יום רביעי, 29 בינואר 2014

מרק תרד חצילים וחומוס

 ויש את הימים בחורף בהם כ"כ קר בחוץ שכל מה שרוצים הוא להניח את היד על קערית חמה של מרק.
בחוץ היה קר, בבית התנגן לו שיר של ה- Dire straits  הוא מול המחשב, אני במטבח, מבשלים, מעצבים, מצלמים, כמו שזה נראה מזג האוויר רק הולך ומתקרר, ידעתי כבר שמחר הולך להיות לו יום עמוס, יום בו מגיעים מאוחר, ביננו מה יותר כייף מלהגיע אחרי יום ארוך כזה לפתוח את המקרר ולמצוא שם סיר מרק. תרד, חומוס, קישואים, חצילים, לימון, כולם בקערית חמה, קערית עושה את החורף להרבה יותר כייפי.
מרק עושים ממה שיש במקרר, הטעמים מגיעים כבר מתוך הסיר, מתוך הבית, מתוך החורף, מתוך הלב.


למרק:
2 כוסות תרד חתוך לחתיכות גסות
1 כוס של גרגירי חומוס שהושרו ללילה במים
1 חציל חתוך לקוביות
1 בצל סגול קצוץ
2 קישואים פרוסים לפרוסות דקות- לא חובה
1 כפית של זרעי כוסברה קצוצים
1/2 כפית כורכום
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק- לא חובה
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1 גבעול של סלרי קצוץ
 
ההכנה:
מניחים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית ואת הבצל , מטגנים 3 דקות ומוסיפים את התרד, הסלרי, החומוס והתבלינים , מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות החציל והקישואים, מוסיפים 4-5 כוסות מים וכשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מיץ לימון, מבשלים עם כיסוי חלקי עד שהחומוס מתרכך.
מגישים חם.



יום רביעי, 22 בינואר 2014

ניוקי ערמונים


"אוכל עושה בית" אוכל עושה את ארבעת הקירות לבית, למקום בו מרגישים אהובים, למקום בו מרגישים חוף מבטחים, מקום בו אפשר להשאיר את כל הדאגות מחוץ לדלת .
אוכל מסתיר סודות, אוכל עושים מתוך הלב, איך שהלב מרגיש כך תצא המנה, יש משהו בצינורות הניוקי שמצביע על גודל הלב, כגודל הניוקי כך גדול הלב, יש משהו בערמונים שמזכירים לב, קשים מבחוץ רכים ונעימים מבפנים.
מנה של חורף שהופכת כל חלל גדול ברגע לבית, בית מוקף באהבה וחום, צלחת לבנה ערמונים, ניוקי, פרמז'ן ובזיליקום.
"החומרים מהם עשויה האהבה".... 




  ניוקי ערמונים  (3-4 מנות):

2  שקיות של ערמונים בואקום מוכנים לאכילה ( 1/2 כוס ערמונים לניוקי והשאר לרוטב )

3 תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3כוסות קמח לבן
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
4 כפות  גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט

1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 50 גרם גבינת פרמז'ן
1 שמנת לבישול
ערמונים מוכנים לאכילה  ( שקית וחצי)
מלח, פלפל שחור גרוס
1 שן של שום כתושה
עלי בזיליקום טרי – כחצי כוס

ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה, מוסיפים את הערמונים ומועכים שוב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של תפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את השמנת  לבישול ואת השום, כהשמנת מתחילה לבעבע מוסיפים את הערמונים, מלח ופלפל, מוסיפים את הניוקי, עד שהוא סופג את הרוטב, מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום טריים.





