יום רביעי, 26 במרץ 2014

עוגיות שקדים וטחינה‎


לדברים יש נטייה להסתדר כך או כך, תמיד הוקסמתי מהטחינה, אותו חומר גלם שכשמוסיפים לו מים נהיה סמיך יותר, ובעוגיות היא מככבת בטבעיות כאילו הייתה שם תמיד.
ריח של אפיית עוגיות תמיד משדר חום, חום של בית חום של לב, איכשהו תמיד יוצא להכין עוגיות עבור מישהו ולכל אחד יש את העוגייה האהובה עליו, ככה זה. לא צריך תירוץ כדי להכין את אותן עוגיות טחינה ושקדים שפשוט ממכרות, עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול.
כדורים קטנים שמסתדרים מעצמם בתנור לעוגייה פריכה ומושלמת עוגייה שמזכירה לשנינו שלדברים יש נטייה להסתדר גם אם נראה שהם נוטים להתפורר הם יודעים לשמור על עצמם יחד כדי ליצור שלמות, ממש כמו אותה עוגייה.








עוגיות טחינה ושקדים   כ- 50 עוגיות

לבצק:

 2\1+ 2 כוסות קמח
2\1 כוס שקדים טחונים
200 גרם מחמאה או חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
1 שקית של אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כוס של חצאי שקדים לקישוט

ההכנה:


מערבבים את כל החומרים לבצק רך, מגלגלים כדורים בקוטר של 2 -3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2-3 ס"מ ונועצים במרכז כל עוגייה חצי שקד. אופים כ- 25 דקות בחום של 180 מצננים היטב לפני שמשחררים אותן מהתבנית, שומרים בקופסא אטומה





יום רביעי, 19 במרץ 2014

קיש תרד וגבינת עיזים



ימי חמישי מבשרים את בואו של הסופ"ש , מן התחלה של ערב שכבר מרגישים בו רגוע יותר, הקצב הופך לאיטי, בחוץ היה גשום וקר בפנים היה חמים ובתנור היה חמים יותר בתוכו נאפה לו לאט קיש של תרד וגבינות עיזים שפיזר ריח נעים בכל הבית, ריח של ערב, ריח של סופ"ש בפתח, ריח של משחק כדורסל, סלון, שמיכה ותחושה שהכל קשור אחד לשני בצורה הנכונה, עטיפה נכונה של שלמות בדיוק כמו מה שיצא מהתנור, זאת התחושה שהייתה כשהוא הוציא את הקיש והניח אותו על משטח עץ, פלא שאני אוהבת את החורף? חורף חם בתיק האוכל שלנו.





לקלתית בקוטר 24:

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה רכה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח


הכנת הבצק:

מניחים את החומרים במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק),לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.אחרי חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה ולהעביר לתבנית הקיש( תבנית נמוכה עגולה של פאי),להדק את הבצק לקצוות להכניס לפריזר.

למלית :

2 כוסות של תרד מאודה
1 בצל סגול קצוץ דק
100 גרם גבינת בולגרית 5% מפוררת
2 ביצים
חצי כוס יוגורט עיזים
קורט אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת עיזים מגוררת מסוג קשה : אנחנו השתמשנו בגבינה שנקראת " מונטסיו", ניתן להשתמש בפרמז'ן או בכל גבינה קשה שאוהבים

 ההכנה

במחבת מאדים במעט שמן את הבצל והתבלינים, מסירים מהאש ומערבבים עם התרד,  מערבבים עם הביצים והגבינות, מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מוציאים את התבנית עם הקלתית מהפריזר, מעבירים אליה את המלית. אופים בין 30-40 דקות עד שהקיש משחים.
מגישים חם.


יום רביעי, 5 במרץ 2014

שושני שמרים וגבינה


הרבה אנשים מפחדים מבצק שמרים, מפחדים מהרגע בו הבצק לא יתפח, או שלא יעמוד בציפיות.
אחד הדברים שמקסימים אותי כל פעם מחדש בבצק שמרים זו העובדה שכל מאפה שמרים הוא הפתעה בפני עצמה, לשים, מרדדים, חותכים, מעצבים ומכניסים לתנור ושם מתרחש בעצם כל הקסם, שם הבצק מקבל חיים משלו ומעצב לעצמו את הצורה שהוא רוצה, בחיים אי אפשר לצפות כל דבר ואי אפשר לדעת מה התוצאות של כל דבר, אבל דבר אחד בטוח, אם לא ננסה לא נדע אף פעם מה יכול לצאת מזה :)



שושני שמרים וגבינה
מתכון ל כ- 30  יחידות אישיות

לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
100 גרם גבינה לבנה
250 גבינת לבנה למילוי  חסרת מתיקות או מליחות( להשיג   במעדניות ).
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
 6 כפות אבקת סוכר
 

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: סירופ מייפל

בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את באר החומרים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית .

את הבצק שתפח מחלקים לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק  על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ.
מורחים על כל חלק את מלית הגבינה ומשאירים רווח בסוף העלה של 2 ס"מ ללא מלית. מגלגלים כל עלה מהצד הפנימי המרוח גבינה ומהדקים היטב את הסגירה של כל רולדה, חותכים לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ. מניחים בתוך מנז'ט שמונח בתבנית שקעים, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
 מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.

 מברישים בסירופ מייפל מהול במים ביחס שווה.