יום ראשון, 21 בספטמבר 2014

שנה טובה בשלוש מנות חג: אצבעות שוקולד, קערית קדאיף במלית חזה עוף מתובל וגלילים של סינטה עם קרם פלפלים

השנה הזאת אני אעשה יותר עבור עצמי, השנה הזאת אני אדאג לאושר שלי, השנה הזאת אני אגיד את מה שצריך, השנה הזאת אלמד לאהוב, השנה הזאת אלמד להקשיב, השנה הזאת אדע להתבונן טוב יותר, השנה הזאת אגשים חלומות, השנה הזאת אגרום ליותר אנשים לחייך, השנה הזאת תעבור בלי חרטות, אלו הן המתנות הקטנות שאתן לעצמי, אלו הן המתנות הקטנות שאאחל לכולם, אלו הן המתנות הקטנות.
מתנות קטנות הן כאלו שכסף לא יוכל לקנות אף פעם, מתנות כאלו יכולות להגיע מהמקום הכי נקי- מהלב עמוק בפנים, מתנה שרק מבט משותף לה, בלי מילים, החכמה היא לדעת לזהות את אותה המתנה ולשמור עליה, זוהי מתנה בלי גיבוי זוהי מתנה שהיקום שלח לנו והיא חד פעמית, הבחירה היא שלנו לקבל אותה או לא לשים לב שהיא שם, אז רצינו לאחל לכם שנה של מתנות כאלו, מתנות שאי אפשר לקנות בכסף, מתנות שיכנסו לנו ללב ושם ישארו, מתנות יקרות כמו האהבה, כמו החיים, שנה של מתנות.


קוביות חזה עוף עם דבש על מצע קדאיף
ל- 5 סועדים
חצי קילו חזה עוף טרי חתוך לקוביות קטנות
4 כפות דבש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה כמון
רבע כפית קינמון
רבע כפית חרדל
300 גרם אטריות קדאיף
50 גרם מרגרינה מומסת

לקישוט:
מבחר ירקות טריים
קוביות של דלעת ,או בטטות אפויות בתנור עם מעט מלח וקינמון.

ההכנה:
מערבבים את אטריות הקדאיף אם המרגרינה המומסת, מחלקים ל-  5-6  חלקים ויוצרים מצע בצורה עגולה ,אופים על תבנית מרופדת נייר אפייה למשך 7 דקות עד שמשחים קלות בחום של 180  מעלות.

מערבבים את קוביות חזה העוף עם כל החומרים מלבד שמן הזית ומשרים במקרר ל- 30 דקות.
על מחבת רחבה מניחים שמן זית ומקפיצים את חזה העוף עד להשחמה.

ההגשה:
מניחים על כל צלחת  מצע של קדאיף ומעל קוביות חזה עוף, מקשטים בירקות טריים וקוביות דלעת או בטטה אפויות.


גליל בצק עלים במלית סינטה, פירות יבשים ודבש  מוגש עם קרם פלפלים. כמות לחמישה\ שישה סועדים.
לגלילים:
בצק עלים חתוך למלבנים בגודל של 10X5 ס"מ
400 גרם סינטה פרוס לפרוסות בעובי של 2 ס"מ
3 משמשים מיובשים
2 כפות חמוציות
3 כפות דבש
1 כפית של גרעיני כוסברה כתושים
פלפל שחור גרוס
מלח
3 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
לציפוי : 1 ביצה
לקרם הפלפלים:
2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
2 כפות שמן זית
1 כפית מיונז
מלח
1 כפית דבש.

לקישוט: קרם הפלפלים ,ירקות טריים ועלי נענע.
ההכנה:
עוטפים את פרוסות הסינטה בפלפל, בהרט וגרעיני כוסברה ומניחים במחבת עם שמן הזית מטגנים כ- 3 דקות מכל צד ומצננים, לאחר הצינון חותכים את פרוסות הסינטה לרצועות דקיקות ומערבבים עם שאר החומרים.
מניחים מלית בקצה של כל מלבן בצק עלים ומגלגלים, מהדקים היטב את הקצוות ואת הסגר ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מצפים את הגלילים בביצה טרופה ואופים החום של 200 מעלות עד להשחמה כ- 20 דקות.

להכנת הקרם: טוחנים את כל מרכיבי הקרם יחד.

להגשה על צלחת שטוחה:

חותכים כל גליל לשלושה\ ארבעה חלקים, מעטרים בירקות טריים, עלי נענע ונקודות קטנות של קרם פלפלים.
אצבעות שוקולד עם פיצוחים: בתבנית  בינונית 20X 25

לחלק הראשון :
100 גרם שוקולד מריר ספלנדיד
3 כפות ממרח שוקולד או ממרח בטעם נוגט
1 כפית נס קפה מגורען
3 כפות דבש
חצי כוס של שקדים גרוסים גס
חצי כוס של קשיו גרום גס

לחלק השני:
300 גרם שוקולד חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף תמצית שקדים או ליקר קפה.
לציפוי:
2 אופציות:
 אופציה ראשונה:
חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה מוקצף עם חצי חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.
אופציה ב:
אבקת קקאו לפיזור

ההכנה:
1.ממיסים מעל בן מארי ( קערה היושבת על סיר מים רותחים ) את כל מרכיבי השכבה הראשונה.
ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
2. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ושופכים לתוך קערה בה מונח השוקולד וליקר הקפה, מערבבים היטב עד להמסה ואחידות של החומרים למסה חלקה ושופכים על השכבה הראשונה בתבנית, מעבירים ל- 5 שעות במקפיא או ללילה במקרר.
3. לפני ההגשה מקציפים את השמנת ופודינג השוקולד.
4. בעזרת סכין עם כוס של מים רותחים חותכים את השוקולד בשכבות לאצבעות בעובי של 4 ס"מ מקשטים עם קרם השוקולד או שמפזרים מעל קקאו.

