יום חמישי, 26 ביוני 2014

עוגת עלי גפן עם צנוברים וחמוציות


לא תמיד מוצאים את הדרך הנכונה לדבר שאותו כל כך רוצים או אוהבים, אבל אם רוצים מוצאים את השביל הזה שייקח אותנו אל הדרך, אל הדבר שכל כך רצינו.
הכניסה לבית הייתה מכוסה בעלי גפן טריים, ביניהם הסתתרו צרורות של ענבים שעדין לא הבשילו ומה יותר טוב מעלי גפן ממולאים לצד טחינה או יוגורט כדי ליהנות מהקיץ, מאכל שאהוב על שנינו אבל דורש קצת התעסקות וזמן, קצת סבלנות לשבת ולגלגל את אותם עלים, הדרך הפשוטה יותר ליהנות מאותם עלי גפן ממולאים במינימום זמן היא להכין את עוגת עלי הגפן, כמה דקות הכנה ולתנור, אותו טעם מוכר, אותה חוויה כיפית של קיץ רק בדרך הקצרה, עוגת עלי גפן במלית של אורז, צנוברים וחמוציות מהגליל ישר לצלחת שלכם




עוגת עלי גפן
תבנית בקוטר 26
כ- 20 עלי גפן בינוניים רצוי טריים אך אפשר גם משומרים
למלית:
1 כוס אורז עגול ( יותר עמילני ולכן העוגה תהיה יציבה יותר) - ניתן להשתמש באורז של סושי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס סלרי קצוץ
1 בצל קצוץ
רבע כוס צנוברים
כפית בהרט,
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כוס חמוציות
6 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כפית כורכום
כפית בהרט
מלח
פלפל
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
רבע כפית קינמון
ההכנה:
מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד, מסננים מהמים- אך לא שוטפים אותו ומעבירים לקערה
במחבת מטגנים קלות את שמן הזית עם שאר מרכיבי המלית כ- כ דקות ושופכים את כל תכולת המחבת לקערת האורז המבושל, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד לצינון.
משמנים היטב תבנית עגולה כולל הדפנות ומרפדים בעלי גפן ( באם משתמשים בעלים  טריים חולטים אותם 3 דקות במים רותחים)בצורה שתכסה את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית בעלי גפן כאשר הצד המחוספס מופנה כלני פנים התבנית ( משאירים כמה עלים לכיסוי התבנית).
ממלאים את התבנית המרופדת במלית שלנו ומהדקים היטב. סוגרים את שולי העלים ומכסים בעוד עלים עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
בעזרת סכין חדה יוצרים כמה חורים על עלים על מנת שהרוטב ייספג טוב יותר במלית.

מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה.
בסיום האפייה הופכים את עוגת עלי הגפן על צלחת שטוחה ורחבה.
מומלץ להגיש לצד טחינה או יוגורט.



יום שישי, 20 ביוני 2014

סדנאות בישול בתיק אוכל



לכל אחד יש חלומות, חלומות קטנים וחלומות גדולים, חלומות שייקח זמן להגשים אותם אם בכלל וחלומות שניתן להגיש באותו הרגע.
באותו הרגע שהקמנו את הבלוג ידענו שזהו החלום הפרטי שלנו, החלום דרכו אנחנו מעבירים את האומנות והאהבה את כל התחומים ששנינו אוהבים על צלחת אחת, ידענו שאנחנו מגשימים חלום קטן ודרכו בעתיד חלומות גדולים.
המטבח הוא מקום לבשל המטבח הוא מקום לבטא את מה שבלב, המטבח הוא מקום בו ניתן לרפא, להגיד, לעשות, ליצור.
את כל אלו ועוד החלטנו להתחיל לחלוק אתכם, זה התחיל בשבועות בסדנת בישול להורים, סדנא עם מתכונים חלביים שקל להכין עם ילדים, או לבד, מתכונים שנותנים פתרון לכל ארוחת ערב בכמה דקות, לימדנו להכין מנות ראשונות, לימדנו איך להכין פסטה בבית, איך למלא אותה וכמה קל לשתף ילדים בכל הפעילויות האלו. סיימנו עם סדרת קינוחים שמתאימים למבוגרים וילדים, קינוחים שניתן לאכול בלי הרבה רגשות אשמה ואפילו בריאים.
בסוף הערב סיימנו עם חיוך, ידענו שהתחלנו להעביר את שמחת הבישול וכל מה שקשור בה.
תיק אוכל שמחים להציג: סדנאות בישול במגוון תחומים: סדנאות משותפות להורים וילדים, סדנאות לפי עדות, סדנאות צמחוניות ועוד..
בקרוב פרטים על הסדנא הבאה, נתראה שם , אינס ואפיק.

יום רביעי, 11 ביוני 2014

סלט פירות ופיצוחים מתוקים


בוקר שהתחיל בצפון, בבוסתן הגליל, קפיצה למקום בו נמכרים כל הפירות שאנחנו אוהבים, שילוב של תחילת פירות הקיץ, ענבים, סברס ,אפרסק, תוספת אקזוטית של אננס  טרי ומלון, אלו ועוד הפכו לסלט הפירות שלנו, שמעליו פיזרנו פיצוחים מתוקים סלט שהזכיר לי ציור צבעוני, צבעים שמתחברים, רגשות שהיו באותו בוקר, שמש שיצאה, ומצב הרוח, כל אלו הרכיבו בסופו של דבר יצירה. התחלה של קיץ, התחלה של בוקר עם סלט פירות שהמשיך לטיול בעכו העתיקה והסתיים בקרטיב בטעם מלון באוטו, המתכון שלנו ליום מושלם של תחילת הקיץ J




 לסלט הפירות: קוביות של כל פירות הקיץ שאוהבים בקערה גדולה חשוב שכל הפירות יהיו קרים.

לפיצוחים המתוקים: 

רבע כוס פקאנים, רבע כוס בוטני קשיו,  רבע כוס שקדים, רבע כוס גרעיני חמנייה ניתן להוסיף תוספות לפי העדפה אישית: צימוקים, רבע כוס של בוטנים\ אגוזי מלך.
3 כפות סילאן, רבע כפית קינמון, כף שטוחה של שמן קנולה.

ההכנה:

מערבבים בקערה את הפיצוחים שהרכבנו לפי בחירה, מוסיפים את הקינמון וכף שמן הקנולה, מערבבים היטב ואז מוסיפים 3 כפות סילאן, מערבבים שוב ומשטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, אופים 20 דקות בחום של 160 מעלות . מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
חותכים את הפירות לקוביות , מפזרים מעל סלט הפירות פיצוחים מתוקים בנדיבות.