יום רביעי, 30 ביולי 2014

גלילות חצילים ממולאות בערמונים ושקדים ברוטב ויניגרט תפוז‎

"עטוף", הרבה שירים נכתבו שבתוכם חבויה אותה מילה "עטוף", ברחמים, באהבה, באושר, עטוף בהכל.
כמה פעמים שמעתי את המשפט" הלוואי ויכולתי לעטוף אותו ולהגן עליו מכל מה שמסביב" הלוואי ויכולנו באמת ליצור את אותה המעטפת ולשמור על מי שחשוב, על מי שהיינו רוצים להגן, מי שתמיד נרצה שיהיה לו טוב.
בימים בהם עוברת המדינה רגעים לא פשוטים ואובדן, עוברות המחשבות שהלוואי ויכולנו לעטוף את היקרים לנו ולשמור עליהם מהכל.
החום שבחוץ, הקור מהמיזוג שבפנים, לפעמים כועסים, לפעמים לא, לפעמים מתרגזים לפעמים שותקים בעיניים אוהבות, לא תמיד מקבלים את ההתנהגות של הצד השני, אבל תמיד מבינים שלמרות הכל אנחנו יוצרים מעטפת הגנה ושתמיד נהיה שם כדי לשמור, למרות הכל מרגישה מוגנת כי הוא שם... מנה של קיץ, עטופה בטעמים של אהבה.


 לגלילות החצילים
2 חצילים בינוניים
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
1 כוס שקדים קצוצים דק
2 שיני שום רבע כוס בזיליקום
פלפל שחור
מלח
כפית שטוחה כמון
4 כפות שמן זית

לרוטב
חצי כוס מיץ תפוז טרי
1 כפית גרירת קליפת לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
1 כף חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס
1 שן של שום כתושה
מלח
ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים בספריי שמן. אופים בחום של 200 מעלות עשרים דקות ומוציאים מהתנור.
טוחנים את שאר חומרי המלית מלבד השקדים ולאחר הטחינה מוסיפים את השקדים.
מניחים כף גדושה על כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומצפים את הגלילות ברוטב.
מניחים עטוף בניילון במקרר לספיגת טעמים.
מומלץ להגיש קר.



יום רביעי, 23 ביולי 2014

עוגת חלבה, שקדים ורוזטה‎

המקום המוגן הוא בלב, המקום השלם בו מרגישים הכי מוגנים, מרגישים הכי בטוחים לפתוח את הכל ולדעת שמי ששם יכול להכיל את זה, מי ששם תמיד יהיה שם עבורך בטוב וברע, זה המקום המוגן.
בתקופה בה כולנו מחפשים מרחב מוגן, מתעוררות המחשבות שהחיים שלנו הם דבר שביר, החיים הם מה שקורה עכשיו כי אין לנו את היכולת לדעת מה יהיה.
החיים חזקים מהכל, מעגליות של דברים שיוצרים אותם, המשפחה, החברים, האהובים, אותם אלו שלא נותנים לנו לישון ואותם אלו שגורמים לנו לחייך, תצחקו, תאהבו, תעריכו ואל תשמרו כלום בפנים, כדי לא להצטער, כדי שלא יהיה מאוחר מדי, להעריך כל דבר ולהראות אהבה גם אם זה בצורת עוגה שמכילה את כל מה שהוא אוהב, חום יולי אוגוסט והיא יצאה עגולה ומושלמת, סוג של מרחב מוגן שלנו, פיזרתי מעליה חלבה מתוקה וידעתי שמי שיטעם ממנה ידע שהיא באה ממקום מוגן, מהלב.



לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס חלבה מפוררת
חצי כוס שקדים קצוצים
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס חלב או מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה ( תרכיז שקדים).
חצי כוס שמן.
לציפוי:
רבע כוס מים עם כף רוזטה
רבע כוס פירורי חלבה
ההכנה:
מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את השמן ואת כוס הנוזלים.
מקפלים לתוך המסה את הקמח התופח ומוסיפים לתערובת את השקדים הקצוצים והחלבה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות.
כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה מפזרים בעזרת כף את נוזל המים והרוזטה ומקשטים בפירורי חלבה




יום חמישי, 17 ביולי 2014

קרפצ'יו סלק, אורגנו ושקדים


"הדרכים הידועות בן באתי נראות לי אחרת מכאן"..(שלום חנוך).
הדרכים הידועות, הדרכים המוכרות, הצעדים הראשונים של כל דבר, החיוך, המבט, הרעיונות, ההצלחות, האכזבות, ההתחלות.
ישנן דרכים שהפכו כ"כ מוכרות עד שלפעמים נדמה שהן נראות לנו אחרת, ישנו רגע בו רוצים להחזיר את השעון ואולי לעשות דברים קצת אחרת... אותו הדבר אבל קצת אחרת, אותה האהבה למשהו אבל קצת אחרת.
אותו סלק אדום ומתקתק, הסלט שהוא כ"כ אוהב אבל קצת אחרת, טרי, קראנצ'י, תיבול שמקפיץ אותו מדרגה וגורם לאותו הסלט עם הצבע המהפנט להרגיש קצת אחרת, חזרה להתחלה לאותה הדרך המוכרת אבל קצת אחרת..




