יום חמישי, 30 באוקטובר 2014

עוגת וניל עם אוכמניות, פקאן וקוקוס


יש דברים שנדמה לנו כאילו ותמיד היו שם, יש דברים שאנחנו בטוחים שתמיד גם יהיו, לא משנה מה יהיה.
לא תמיד זה ככה, המקום הבטוח שלנו לא תמיד יהיה שם , יש דברים שמפספסים על הדרך ונוטים להיזכר בהם רק כשמאוחר, לא תמיד הזמן עושה טוב לא תמיד דברים שנראים לנו בצורה מסוימת יישארו כך, תמיד צריך לזכור שיש רגעים בחיים שצריך לאחוז בהם חזק ולא לתת להם ללכת כדי שלא נתחרט אח"כ שלא נסתכל לאחור, רגעים שאח"כ נרצה לזכור עם חיוך. רגע של עוגה חמה שיוצאת מהתנור, תבנית שמשתדכת בול, 2 כוסות של תה וערב שמתחיל לרדת רגעים שלא כדאי לתת להם ללכת...


 המצרכים:
1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
(חצי כוס של אוכמניות מיובשות ( אם לא מוצאים ניתן להחליף בחמוציות קטנות
4 כפות קוקוס- רצוי קוקוס קלוי
4 כפות פקאנים או אגוזי לוז קצוצים דק
כפית  קקאו 
1 כפית תמצית וניל
 תנור 180 מעלות חצי שעה
לפיזור למעלה: או אבקת סוכר, או סירופ מייפל 

ההכנה:
להקציף יחד בקערה: ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל, להוסיף לתערובת את היוגורט להקציף דקה נוספת ולהוסיף בהדרגה את הקמח התופח עד שהוא נבלע בתערובת.
בקערה קטנה נפרדת לערבב יחד את האוכמניות, הקוקוס הקלוי, האגוזים וכפית קקאו.

לשמן תבנית ארוכה( אינגליש קייק) להעביר מחצית מהבלילה לתבנית, לפזר חצי מתערובת האוכמניות האגוזים והקוקוס, לשפוך מעל את יתרת הבלילה ומעל לפזר את יתרת התערובת.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 כחצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע שחום.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.




יום רביעי, 22 באוקטובר 2014

הבייגל של שרה


יד של אמא היא יד מיוחדת, יד של אמא היא יד מלטפת, אותה יד שידעה להוביל אותך לכל מקום, אותה היד שידעה לחבק היא אותה היד שמכינה את אותו בצק  של בייגל ריחני, בייגל קטן שטובלים במים מתקתקים ואז אופים, בייגל שמשאיר טעם של עוד,,,
הפעם הראשונה שטעמתי אותו הייתה בדירה הקודמת שלו בתל אביב, הוא חימם בייגל קפוא בתנור ואמר לי את זה את חייבת לטעום זה הבייגל של אמא!
הבייגל של שרה:





לבייגל:
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ועוד כ- 3\4 כוס מים פושרים למקרה הצורך.

למים: 3 כוסות מים 3 כפות סילאן, שקית תמצית תה בטעם רגיל
להברשה: ביצה טרופה
לפיזור: מלח גס שומשום וזעתר
ההכנה:
מערבבים במיקסר את כל חומרי הבייגל או לשים ביד עד שמתקבל בצק אלסטי- הבצק אמור להיות קשה יחסית ולא רך
לאחר הלישה מתפיחים 10 דקות בדיוק ולא יותר
בזמן הזה מרתיחים את המים עם התה והסילאן
מחלקים את הבצק ל- 40 יחידות קטנות וממרדדים לרצועה ארוכה, מסובבים אותה משתי הקצוות וסוגרים לבייגל קטן בגודל צמיד.
לאחר שהמים רתחו מסירים מהאש וטובלים כל בייגל טבילה מהירה במים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר היחידות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר\ קצח\ שומשום\ מלח גס ואופים בחום של 200 מעלות עד שהבייגל משחים.

ניתן להקפיא לאחר האפייה ולחמם בתנור לפי הצורך.




יום שני, 13 באוקטובר 2014

עוגיות שקדים וקוקוס

ביסים קטנים, זכרונות גדולים, ביסים קטנים של פריכות ומתיקות, ביסים שמשתלבים עם כל משקה ליד, ביסים שמזכירים את הילדות, את העוגיות של סבתא ז"ל בצנצנת מתכת  ישנה שהלוואי והייתי שומרת אותה לצילום הזה... ביסים שמביאים את בואו של הסתיו, ביסים קטנים שיוצרים זיכרונות חדשים, זכרונות של בוקר של מגש חם שיוצא מהתנור ומתכסה באבקת סוכר על העוגיות החמות,  רוח שנכנסת מהחלון ומכסה את הכל באבקת סוכר, ביסים קטנים שיוצרים זכרונות חדשים של טעם.
עוגיות קטנות ופריכות עם קוקוס ושקדים, ביסים עם טעם של פעם...




 לעוגיות ( כ- 40 יחידות)
200 גרם חמאה ( לפרווה ניתן להחליף במרגרינה) מרוככת ( לא נמסה)
חצי כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שקדים טחונים או קצוצים ממש דק
חצי כוס קוקוס טחון
2 + 1/4 כוסות קמח  תופח
1 ביצה
2 כפות מים קרים

 לציפוי: אבקת סוכר

ההכנה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ביד או במעבד מזון, מניחים בקערה ומכניסים למקרר ל- 10 דקות
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, על משטח מקומח לוקחים כדור קטן של בצק ( בערך בגודל של פקק של בקבוק)
מרדדים לרצועה ומעגלים לצורת סהר ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 12-15 דקות לא יותר.
מוציאים את התבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר .
לאחר הצינון משחררים מהתבנית ושומרים בקופסא אטומה.





