יום רביעי, 27 באוגוסט 2014

אלו פראטה


הנסיעה למצפה לא רחוק מהעיר, הפגישה עם זוג חברים יוגיסטים שגרים שם, שיעור היוגה בשקיעה, ארוחת הערב שהצטרפה אל השקיעהף הלחם ההודי הממולא שהם הגישו עם טחינה ליד וסלט טרי, האויר הקר מסביב והתאוריה שלהם שמדברת על להנות מהאוכל תוך כדי נשימה עמוקה בין ביס לביס .
הביס הראשון מ"האלו פראטה " לחם ותפ"א ההודי שהם הכינו, הרגע בו עוצמים עיניים שנייה אחרי הביס ומרגישים בהודו, הידיעה שאני חייבת ללמוד להכין כזה בדיוק, שבוע אחרי במטבח , הוא צילם עוגה יפהפייה, אני הכנתי את אותן פיתות הודיות ממולאות, פרסנו אותם למשולשים, עצרנו הכל, לקחנו הפסקה וישבנו לאכול, ביס, נשימה עמוקה, ביס נוסף. הודו אצלנו בצלחת.





 
אלו פראטה
למלית:
 
2 תפ"א בינוניים מבושלים
1 בצל גדול קצוץ
1 בטטה מבושלת בינונית
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית של פלפל צ'ילי חריף  גרוס
מלח לפי הטעם
1 כפית של גרעיני כוסברה יבשים כתושים
1 כפית שטוחה כמון
4 כפות שמן לטיגון
 
לבצק:
300 גרם קמח ובנוסף קמח למשטח העבודה
1 כפית שטוחה מלח
בערך כוס מים, תלוי בקמח הבצק צריך להיות רך אך לא דביק מידי
 
תרסיס שמן או שמן קנולה להברשה
 
 
ההכנה:
לשים את הבצק לבצק אחיד ומניחים בקערה בצד בינתיים מכינים את המלית
 מטגנים את  הבצל כ- 5 דקות ומוסיפים את כל התבלינים מלבד הכוסברה הטרייה, מוסיפים את תפ"א והבטטה ומועכים אותם אל הבצל, מסירים מהאש ומוסיפים  את כוס  הכוסברה הקצוצה.
מצננים לגמרי את המלית לפני שמתחילים לעבוד .
מקמחים היטב משטח ומחלקים את הבצק ל 6-8כדורים.
 
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה מניחים במרכז העלה כדור שניצור מהמלית, , עוטפים את כדור המלית עם הבצק סוגרים לצורת כדור ומסירים את הבצק העודף מהסגירה, מקמחים היטב את הכדור ומרדדים בעדינות את הכדור כשהמלית בתוכו, מקפידים להפוך את כדור הבצק לצד השני על מנת להבטיח רידוד אחיד בו המלית מתפזרת היטב ולא "בורחת "מהבצק.
מרססים מחבת במעט שמן מניחים את העלה הממולא על המחבת  ומרססים בשמן את צידו העליון של העלה, אחרי דקה הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה פעמיים מצד לצד עד שהבצק משחים ונאפה במחבת.
חוזרים על פעולה עם שאר הכדורים.
מומלץ להגשה לצד טחינה ולימון או יוגורט .





יום רביעי, 20 באוגוסט 2014

שווארמה טבעונית‎


חיבור לטבע מגיע מבפנים, חיבור לטבע מגיע מהאדמה, ההרים, הירוק שמקיף את הבית, הוואדי שפורח בחורף עם נחל קטן, או בקיץ עם שקיעות מדהימות ורוחות קרות, עשבי התבלין שמגדלים לבד, המשיכה תמיד לחומרי גלם שמגיעים הכי טריים מהאדמה, הצבעים שאמא אדמה מגדלת, חיבור לטבע הוא להשתמש בחומרים מהטבע ולהכין איתם דברים שכולם  יאהבו..
במיוחד עבורכם השווארמה הטבעונית שלנו, סלט קצוץ, טחינה מתובלת, ונוף גלילי מדהים שמקיף את כל הצלחת הזאת.




שווארמה טבעונית:

כמות ל-3-4 סועדים.

500 גרם סייטן בטעם טבעי ( ניתן לקנות בכל חנויות הטבע \ אורגניות) מופשר אחרי לילה במקרר.
למרינדה: 
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
כף וחצי תבלין שווארמה
כפית שטוחה כמון\ כפית שטוחה בהרט
כפית סילאן
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח- לפי הטעם
4 כפות שמן זית
רבע כוס מים

ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
חותכים את גוש הסייטן לרצועות דקות כמו שווארמה, מערבבים היטב עם חומרי המרינדה , מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות.

במחבת רחבה מחממים כף של שמן זית, מוסיפים את תכולה הקערה כולל המרינדה ומתחילים לערבב עד שכל הנוזלים נגמרים והרצועות הופכות לשחומות וקצת קריספיות בערך 7 דקות).

להגשה:

סלט טרי קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה.

טחינה: רבע כוס טחינה גולמית, 1 שן שום מגוררת, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון טרי , מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מסמיכה.