מגישים קר.

יום רביעי, 10 בספטמבר 2014

פירות יבשים וירקות ממולאים בשר ברוטב רכז רימונים ולימון פרסי


"דווקא אז אני אוהב אותה יותר"...
דווקא אז, דווקא כשהכי נכון, דווקא  אז מרגיש כבר מאוחר, דווקא אז יש את הקול הקטן שאומר :" דווקא אז אני אוהבת יותר" .
בחיים יש את הרגעים הקטנים, לפעמים טוב לפעמים לא, לפעמים מרגש, לפעמים מכעיס, לפעמים החשק להניח הכל מאחור, דווקא אז דווקא אז מתעורר אותו הרגש.
אשה חכמה אמרה לי היום בערב, בסוף הכל יתסדר ברגע שתחליטו תראי שיהיה לכם מתוק, קצת סבלנות ...

לקראת ערב החג, מנה שאומרת כולה: סבלנות, סבלנות שמשתלמת בצורת מנה מתוקה, פירות יבשים, ירקות קטנטנים ממולאים בשר ברוטב של חמוציות ורימונים, כל חלק בתבנית הרכיב ציור שנראה כמו פאזל של צבעים, הוא עמד מול צלחת גדולה והחל לסדר את הממולאים בסבלנות, לפי סדר, לפי צבעים, צלחת מתוקה שהסתדרה בצורה מושלמת לחג, עם מסר: סבלנות הכל יסתדר...



לממולאים:
4 חצילים קטנטנים מרוקנים מתוכן, 2 בצלים קטנים מקולפים לעלים, 4 תאנים מיובשות גדולות
4 שזיפים מיובשים מגולענים, 4 משמשים מיובשים .

ניתן להוסיף לרוטב 2 ארטישוק ירושלמי פרוסים לפרוסות עבות – לא חובה
למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
כפית בהרט
מלח
פלפל
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
רבע כפית קינמון
כף שמן זית

לרוטב:
2 בצלים מגוררים
4 כפות שמן זית
קורט תבלין ציפורן טחון
כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
3 כפות רכז רימונים
2 כפות  סילאן
1 לימון פרסי שחור מיובש ( לשבור אותו קלות)
מלח ופלפל.
1.5 כוסות מים
4\1 כפית כורכום
חצי כפית קינמון.

ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המלית, יוצרים בעזרת סכין פתח בפירות המיובשים, מרוקנים מתוכן את החצילים הקטנים.
ממלאים המלית הבשר, אם נשארת מלית ניתן למלא עוד פירות או ליצור קציצות קטנות.
להניח את הממולאים בתבנית חסינת חום עמוקה.
להרתיח יחד את כל מרכיבי הרוטב ואז לשפוך לתוך התבנית, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום של 180 מעלות חצי שעה, לאחר חצי שעה להסיר את הכיסוי, לכסות את הממולאים ברוטב ולהכניס שוב לתנור בחום של 160 מעלות לחצי שעה נוספת.

להגיש עם הרבה אהבה וסבלנות

יום רביעי, 3 בספטמבר 2014

מאפינס גזר ופקאן


הפעם הראשונה, הפעם הראשונה שנשבר לי הלב, הפעם הראשונה שהתאהבתי, הפעם הראשונה  שהתרגשתי כ"כ , הפעם הראשונה בה התאכזבתי כ"כ... הפעם הראשונה בה החלטתי להגשים חלומות לא משנה כמה קשה תהיה הדרך, הפעם הראשונה בה צילמנו את מנת האוכל הראשונה שלנו, הפעם הראשונה בה הבנתי שיש דרכים שלא צריך לעבור לבד, הפעם הראשונה שכתבה שלנו התפרסמה, הפעם הראשונה בה היינו מועמדים לפרס יוקרתי, הפעם הראשונה בה הבנתי שאני יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות, הפעם הראשונה בה שיתפתי אותו בסודות. הפעם הראשונה בה הכנתי מאפינס של גזר ופקאן והכרזתי בפניו: " זאת הפעם הראשונה שאני מכינה את זה אז אין לי מושג מה יצא", הוא חייך ואמר: "בטוח שזה יצא טעים", צדק.... J




 למאפינס גזר ופקאן:
100 גרם חמאה מרוככת
1 ביצה
קורט מלח
1.5 כוסות קמח תופח
2 גזרים מגוררים דק
חצי כפית קינמון
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
5 כפות סוכר חום
1 כף סילאן
ההכנה:
מקציפים יחד את החמאה, הסילאן והסוכר, מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף, מוסיפים את הקינמון והמלח ואז בעזרת כף מערבבים למסה את הגזר, הקמח ולבסוף את  הפקאן ( שומרים 2 כפות פקאן קצוץ לקישוט למעלה.

מניחים את התערובת בתבנית שקעים וממלאים כ- 4\3 מכל שקע. מפזרים מעל מעט פקאן ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפינס משחימים.