יום שני, 6 באוקטובר 2014

עוף גלילי ממולא‎


קשורים, יש קשרים שלא מתירים ויש קשרים שחזקים מהכל,יש קשרים ששורדים מורדות ועליות, קשרים שידעו מתי להיות רופפים ומתי להיות מחוזקים כדי לדאוג שמה שמסביב לא יתמוטט.
ככה אנחנו, קשורים, לא צריך חבלים ולא צריך חיזוקים כדי לדעת שיש קשרים שהם עמוקים יותר מהכל, יש קשרים שמהרגע הראשון יודעים ששום דבר לא יכול לקרוע אותם ולא משנה לאיזה צד תמשכו.
בוקר של כיף שהזכיר לי קצת התחלה, התחלה עם ריח של פעם של ראשוניות, עוף ממולא במלית גלילית, 2 כוסות קפה שחור וחבל קשירה שדאג לעטוף ולקשור את העוף כדי שיצא בדיוק כמו שצריך, שחום ופריך כמו שאנחנו אוהבים,  תבנית מקסימה שיצאה מהתנור ומילאה את הבית בריח של חורף שמתקרב, בריח של חגים, בריח של פעם, ריח של התחלות שהיו הבסיס להכל.
כשדברים יוצאים בדיוק כמו שרצינו אז אנחנו יודעים שהקשר שקשרנו הוא מוצלח.



 לעוף הגלילי הממולא:

1 עוף שלם  טרי, נקי ושטוף
2 כוסות בורגול גס שהושרה במים רותחים לחצי שעה ונסחט היטב.
1 כוס עלי תרד\ עלי מנגולד קצוצים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שבבי שקדים
1 כף בהרט
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים
2 שיני שום כתושות
שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
כפית פפריקה
כפית כמון
מעט אגוז מוסקט 
פלפל שחור גרוס ומלח
כפית זעטר

לציפוי:

רבע כוס שמן זית
4 כפות סילאן או דבש
1 כף גדושה של פפריקה
תבנית גדולה ורחבה לתנור
2 ניירות אפייה
נייר כסף
חבל קשירה 

ההכנה:
1. במחבת רחבה מטגנים כ- 5 דקות את כל חומרי המלית מלבד הבורגול, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הבורגול  שהושרה במים ונסחט.
2. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הציפוי ועוטפים בעזרת הידיים את העוף בציפוי גם מבפנים וגם מבחוץ.
ממלאים את פנים העוף במלית וקושרים את העוף על מנת שהמלית לא תצא החוצה.
3. לוקחים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפייה.
לוקחים את המלית שנשארה מערבבים עם עוד 4 כפות שמן זית ומניחים את המלית כמצע על התבנית, את העוף הממולא מניחים על המלית.
4. עוטפים את העוף והמלית בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את קצוות 2 ניירות האפייה האחד לשני.
5. עוטפים את העוף המכוסה בנייר אלומיניום עד קצוות התבנית ומהדקים לתבנית  על מנת ליצור איטום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה, לאחר כשעה מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום והאפייה ומכניסים שוב לתנור לחום של 160 מעלות לחצי שעה \ 40 דקות עד שהעוף שחום.



יום רביעי, 1 באוקטובר 2014

כנאפה אישית על מצע תפוחים ותמרים


לאוכל מהלב יש טעם שונה, לאוכל מהלב יש רגע, רגע שמייחד את הביס הראשון, את הרגע בו עוצמים עיניים ומתמסרים לטעם.
מי שאוהב לבשל יודע שהרגע הכי טוב הוא הרגע שזה שמולך נהנה ממה שאתה הכנת.
ככה אני מגדירה אהבה אמיתית, ככה אני רואה את החיים, ככה אני רואה את השנה, מלאה ברגעים כאלו, רגעים קטנים של עונג עמוס בטעמים, רגעים שיגרמו לי לבשל כל החיים עבור מישהו שיאהב כל ביס.
כנאפה מתוקה לשנה מתוקה ורגעים.....




לתבנית של 12 שקעים רצוי מסיליקון:

400 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
300 גרם ריקוטה 5% 
100 גרם אבקת סוכר

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
רבע כפית מי ורדים
חצי כפית גרידת לימון

להגשה:
2 תפוחים חתוכים קוביות
4 תמרים חתוכים קוביות
2 כפות סילאן
רבע כפית קינמון
רבע כוס פיסטוקים קלויים


ההכנה:
מבשלים בסיר עמוק את כל מצרכי הסירופ עד שהסירופ מתגבש מעט ומסמיך, מניחים בצד .

מניחים את אטריות הקדאיף בקערה עמוקה מערבבים היטב עם החמאה המומסת ומבערת הידיים מפזרים היטב את החמאה עם אטריות הקדאיף.
לוקחים תבנית שקעים מסיליקון ומרפדים את התחתית של כל שקע באטריות הקדאיף.

מלית: מערבבים היטב את הריקוטה עם אבקת הסוכר ומניחים כף על כל שקע שמרופד באטריות קדאיף. מכסים לאחר מכן את הגבינה בשכבה נוספת של אטריות קדאיף.
אופים כ- 12 דקות בחום של 200 מעלות עד שאטריות הקדאיף מקבלות צבע זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים על כל שקע מהסירופ בנדיבות.

להגשה: במחבת מקפיצים 4 דקות את התפוחים והתמרים עם הקינמון והסילאן, מניחים בצלחת הגשה מניחים מעל את הכנאפה האישית ומעל מפזרים כמה פיסטוקים קלויים.