יום חמישי, 14 באוגוסט 2014

רוגלך‎


"מתנות קטנות", בחיים נתקלים בכל מיני רגעים, רגעים בהם אנו מאושרים, רגעים בהם היינו רוצים להקפיא את הרגע ולהישאר בדיוק ככה, בסיטואציה השמחה, עם מי שאוהבים. בחיים נתקלים גם ברגעים פחות טובים, רגעים של כעס, רגעים של כאב, רגעים אותם היינו רוצים למחוק מהזיכרון, רגעים שכ"כ היינו רוצים לשכוח,,, בחיים יש רגעים ולנו יש את הבחירה, לקבל או להתעלם, לכאוב או לשמוח, לזכור או לשכוח, בחיים יש רגעים שלפעמים לא קלים אבל בתוך אותם רגעים יש את אותו אחד, אותו אחד שנמצא שם כדי להפוך את הרגעים הלא נעימים לקצת יותר סבילים, אפילו לגרום לחיוך,  לזה אני קוראת "מתנות קטנות" מתנות קטנות בתוך אותם רגעים, רוגלך קטנים מלאים במלית קקאו מתוקה ואגוזי לוז, הדרך שלי להגיד לו תודה, מתנות קטנות אצלנו בתנור.
רגעים של בוקר...




לבצק:
1 כוס מים או חלב פושרים
200 גרם חמאה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד  כחצי כוס במקרה הצורך)
רבע כוס סוכר

כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
למלית:
רבע כוס קקאו משובח מעורבב עם 1 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
שמן להברשת הבצק (אין כמות מדויקת פשוט למלא קערית ולעבוד עם מברשת)
חצי כוס של ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים).
לציפוי: ביצה להברשה
רבע כוס סירופ מייפל מהול ב- 3 כפות מים רותחים ולערבב טוב.
ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים היטב את הבצק מניחים בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
לאחר ההתפחה לשים היטב את הבצק מחלקים לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור לבצק דק כמה שאפשר, מברישים בשמן בנדיבות ומפזרים מעל השמן את שאר חומרי המלית.
מקפלים כל עלה בצק עם המלית לחצי כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן חוזרים לחצי הבצק שקיפלנו ראשון ומרדדים לצורת מלבן שאר המלית מקופלת בין 2 חצאי עלה הבצק.
חותכים את הבצק לצורת מלבן ואח"כ לצורת משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.










יום רביעי, 6 באוגוסט 2014

עוגיות חמאה בציפוי פרג\ קוקוס\ ברס


 קופסאות מקיפות אותנו בכל מקום                                                                                   
קופסאות של אוכל, של נעליים, של מסמכים, של קשקושים.
לכל קופסא יש תפקיד וכל קופסא יודעת היטב אם היא יכולה לשמור על מה שבפנים.
הקופסאות האהובות עליי הן אותן קופסאות שמגיעות האחת בתוך השנייה, קופסא בתוך קופסא בתוך קופסא עד שמגיעים לאותה קופסא קטנה שלא יכולה להכיל יותר כלום מלבד מי שהיא.
כמונו בדיוק, קופסא בתוך קופסא עם דרך עד שמגיעים לקופסא שמכילה הכל-הלב.
בלילה אפיתי אותן,עוגיות חמאה, גלילים עטופים באגוזי לוז מסוכרים( ברס), בפרג וקוקוס.
בבוקר הכנסתי לקופסא, קופסא שעשתה דרך ארוכה מהצפון עד לתל אביב, מהמונית, לרכבת, לסטודיו, לשרפרף העץ המיושן שהוא הניח בבוקר למחרת עם 2 כוסות קפה. 
בוקר, 2 כוסות קפה, השיר "יד ענוגה ברקע" וקופסא שמכילה בדיוק את הכל ...


 לעוגיות:
1 כוס של סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון ( לשמור את החלבון)
3 כוסות קמח
חצי כפית א.אפייה
3 כפות חלב ( ניתן להחליף במים לעוגיות פרווה)
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה(למעדיפים פרווה)
לציפוי
חלבון ביצה וכחצי כוס של תוספות ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים)
 
ההכנה: 
לשים את כל החומרים לבצק רך ואם הבצק דביק  מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח
פורסים על השיש 3 חתיכות של ניילון נצמד, על כל חתיכה מניחים שליש מהבצק ויוצרים גליל ( אין חשש שהבצק רך, הוא מתקשה בהקפאה) , עוטפים כל גליל בניילון בנצמד וקושרים את הקצוות - בעצם יוצרים מעין נקניק וקושרים את קצוות הניילון . מקפיאים את הגלילים לשעתיים.
לאחר שעתיים משחררים כל גליל , מברישים בחלבון ומגלגלים בתוספות שאוהבים ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים).
לאחר מכן חותכים בזהירות לעיגולים בעובי של כ- חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות ( יש לחמם את התנור מראש) 13 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לצינון מוחלט לפני שמשחררים את העוגיות מהתבנית.
שומרים בקופסא:)