יום רביעי, 8 בינואר 2014

בראוניז עם שכבת קוקוס וגנאש

הבוקר בו עלה הבלוג לאוויר היה גשום ואצלנו בצפון היה גם מושלג, שנתיים אחרי באותו תאריך מצאנו עצמנו בסטודיו בתל אביב, בחוץ היה קר ואז הגיע אותו הרגע, השעה הזאת בערב שלי בא לאפות ולו בא משהו מתוק, שעה אחרי מצאנו עצמנו עם סכין, מיישרים קצוות של עוגה, ספק עוגה ספק חטיף, ערבוביה של בראוניס ,קוקוס ושוקולד, הרבה שוקולד.
פתאום הבנו איזו דרך עשינו מאז שעלה הבלוג לאויר, פתאום הבנו כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, כמה הכל פה נכון. הוא סידר את קוביות העוגה אחת על השנייה, אני עמדתי ליד ושפכתי את השוקולד, מהצד זה היה נראה כאילו כל קומה מסמנת שנה לבלוג, עמדנו מצד בוהים במסך המחשב, היה משהו מהפנט בתמונה, לא יכולנו להפסיק להסתכל עליה, אלה הרגעים הקטנים שמבהירים לנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים, אלה  הרגעים הקטנים שאנחנו כבר רוקמים תוכניות לשנה שתיכנס, אלה הרגעים שלנו, הרגעים המתוקים..



לבראוניס
תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס"מ
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים ( החלק הצהוב)
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח רגיל
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה

לשכבה השנייה:
2 כוסות קוקוס טחון
חצי כוס סוכר
3 חלבונים ( החלק הלבן)
לציפוי: 1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
ההכנה:
מחממים בסיר את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל  והשוקולד עד להמסה, מסירים מהאש וטורפים  את הביצים ( אחת אחת) לתוך המסה, מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח.
משמנים את התבנית ( מומלץ להניח בתחתית נייר אפייה שייקל על חילוץ העוגה מהתבנית).
שופכים את מסת הבראוניס לתוך התבנית.
בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מקפלים לתוך הקצף את 2 כוסות הקוקוס ומשטחים את מלית הקוקוס בעדינות מעל שכבת הבראוניס.
אופים כ- 20 – 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקוקוס מקבל צבע שזוף בהיר.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
לציפוי: ממיסים יחד את השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם שוקולד ( גנאש) ( מומלץ להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם במיקרוגל עד להמסה מוחלטת).

שופכים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס ומצננים. ניתן להגיש חם או קר.





יום רביעי, 1 בינואר 2014

עוגת תפוז, וקוקוס מצופה בקרם שמנת


שנה חדשה מתחילה בהחלפת מספר, שנה חדשה מתחילה במשאלות קטנות, שנה חדשה מתחילה בהבטחות לעצמנו, תקווה פנימית שנצליח להגשים את אותם חלומות שעדיין במגירה, להשיג הצלחה בעבודה, לטייל במקום שחלמנו, או אפילו לאזור אומץ ולומר למישהו שאתה אוהב..
עוגת שכבות של חורף, שכבות בטעם תפוז וקוקוס, שכבות עם קרם שמנת  וקוקוס קלוי, שכבות שכולן מבשרות התחלה טובה, התחלה מתוקה, התחלה של משהו חדש ובוהק, כמעט כמו השלג שירד ביום בו הכנו את העוגה.
אני אוהבת שינויים, אוהבת התחלות ואוהבת יותר את הציפייה, הציפייה לאותו חלום שיתגשם כי אחרי שזה קורה הוא מתוק אפילו עוד יותר, זה רק מזכיר לנו שלא צריך להתפשר בחיים, ברור לי ששנת 2014 הולכת להיות שנה כזאת, שנה של הגשמות..






 ל- 2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית בקוטר 26 עגולה
לעוגה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
4 כפות של קוקוס טחון
2.5 כוסות של קמח תופח
1 כף גרירת לימון
4 ביצים
1+1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קנולה

לציפוי:
 1 חבילה של שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 1 פודינג וניל.
חצי כוס של קוקוס קלוי

ההכנה: ( מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות)
מקציפים יחד את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, גרירת התפוז ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף עוד כ- 4 דקות, מוסיפים בקיפולים עדינים את הקמח התופח והקוקוס, משמנים תבנית ומפזרים  עליה מעט סוכר, שופכים את הבלילה ואופים 30-40 דקות, ניתן לבדוק מוכנות ע"י נעיצת שיפוד מעץ בעוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים סימן שהעוגה מוכנה.
 מצננים את העוגה ופורסים אותה ל- 2 או ל- 3 שכבות.
מקציפים יחד את החלב, השמנת והפודינג לקרם.  
ממלאים כל שכבה בקרם השמנת, מצפים את העוגה ומפזרים מסביב קוקוס קלוי, שומריים בקירור עד להגשה.