יום רביעי, 26 בפברואר 2014

קדרת בשר


פברואר והגשם כמעט  ולא מופיע, אפילו החלונות נקיים בלי סמני טיפות, אין ברקים ואין רעמים, אבל קר קר כ"כ, וכנראה שלא צריך תירוץ לחמם את הבית וכנראה שלא צריך תירוץ לחמם את הלב . יש דברים שצריכים להתבשל על אש קטנה, לפעמים כשהם מגיעים בבום ובמהירות הם נגמרים גם באותה המהירות ולפעמים התחושה היא שהם לא הבשילו מספיק כדי להגיע לאותו משהו מיוחד, באהבה ובסיר זה אותו הדבר, יש דברים שצריכים להתבשל על אש קטנה, בסוף יודעים שזה מוכן ושכל הציפייה הייתה שווה, קדרת בשר עם יין לבן וירקות מבושלת על אש קטנה, אהבה של חורף .






חצי קילו בשר  צלי טרי חתוך לקוביות - אנחנו השתמשנו בכתף עגל מיושן
שורש של פטרוזיליה פרוס לרצועות דקות או קוביות קטנות
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות
2 ענפי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מים
6 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
כפית בהרט
כפית של זרעי כוסברה כתושים
1 פלפל צ'ילי קצוץ- לא חובה
1 לפת חתוכה לקוביות גסות
שמן זית

ההכנה:
בסיר עמוק עם תחתית עבה מניחים 4 כפות שמן זית, טימין טרי ואת הבצל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הבשר, אוטמים אותו מכל הקצוות ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ מהסיר, מיד מכניסים לסיר את שאר הירקות  חוץ מהערמונים. ואת התבלינים ומקפיצים יחד כ-5 דקות,  מחזירים את הבשר לסיר מוסיפים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך כשעה, לאחר כשעה מוסיפים את הערמונים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים ומבשלים עוד כ- 40 דקות.
מגישים חם לצד אורז וסלט ירקות טרי




יום חמישי, 20 בפברואר 2014

mac & cheese


להכיר מישהו באמת זה אומר לדעת בדיוק מה הוא אוהב בכל דבר, להכיר מישהו באמת זה אומר להגיע לבית ולבשל משהו שאת יודעת שהוא הכי ישמח לאכול ברגע שהוא יכנס, להכיר מישהו באמת זה לקלוע לטעם הנכון, להכיר מישהי באמת זה לקחת את המנה שלה ולהניח אותה בדיוק בכלי שיהיה לה הכי כייף לאכול אותה, כשהמנה נכונה והכלי עוטף אותה נוצרת שלמות, המנה  הקלאסית  אפויה בכלי שהוא בחר כי רק ככה באמת הכי כיף לאכול אותה.



מרכיבים:
500 גרם פסטה בצורה שאוהבים מבושלת ומסוננת ממים
פלפל לבן- כפית שטוחה
כוס חלב
50  גרם חמאה
 כפות קמח
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח- לפי הטעם
כוסות של גבינה מגוררת מכל סוג שאוהבים
ההכנה
בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח והמוסקט, מערבבים עד שהקמח מקבל ריח אגוזי ומוסיפים את החלב, מערבבים עד שאין גושים ומסירים מהאש מוסיפים את הגבינה המגוררת ואת הפסטה, משמנים כלים לאפייה בתנור או תבנית משפחתית בשמן זית וממלאים את הכלים בפסטה על הגבינות, אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה או עד לדרגת  הקריספיות שאתם אוהבים ומגישים בהמון אהבה.



יום רביעי, 12 בפברואר 2014

כיפת מוס שוקולד


לא באמת צריך יום אהבה כדי לאהוב, אהבה מתבטאת לא ביום אחד בשנה אלא  כל השנה בשיגרה של היום יום האפורה, אהבה מתבטאת בהקשבה טלפונית כשהצד השני צריך לדבר, אהבה מתבטאת כשמשהו קורה והדבר הראשון שעושים זה להתקשר לצד השני, אהבה מתבטאת במרחק, מרחק שנוסעים כשצד אחד צריך את הצד השני, כשצד אחד לא מרגיש טוב, כשצד אחד פשוט רוצה להרגיש את אותה הרגשה כשהדלת נפתחת אחרי נסיעה ארוכה. אהבה זה כשלא  צריך לנסות ולהרשים, לחייך חיוך מעושה, לצחוק גם כשלא צריך, כשאהבה נכונה היא מתבטאת בשתיקה, מספיק מבט אחד, אהבה היא כשצד אחד יכול להכיל את כל האהבה שיש לצד השני לתת, 2 חצאים שעושים את הכל שלם, כל הזמן לא רק יום אחד בשנה..





