יום רביעי, 30 באפריל 2014

סלט אביב וקציצות חזה עוף ותירס


תקופת האביב, קצת לפני שהקיץ מופיע היא התקופה הירוקה, התקופה בה כל מה שירוק פורח והשווקים מלאים בשפע, אז חזרתי הביתה עם פול ירוק ואפונה טרייה, אין דבר מקסים יותר מתרמילים טריים של אפונה שמונחים על צלחת בצבע טבעי.
שילובים זה דבר נהדר, יש דברים שמשתלבים בצורה כ"כ הרמונית שעד שלא מנסים לא מבינים איך לא עשינו את זה קודם, כך בדיוק הסיפור של סלט האביב שלנו וקציצות העוף והתירס, משהו בשילוב של שניהם בצלחת יוצר הרמוניה,  , מסוג המנות  שמוכנים להתפשר ולאכול בצלחת ולא בקערית עמוקה כמו תמיד:).
מסוג המנות שמזכירות לנו ששילובים לפעמים יוצרים את הדבר המושלם. 
סלט האביב שלנו עם קציצות תירס ועוף, הרמוניה בתיק האוכל שלנו:)



לקציצות:

חצי קילו חזה עוף טחון
2 כוסות תירס- ניתן להשתמש בתירס משומר
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
חצי כוס פטרוזילה
מלח
כפית פלפל לבן
כף כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
ההכנה:
טוחנים היטב במעבד מזון את כל החומרים מלבד בשר העוף, לאחר מכן מערבבים עם בשר העוף 
לאחר מכן יוצרים קציצות קטנות, ניטל לטגן את הקציצות או לגרסא בריאה יותר ניתן להניח על נייר אפייה , לרסס את הקציצות בספריי שמן ולאפות בחום של 180 מעלות עד שהן משחימות- כחצי שעה

לסלט:
2 שומר גדול חתוך לרצועות
חצי כוס פול ירוק - טרי או קפוא שבושל 10 דקות במים
6 חצאי לבבות ארטישוק- טרי או קפוא שבושלו במים עם כף מיץ לימון ל- 10 דקות
חצי לימון טרי
2 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס אפונה טרייה או קפואה חלוטה במים חמים ל- 5 דקות
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית

ההכנה:
במחבת רחבה מניחים את שמן הזית והשומר ומתחילים להקפיץ יחד עם השום הכתוש, מוסיפים את שאר הירקות מלבד הכוסברה, ומוסיפים , מלח, פלפל, טריאקי.
מקפיצים ל- 5 דקות מסירים מהאש, סוחטים מעל הכל חצי לימון טרי, מערבבים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.









יום רביעי, 23 באפריל 2014

המלצת טיול בעכו העתיקה‎


כל עיר שיש בה ים סוחבת איתה סיפורים, סיפורי על ספינות, על דייגים, על אהבות ותפילות מול הגלים ועל היסטוריה שהים מסתיר בתוכו, אז נכנסנו לאוטו ונסענו לעיר העתיקה של עכו, לחוף הים שמוקף חומות וסיפורי מלחמה, לחומות בהם היו תותחים ששינו את פני ההיסטוריה, לשוק הצבעוני שנותן תחושה של ארץ אחרת ומתחבר בסופו אל הים. מול חוף הסוסים עצרנו בחניון מסודר והתחלנו לצעוד לתוך העיר העתיקה, 2 שער ענק וכבד ממתכת הכניס אותנו לשבילים בהם כל העיצוב מסביב נושא איתו חתיכות מההיסטוריה.
ההמלצות שלנו מהשער בו נכנסנו, 100 מטר בצד ימין הכנאפה הכי טעימה שיש באזור וגם הלימונדה הטרייה שמגישים שם, בצמוד אליה "החנות למשמעות" של עמותת כוונים שבה מועסקים צעירים עם צרכים מיוחדים ונמכרים בה מוצרים אקולוגיים וספרי קריאה של יד 2 בכל השפות והנושאים.
 צמוד ל-2 המקומות נמצאת חנות התבלינים של זוג מבוגר שקיימת כמה עשרות שנים, ייחודה של החנות הוא התבלינים שאותם טוחן בעל החנות על המקום במטחנות ישנות שנותנות לתבלינים טעם ייחודי  { מומלץ לקנות את הכמון שנטחן שם, הקפה והפפריקה בשמן).








 לפני שנכנסנו לשום כמה מטרים מאותן חנויות בצד ימין היינו חייבים להיכנס לחומוס סוהילה, החומוס שאני מספרת לו עליו כ"כ הרבה פעמים, ייחודו של החומוס הוא בתדירות האנשים שנכנסים למקום, לכן החומוס מוגש חם וטרי, עם קערית בצד של ה"חריף של הבית", ושמן הזית שמוגש בבקבוק בצד.
משם נכנסנו לשוק, צבעים, אנשים, ריחות, דוכני תבלינים בכל מקום לצד קטורות שנמכרות לטיהור הבית, זעפרן מקומי שצובע את האוכל, בדים בשלל צבעים, עלים טריים לבישול מכל הסוגים, עלי גפן בערימות לצד מוכר שמעשן נרגילה  דוכן הפיתות בו רואים את האישה המבוגרת פותחת כדור בצק על כרית בד והופכת אותו לפיתה דקה כמו נייר שהכי כייף לקנות, להגיע לבית להכין חביתה ולגלגל בתוכה.
פנינת השוק ללא ספק הוא שוק הדגים, מבחר מטורף של דוכני דגים שמתחדש כל יום, דגים טריים מכל הסוגים ושוק של פירות ים טריים שלא מבייש שווקים בחו"ל. השוק מתפצל לשבילים ישנים ולבתים בהם גרים המקומיים, תחושה של חו"ל, ארץ אחרת ממש כאן בתוך הארץ שלנו, צבעים וריחות שמובילים בסוף הדרך אל הים.
לכל עיר שיש בה ים יש גם סיפור וזה היה הסיפור שלנו, הטיול שלנו בעכו העתיקה.






