חורף בגליל מאופיין בהרבה ירוק מסביב, חורף בגליל מאופיין בקור ושמש שרק מאירה אבל לא באמת מחממת..
מוקדם בבוקר לשתי בצק והנחתי בצד להתפחה, במקרר שכבה חבילת תרד טורקי טרייה שקניתי בשוק של עכו.
לא משנה באיזו שעה של היום, פיצה זה אחד המאכלים שהוא הכי אוהב, ידעתי שהפעם התרד יכנס גם לרוטב של הפיצה. על המקרר הייתה מונחת צנצנת של זיתים שחורים במלח ושמן זית שכבשתי לא מזמן, הוא הכין 2 כוסות של תה, ואז היא יצאה מהתנור, הפיצה שלנו, פיצה עם תרד וזיתים שחורים הבית התמלא בריח של גבינה אפוייה מתובלת, פתאום כבר לא הרגשנו את הקור, מסתבר שפיצה יוצרת אוירה, אוירה של חום, אוירה של בית, אוירה של חורף גלילי .
HOME IS WHERE THE PIZZA IS J
לשתי פיצות בינוניות.
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
* 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים נייר אפייה מקמחים אותו קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ואז מרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
לרוטב: 2 בצלים, 2 גמבות אדומות, 1 פלפל צ'ילי חריף – לא חובה, 2 שיני שום, עגבנייה אחת, 2 כוסות תרד טרי חתוך דק, כפית סוכר,מלח, פלפל ושמן זית.
הכנת הרוטב:
טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והגמבות כולל פלפל הצ'ילי. במחבת רחבה שמים 4 כפות שמן זית ואת הירקות הטחונים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הרסק, המלח הפלפל, הסוכר והתרד, מערבבים ל- 3 דקות ומסירים מהאש.
לציפוי: גבינה קשה מגוררת כ- 300 גרם, פטריות טריות, זיתים שחורים, פרוסות דקות של זוקיני
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ואופים בחום של 200 עד להשחמה.