 מ"ל)

כפית תמצית וניל

1.5 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו משובח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח


50 גרם שוקולד חלב עם שברי אגוזי לוז וצימוקים של מילקה חתוך לחתיכות קטנות
100 גרם שוקולד במילוי אוראו  - מילקהחתוך לחתיכות קטנות
50 גרם שוקולד חלב- מילקה חתוך לקוביות קטנות


ההכנה:

מחממים תנור ל 170-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח, הקקאו , אבקת האפייה והמלח
בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה, את הווניל ואת היוגורט, מוסיפים את קערת החומרים היבשים בהדרגה, מערבבים לתוך המסה חצי מכמות השוקולדים, מחלקים את המסה לתבנית שקעים: כ- 3/4  מגודל השקע, מפזרים מעל את יתרת השוקולדים.

אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקאפקייקס מתייצבים- לא לאפות יותר מידי, מצננים.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא