מדינת ישראל חוגגת עם כולם את יום העצמאות, החג הבלתי מעורער של המנגלים, החג בו כל מנגליסט משוויץ בכישוריו, החג בו יוצאים לשטח, או נשארים בבית אבל בכל מקום המנגל דולק, במיוחד לחג זה נסענו עד לנתיב השיירה שם פגשנו עם השף אורי ארנון הבעלים של מסעדת ארנולדס שהיה עסוק בצלייה נכונה של נתח בשר מכובד והוצאנו ממנו את המתכון לרוטב הברביקיו המפורסם שלו וגם טיפים לצלייה נכונה של בשר.
חג עצמאות שמח מאינס ואפיק :)
טיפים לצליית סטייק בצורה נכונה:
סטייק צריך להצלות על האש הכי חמה, על רשת גבוהה כ- 10 ס"מ מהגריל.
סטייק לפני הצלייה צריך להיות בטמפ' החדר.
מתי להפוך סטייק? : כשפס הצריבה הוא מושלם והוא מתנתק מהרשת
להמליח את הסטייק ישירות על הרשת ולא לפני
להקפיד לא לעבוד על להבות
לדבריו של אורי הדרך לסטייק מושלם מתחלקת ל- 3
1: מקור טוב של הבשר.
2: בשר מיושן
3: טיפול נכון של הגריל מן.
רוטב הברביקיו של אורי:
חצי כוס סילאן
חצי כוס קטשופ
חצי כוס צ'ילי חריף
כף שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
כף חומץ בלסמי
כפית מלח
כפית פלפל
* את הרוטב מערבבים היטב ומורחים על הבשר לפני הצלייה, או כמרינדה.
רוטב צ'ימיצ'ורי של אורי שניתן להגיש לשולחן ליד הבשרים
חבילת פטרוזילה טחונה או קצוצה דק
גמבה קצוצה דק מאוד
כפית גדושה של שום כתוש
רבע כפית פפריקה
70% חומץ ניטרלי ו- 30% שמן ניטרלי
מעט מלח
לערבב יחד