לסלט:
2 סלקים גדולים טריים, קלופים ופרוסים דק בעזרת מנדולינה
רבע כוס שקדים קצוצים 
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
3 כפות עלי אורגנו\ זעטר טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי

ההכנה:
פורסים את הסלקים ומניחים על צלחת הגשה.
קולים על מחבת ללא שמן את השקדים הקצוצים למשך 3 דקות ומפזרים מעל הסלקים.
מערבבים היטב את כל שאר החומרים מלבד האורגנו ומפזרים באחידות מעל הסלק.
מקשטים בעלי אורגנו או זעטר טרי.
מומלץ להגיש לצד משקה חריף ולחם טרי




יום רביעי, 9 ביולי 2014

חיתוכיות של גבינה ולימון



השילוב של לימון במאפים הוא תמיד מוצלח בעיניי, יש בו בלימון משהו מטאפורי, מן אמירה סמויה שבכל משהו חמוץ מוצאים גם את המתוק ושרק טוב ייצא מזה.
ואז הכנו אותה, עוגה עם בסיס פריך, מלית אפויה של גבינה ולימון וציפוי מתקתק ופריך, ברגע שהיא יצאה מהתנור ידעתי שזו תהיה העוגה של "יישור קצוות" הוא הניח אותה על נייר לבן, ריח אפייה מתקתק עטף את החדר, בזמן שהוא חתך את העוגה לקוביות אני הכנתי 2 כוסות של משקה שקדים קר.
אחרי שקיררנו אותה במקרר הטעם אפילו השתבח, מסוג המאפים שטעימים בכל מצב קר, או חם.
השילוב של לימון במאפים נותן לי את ההרגשה שבכל  חמוץ יש גם מתוק ושרק טוב ייצא מזה....










 לבצק:
לתבנית מלבנית בגודל  30X20
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
150 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
4 כפות מים קרים – לפי הצורך

למלית הגבינה לימונית:
400 גרם גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות מיץ מלימון טרי
1 ביצה
2 כפות קורנפלור

לציפוי:
5 כפות של שקדים או אגוזים מסוכרים מרוסקים
3 כפות בצק שטוח
פומפייה

הכנה:

לאחד את מרכיבי הבצק  לשים לב לא ללוש יותר מידי, להפריש כ- 3 כפות מהבצק, לשטח בתוך שקית ניילון קטנה ולהכניס למקפיא.
את שאר הבצק לשטח בתוך תבנית ולאפות בחום של 180 מעלות 15 דקות, להוציא מהתנור.

לערבב  היטב את מרכיבי המלית ולשפוך על הבצק האפוי.
בעזרת פומפייה לגרר את הבצק הקפוא מעל מלית הגבינה ולפזר אגוזים\ שקדים מרוסקים.
להכניס לתנור בשנית ולאפות 20-25 דקות בחום של 170 מעלות.
לצננן היטב, להכניס למקרר לחצי שעה ואז לחתוך לקוביות.


  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא לאחר החיתוך .





יום חמישי, 3 ביולי 2014

סלט קוביות עוף , דלורית ומנגו



ים כחול, שמש, עצים גבוהים, משקה קר עמוס בקוביות קרח, נוף אקזוטי ומנה מפנקת עם פירות טרופים.
חזרה למציאות, שמש, שמיים כחולים, דירה ממוזגת, מצלמה, צלחות, כלים מפוזרים, וילון ששופך אור לבן רך על החדר, הוא ואני, אסף אבידן מתנגן לו ברקע, הוא הצמיד את השולחן לחלון, האור היה מושלם, סודה קרה, 2 קעריות ומזלגות, לימון כבוש מלימונים שקטפתי וסלט עם טעמים אקזוטיים, קיץ במיטבו מלא בצבעים אצלנו בתיק האוכל.


לסלט:
200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
כפית כמון
מעט מלח ופלפל
חצי כפית פפריקה
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 פלפל צילי חתוך לטבעות
דלורית אחת קלופה חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס עלי בזיליקום ללא הגבעול
1 מנגו גדול , מקולף וחתוך לקוביות

לרוטב:
2 כפות שמן שומשום
כף רכז רימונים
כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס
כף רוטב צילי
להכנה:
מקפיצים את קוביות העוף במחבת עם מעט שמן זית יחד עם הפפריקה, המלח, הכמון ומעט פלפל שחור, עד שהן משנות את צבען ומתבשלות, מעבירים לקערה ומסננים מנוזלים אם נוצרו.
אופים את הדלורית עם מעט מלח, פלפל ומעט שמן זית בתבנית מרופדת נייר אפייה כחצי שעה עד שקוביות הדלורית האפויות.
מערבבים בקערה גדולה את הדלורית האפויה, קוביות העוף ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים בקערה נפרדת את הרוטב לסלט ומזגים עם הסלט, מגישים בטמפ' החדר או קר.