יום רביעי, 9 באפריל 2014

חזה הודו ממולא בכבד עוף אפוי עם ירקות- מנת ליל הסדר


 החג שמלווה במשפחה ובשולחן חגיגי, החג בו הכל פורח מסביב וכל כך יפה בחוץ, החג בו ממלאים כיסים.
כיסים אמורים להחזיק, לא משנה מה יש בתוכם כיסים אמורים להחזיק, בעולם קיימים אלפי סוגים של כיסים, ויש את הכיס שלנו, הכיס הפנימי בו אנו חולקים סודות, מריבות, אכזבות, הצלחות ותוכניות. בהשראת אותו הכיס רצינו לחגוג השנה את ליל הסדר עם כיס מיוחד, כיס משפחתי עטוף בצבעים ממש כמו האביב, הכיס שיגרום לבני המשפחה להוציא את היד מהכיס ולהושיט יד.
אביב אצלנו בשולחן האוכל והכיס שלנו מלא, מלא בתבלינים, מלא בטעמים ומלא באהבה, חג אביב שמח מאינס ואפיק







לכיס ההודו ולמלית : 

1 קילו של חזה הודו טרי
400 גרם כבד עוף טרי
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 כוס של כוסברה קצוצה( למי שלא אוהב ניתן להחליף בפטרוזילה)
1 פלפל חריף קצוץ
1 כפית בהרט
מלח
פלפל לבן
3 כפות רכז רימונים
1 כף שטוחה כמון

לציפוי חזה ההודו: 3 כפות סילאן, 2 כפות פפריקה, מלח, 1 כפית של שום כתוש, מעט פלפל שחור גרוס.

1 כוס יין לבן חצי יבש
שמן זית

לתבנית הירקות:

6 לבבות ארטישוק טרי שבישלנו במים וכף מלח ל- 10 דקות 
4 זוקיני בצבעים שונים  פרוסים לחצאים לאורכם
1 בצל סגול  חתוך לרבעים
3 גזרים חצויים לאורכם
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרבעים
1 ראש של שום
1 לפת חתוכה לרבעים

ההכנה:
שוטפים היטב את חזה ההודו, מייבשים ובעזרת סכין רחבה יוצרים מעין "כיס" מהחלק הרחב אל החלק הצר, עוטפים היטב את חזה ההודו בתבלינים של הציפוי ומניחים בצד.

בשלב הזה מניחים את הירקות בתבנית, ממליחים מעט, מפלפלים ומערבבים עם מעט שמן זית, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ( כחצי שעה ).
במחבת רחבה מטגנים את הבצלים והשום, מוסיפים את כבדי העוף, מטגנים את כבדי העוף ומוסיפים את התבלינים, רכז הרימונים והכוסברה, מצננים מעט וממלאים את כיס ההודו, סוגרים את החלק הרחב של החזה בעזרת שיפוד ומניחים על מחבת חמה עם מעט שמן זית ל- 5 דקות מכל צד, אחרי שהופכים את חזה ההודו לצד השני, מוסיפים את היין הלבן, מבשלים כ- 5 דקות נוספות של הצד השני) ובעדינות מעבירים את חזה ההודו לתבנית עם הירקות, שופכים על הכל( כולל הירקות) את הנוזלים של המחבת עם היין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור לחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בתאבון:)













יום שישי, 4 באפריל 2014

עוגיות שושנים ומרנג וניל


זכרונות של ילדות הם הזכרונות היפים ביותר, זכרונות של ילדות הם צנצנת של עוגיות שתמיד נמצאת על השיש זה  ריתוק של חודש בבסיס כשאמא מביאה לך עד השער את העוגיות האלו בקופסא ענקית שתספיק לך ולכל החברים שלך, כי אלו העוגיות שאת אוהבת. זה הטעם והמראה שאת מנסה לשחזר ואז נראה לך שהם לא יצאו מושלמות כמו שרצית וזה הרגע שהוא פותח ספרי בישול כדי להוכיח לך ששלך יצאו יפות יותר, הרגע בו זכרון נוצר.





לבצק:
 3 כוסות קמח
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
200 גרם מזולה מרוככת
3 כפות סוכר

מלית:
3 חלבונים 
1 שקית של סוכר וניל
4 כפות  אבקת פודינג בטעם וניל
1 כוס סוכר

ההכנה:
לשים את הבצק עד שהוא מתאחד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים בהדרגה את סוכר הווניל ואת כוס הסוכר, לאחר שהקצף התקשה מוסיפים את אבקת הפודינג, עד שנוצר קרם סמיך יחסית
בשלב זה ניתן להוסיף 4 כפות של שקדים טחונים למי שרוצה להעשיר את המלית.



מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לצורה מלבנית על משטח מקומח היטב לעובי של חצי ס"מ
מורחים את המלית ומשאירים שוליים של 3 ס"מ ללא מלית. מגלגלים את העלה לרולדה ומהדקים את הקצה שללא המלית.
מעבירים בזהירות למשטח מרופד נייר אפייה למקרר לחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל שלושת הכדורים הנוספים
לאחר חצי שעה מוציאים את הרולדות ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 4 ס"מ. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך עם המלית כלפי מעלה- כך נוצרת צורת "השושנה" לאחר האפייה.
אופים בחום של 160 מעלות בין 35-40 דקות, מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.