2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
חצי שקית של ג'לטין – כף
רבע כוס מים קרים
400 גרם שוקולד מריר או חלב
2 כפות מחית בטעם קרמל- מומלץ לא חובה
100 גרם שברי בוטנים או אגוזי לוז מסוכרים
1/2 1  כוסות פתיבר מפורר
30 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
50 גרם מרציפן מרודד וחתוך בעזרת חותכן לפרחים או לבבות

ההכנה:
 יש להצטייד בתבנית שקעים מסיליקון- מומלץ של חצי עיגול אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה.

בקערית קטנה מניחים  200 גרם שוקולד וחצי קופסא של שמנת מתוקה, ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים, מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלו יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה לקפצת ומערבבים אותה יחד עם תערובת השוקולד.
ממלאים את השקעים ומשאירים רווח קטן בסוף כדי שיהיה מקום לתחתית הקינוח.
מכניסים למקפיא.
בקערה נפרדת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, הקקאו, הפתיבר המרוסק, החלב ושברי הבוטנים יוצרים עיסה כמו של כדורי שוקולד ומשטחים בעזרת הידיים על נייר אפייה, מכניסים לעשר דקות למקרר ובעזרת חותכן עגול ( אפשר להשתמש בכוס מטבח) קורצים עיגולים בקוטר קטן מעט מקוטר תבנית השקעים, מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא- בערך אחרי חצי שעה ומשטחים מעל כל שקע עיגול שקרצנו מעיסת כדורי השוקולד.
מכניסים לפריזר לפחות לשלוש שעות- ניתן גם ללילה .
לציפוי הגנאש:
 בקערית ממיסים 200 גרם שוקולד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה, מוציאים את תבנית הסיליקון והופכים כל שקע בעדינות ומחלצים את הקינוח, מניחים על רשת מעל נייר אפייה ושופכים מעל כל כיפה את ציפוי הגאנש, מקשטים בעזרת פרחי מרציפן, מאחסנים בפריזר  , מעבירים למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.




יום רביעי, 5 בפברואר 2014

מלאי כופתא

אוכל ממחוזות רחוקים תמיד מגיע עם ניחוח אחר, מפזר באוויר ריח של געגוע לטיול, לחוויות, לימים בהם כל מה שהיה מעניין הוא איפה נטייל הבוקר ואיזה אנשים חדשים נפגוש, ימים בהם הסתובבתי יחפה עם שיער ארוך פזור וסרט צבעוני קשור על הראש,  אוכל ממחוזות רחוקים תמיד לוקח את חווית האכילה למקום אחר, הפעם בחרנו בהודו, ארץ התבלינים הצבעוניים, מתכון שקיבלתי מחברה הודית,  מתכון שגרם לי בבוקר שבו בישלנו אותו להתרגש מהריח המדהים שיצא מהסיר, שילוב כל המרכיבים יצר רוטב עם ריח שישר לקח אותנו למחוזות אחרים, יש את הרגעים שצריך לטעום אוכל ומיד לעצום את העיניים, רגעים בהם בלוטות הטעם והזיכרון לוקחים אותנו ישר למקומות שאהבנו,
 הודו אהובתי...



מלאי כופתא 20 יחידות 
 לכופתא:
4 תפו"א מבושל  מקולף ומרוסק
3 כפות קשיו מרוסק
50 גרם קשיו שבור
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
1/2 כפית מלח ומעט פלפל לבן
5 כפות שטוחות של קמח
 מחבת עמוקה ושמן  קנולה לטיגון.
לרוטב :
חצי כפית כמון, כפית שטוחה של זרעי כוסברה כתושים, 1 פלפל חריף – מומלץ אדום יבש צ'ילי , מקל קינמון, 6 עגבניות מרוסקות,
2 שיני שום כתושות, 1 בצל חתוך לקוביות קטנות, 5 כפות של קשיו או שקדים קצוצים, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום,  חצי כפית ג'ינג'ר כתוש , כפית שטוחה פפריקה  , 3 תרמילי הל כתושים, 250 מ"ל שמנת לבישול, חצי כפית פלפל לבן,  30גרם חמאה או שמן ( 3 -4 כפות)
להגשה : מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

הכנת הכופתא : מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים, מכניסים כדור לשמן ומטגנים מכל הכוונים, אם הכדור הראשון מתפרק מוסיפים עוד מעט קמח, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומניחים את הכדורים המטוגנים על נייר סופג.
שלב ב: הרוטב: מניחים את החמאה או השמן בסיר רחב ומוסיפים את התבלינים: כמן, הל, כוסברה, מקל הקינמון, ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את שאר התבלינים, את השקדים והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות, מוסיפים את השמנת לבישול, מבשלים יחד עוד כ- 5 דקות, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים את כל הרוטב, מוסיפים את הכופתאות לעוד כ- 5 דקות על מנת שיקבלו את טעם הרוטב.

מגישים עם מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.