לא תמיד קל להגיד במילים, לא תמיד יודעים מה לומר באותו הרגע, לא תמיד הרגע פשוט ולא תמיד המילים שכותבים מובנות כמו שרצינו, יש דברים שרציתי לומר... יש רגעים שבהם רציתי לצעוק אבל המרחק היה גדול מידי, יש שיחות טלפון של בוקר שמתחילות ברעש ובסופן שתיקה עמוקה וחזקה מהכל, יש דברים שכנראה אף פעם לא אומר ומקום זה אגיד בדרכים אחרות, בדרך שהכי מוכרת בדרך הכי מתוקה בדרך שאומרת זה הכי טוב שיכול להיות בדרך שזה שיטעם יבין גם בלי מילים שזה הכי טוב שיכול להיות...
לבצק:
500 גרם קמח לבן
כף שטוחה של שמרים יבשים
6 כפות סוכר
120 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3/4- 2\1 כוס חלב פושר או מים
כפית תמצית וניל
לקרם הפטיסייר:
1.5 כוסות חלב
כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)
3 חלמונים
4 כפות סוכר
כף חמאה רכה
2 כפות של קורנפלור
תוספת למלית הפטיסייר : כף של מחית פיסטוק.
4\3 כוס של פרוסות שקדים מולבנים.
לציפוי: ביצה טרופה וסירופ מייפל להברשה לאחר האפייה .
להכנת הבצק:
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את כל החומרים הרטובים: החמאה, הביצים , החלב, הווניל, לשים את הבצק לבצק אחיד, משמנים אותו קלות , עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
להכנת הקרם: ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לאחר מכן מערבבים עם מחית הפיסטוק .
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ולשים היטב שוב כל חלק, מניחים על משטח מקומח היטב ומרדדים למלבן, מורחים את קרם הפטיסייר על המלבן ומשאירים שוליים לאורך של 2 ס"מ, מפזרים על הקרם פרוסות שקדים, מגלגלים לרולדה גדולה , מהדקים את הקצה האורכי שסוגר את הרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ, מניחים בעדינות על "מנז'ט נייר המיועד לקאפקייקס- רצוי מהסוג הקשיח, כשהחלק ה"ספירלי מופנה כלפי מעלה.
חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים שנותרו, נותנים למאפים לתפוח כ- 20 דקות , מברישים בביצה טרופה. בזמן הזה מחממים תנור לחום של 170-190 מעלות, אופים את השושנים כ- 20 דקות או עד שהן משחימות.
כשהן חמות מברישים אותם בסירופ מייפל.